Zurück zu Stichting Dwaze Vaders Nachricht hinterlassen
Nachrichte 3001 zu 3020 von 5440
Name ikkie-ook
Stadt nederland
Datum 24-08-2009 13:45:38

Het is ook mijn 5-jarig dochtertje die mij nog steeds bij mij woont en mij erdoorheen trekt.
Voor haar moet ik iedere dag vroeg op, naar groep 2 toe van de kleuterschool. Goed eten, regelmaat, rust en stabiliteit, huisje netjes iedere dag etc etc etc.
Ik wil er even niet aan denken hoe ik zonder haar moet, ze laat mij lachen als ik verdrietig ben om haar broertje.
Klein jochie wat al sinds begin januari door zijn vader afgezonderd word van zijn mama en zusje.
Ex weigert iedere vorm van contact of enig overleg.
Ik hoop dat hij zichzelf met de komende rechtszaken zal tegenkomen!
Want dit pik ik niet meer! Tijd van proberen verstandig te overleggen is wat mij betreft voorbij.

Name ikkie-ook
Stadt nederland
Datum 24-08-2009 13:16:49

Lieve Petry en anderen,

Mij en vele mensen met ons, is ditzelfde overkomen.
Dat noemen ze inmiddels een "machtsouder" (ipv van een gezagsouder.
Oftewel een ex die probeert de andere ouder er emotioneel/geestelijk onder te houden ten kostte van kinderen. In Amerika en België word hier al heel streng tegenop getreden.
M.a.w. Passyndroom, ouderverstooting c.q. oudervervