Zurück zu Stichting Dwaze Vaders Nachricht hinterlassen
Nachrichte 3695 zu 3709 von 5524
Name ruud
Stadt almelo
Geschlecht Mann
Datum 29-01-2011 um 21:40:54

Arie Deventer ,
de gang van zaken komt vreemd over bij mij.Ik zeg niet dat het niet klopt, maar zeer vreemd.beschik jij ook over de rechterlijke uitspraak waarin dat bevestigd staat?

Ik zou zeker even langs het juridische loket gaan.
Sterkte ermee

Name Arie
Stadt Deventer
Geschlecht Mann
Datum 29-01-2011 um 21:35:26

Jan,veel dank voor je toelichting aan mij. Mijn ex heeft een WAO uitkering en ontvangt geen alleenstaande oudertoeslag meer. Dit gezien de jongste inmiddels 19 jaar is, en ik geen alimentatie meer voor de jongste moet/hoef te betalen. Dus ik vermoed dat mijn ex (heel berekend) gedacht heeft het wel weer bij mij te halen wat ik eerst voor de jongste betaalde. Wel weet ik dat mijn ex illegaal pups verkoopt en zij dit niet doorgeeft aan het UWV. Is toch 5 pups op jaarbasis €4000,- extra voor haar maar vermoed dat zij dit verzwijgt. Op google adverteert zij daarmee dus ik print het uit als bewijs voor de rechter dat zij inkomsten verzwiigt. God wat een ellende weer het stopt nooit dit treiteren van haar - alles puur om geld! En nu maandag? Ik denk eerst naar het juridisch loket en dan? Wie weet meer raad voor maandag? Dank allemaal.

Name jan
Stadt groningen
Geschlecht Mann
Datum 29-01-2011 um 19:22:07

Hallo Arie

Mevr moet eerst aantonen waarom er verandering is gekomen in haar situatie en wat ze er aan heeft gedaan bv sollicitatie plicht.
Je kan ook eisen om haar gegevens te laten zien via de belasting wat ze in al de jaren heeft verdiend misschien een herberekening van jou vaste lasten (draagkracht)succes ermee.

Name jan
Stadt groningen
Geschlecht Mann
Datum 29-01-2011 um 17:25:46

Ik zelf ben ook gesheiden twee jaar geleden en herken veel van de verhalen die er geschreven worden.
Al deze verhalen zou eens door de politieke partijen moeten worden gelezen veel van de problemen komen voort uit het feit dat we te maken hebben met gesubsidieerde rechts hulp.
Ik ben een voorstander een vast bedrag af spreken bv €10000,- voor advocaat kosten en dan moet het klaar zijn voor op het moment en voor in de toekomst.
Ik zelf ben nu er nog niet vanaf mevr blijft doorgaan (ik hoef geen advocaat te betalen) en jij wel dus we gaan er weer voor lieverd ik zie je terwijl alles is geregeld maar mevr verzint weer wat (levensloop regeling dure levens verzekeringen dertiende maand alles niet waar maar ik mag het tegendeel bewijzen en weer kassa €1500,- opstap aan advocaat kosten.
Ja en dan mag je weer stemmen op wie welke parij durft zijn nek uit testeken.

Name Arie
Stadt Deventer
Geschlecht Mann
Datum 29-01-2011 um 16:19:35

WIE HEEFT ECHTE GOEDE RAAD?
Ik heb een probleem en zal het kort uitleggen.
Gescheiden en betaal maandelijks partneralimentie wat bij beschikking is vastgelegd.
In 2007 heb ik voor rust gekozen en ben naar een ander deel van het land verhuisd. Rust gezien ex-vrouw in zelfde woonplaats woonde als ik toentertijd.Ik heb haar dus nooit mijn adres gegeven en GBA ook niet. Ik heb keurig maandelijks altijd betaald (en nog) maar nu kreeg ik gisteren een brief op de mat van een gerechtdeurwaarder dat mijn ex-vrouw een beschikking bij de rechtbank heeft gekregen om vanaf oktober 2010 maandelijks €210,- meer partneralimentatie te ontvangen wegens wijziging van haar omstandigheden. Er zit dus een nota bij direct te betalen en ik lees wel dat de verwerende partij beroep in kan stellen tegen deze beslissing. Nu is een advocaat voor mij onbetaalbaar en krijg geen pro-deo toegewezen. Wat moet ik a.s. maandag eerst regelen? Ik kan die nota niet betalen en zeker niet €210,- extra per maand alimentatie

Name Bianca
Stadt Den Haag
Geschlecht Frau
Datum 27-01-2011 um 16:48:04

Peter, geef haar buurtgenoten je naam en adres en eventuele mailgegevens na telefonisch overleg.
Indien je nog contact heb met familie van haar: idem dito gegevens sturen. Stuur hen (na telefonisch overleg) een brief aan je kids met foto van jezelf en eventueel je mobiele nummer.
Die kinderen gaan vanzelf zoeken, internet is een sterk wapen, met name tegen dwarsliggende ouder.
Google via straatlink.nl, wieowie.nl buurtlink.nl.
of: de telefoongids.nl

Name ruud
Stadt almelo
Geschlecht Mann
Datum 27-01-2011 um 15:22:25

peter,
Jou dochters zijn beinvloed, daar kunnen zij niks aan doen.Dat is de schuld van de moeder.
Reken dat jou dochters niet aan. die beeldvorming veranders nog wel.
Misschien is er een mogelijkheid dat je info over ze krijgt, via andere personen.
Hoe oud zijn je dochters?.

Name denis
Stadt helmond
Geschlecht Mann
Datum 27-01-2011 um 13:53:56

peter uit roermond,

peter hou altijd in gedachten dat kinderen gaan zoeken naar hun afkomst .
ze komen maar wanneer is de vraag .
wat moeder ook zegt , een kind blijft nieuwsgierig en als ze je van te voren heeft gekend dan hebben ze een indruk van je die niet stroopt met dat wat moeder zegt .
daar gaan ze naar op zoek ..
sterkte denis

Name peter
Stadt roermond
Geschlecht Mann
Datum 27-01-2011 um 11:43:19

FF zomaar een berichtje ondertussen al bijna 7 jaar mijn dochters niet meer gezien, mede door toedoen van ex heeft mijn kids zo geestelijk bewerkt dat mijn kids nu hekel aan mij hebben. ik wou dit even laten weten, ik denk zelfs dat ik mijn dochters nooit meer zie....

Name een liefhebbende ...
Stadt een dorp
Geschlecht Mann
Datum 27-01-2011 um 11:39:00

betreffende id en paspoort bij beide ouderlijk gezag dienen beide hiervoor te tekenen hiervoor zijn formulieren te krijgen bij de gemeente waar het / de kinderen ingeschreven staan, zodat je niet beide bij het gemeentehuis hoeft te zijn, echter het kind dient hier wel steeds bij aanwezig te zijn, zowel bij het aanvragen en ophalen.

Betreffende vakantie kun je gaan en staan waar je wilt en hoef je dit niet te zeggen, maar kinderen dienen wel een legitimatie bewijs te hebben.
Maar wat doe je als ex wilt weten waar je heen gaat op vakantie je hebt geboekt en je komt de kinderen voor de vakantie ophalen en ze zegd je krijgt ze niet mee, zonder dat ik weet eaar je heen gaat.

kortom je wordt voor het blok gezet, je hebt eigenlijk geen keus

Name P
Stadt Gelderland
Geschlecht Frau
Datum 27-01-2011 um 10:56:24

Herman.

Jou ex heeft er niks over te vertellen, waar en wat jij doet met je kinderen.
Je hoeft, naar mijn weten ook geen toestemming te hebben van haar.
Het enige waar je wel toestemming voor zou moeten hebben is een id kaartje voor je kinderen.

Als jij gezamelijk gezag hebt, en een omgangsregeling, waarin staat wanneer jij je kinderen hebt, bijv ook deels de vakanties, dan dient zij de kids los te laten als ze bij jou zijn, als de kinderen bij jou zijn, deel jij de tijd in.
Mevr dient zich niet te bemoeien met het indelen van de tijd dat ze bij jou zijn.
Heel simpel, dit kun je haar ook gewoon mededelen, en verder ga jij dus gewoon met je kids op vakantie, waarheen jij wilt.

Het is wel verstandig een id kaartje te hebben voor de kids, stel er gebeurd wat, dan weet men wie jou kids zijn.

Een id kaartje kan jij zelf bij de gemeente aanvragen. Wil jou ex het toestemmingsformulier niet tekenen, dan kun je dit afdwingen bij de rechter.

Name herman
Stadt utrecht
Geschlecht Mann
Datum 26-01-2011 um 20:37:07

hoi denis
Ik denk dat je gelijk hebt er valt geen speld tussen te
krijgen en je hebt het goed onder woorden gebracht waarvoor mijn dank
Hetis soms goed om deze dingen te delen metandere vaders want met z n allen weten we meer dan een
Je zal wel gelijk hebben watbetreft die vakantie jij betaald niet mee aan de beugel dan krijg je ook de paspoorten niet mee heel kinderachtig maar er bestaat altijd nog zoiets als een kort geding kijken maar hoe dat gaat lopen
bedankt en de groeten

Name denis
Stadt helmond
Geschlecht Mann
Datum 25-01-2011 um 15:44:35

hoi herman,

de alimentatie is een tegemnoet koming in de verzorgings kosten.
daar is alles bij inbegrepen , tandheelkundige kosten , scholing, kleding , eten en ook beugels en eventueel apparte schoenen indien nodig.
met dealimentatie koop je alle kosten voor de verzorging af en je zou nergens meer aansprakelijk voor gehouden kunnen worden .
je ex staat natuurlijk vrij om een tegemoetkoming in kosten (eenmalige) kunnen doen maar als jedat niet kan houd hetop.

grts en succes met je vakantie .
ze zal wel zeggen dat jedevakantie maar dichterbijmoet houden zodatje mee kan betalen aan de beugel.

denis

Name herman
Stadt utrecht
Geschlecht Mann
Datum 25-01-2011 um 13:02:41

bedankt sjors voor je idee maar ik heb ze al een paar jaar meegehad op vakantie naar het buitenland dat is je goed recht als vader niet zij bepaald waar ik heen ga enmet wie maar dat bepaal je zelf volgens mij kun je zoiets ook afdwingel via een kort geding bij de rechter
het is toch van de zotte dat je ex gaat bepalen voor jou wat en waar jij heen gaat met vakantie
heb trouwens slechte ervaringen met een ouderschapsplan
Je kan beter de eigen ding doen want een ouderschapsplan is veel te vrijblijvend en makkelijk voor een ex te ontduiken
Weet iemandd of in alimentatie ook de kosten zitten voor een beugel ed want moeders krijgt natuurlijk en de kinderbijslag kinderkorting en de ali dus moet je deze kosten juridicch ook nog gaan betalen

Name Sjors
Stadt Hoorn
Geschlecht Mann
Datum 24-01-2011 um 23:22:36

Herman, als je ex moeilijk gaat doen om jullie GEZAMELIJKE kinderen niet met jou op vakantie te gaan: laat haar desnoods een brief ondertekenen met verklaring dat zij dat niet wil.
Heb jij voor later een bewijs hoe zij jou dwarsboomde een vader te zijn, en dat kun jij later aan je kinderen laten zien.
Hou het voorlopig op een dagje Efteling met je kinderen, dag naar het Strand bijvoorbeeld.
Ook deze mooie (weliswaar korte)dagtochten zullen je kinderen voor altijd blijven herinneren.
Tip voor alle vaders: maak een dagboek met brieven en bewijzen hoe jou ex je dwarsboomde om bij je kind te zijn, ook met kopie van brieven die jij je kind stuurde, voor als het kind later vragen gaat stellen.

Vorige mißbrauch - disclaimer - helpdesk - © write2me Folgende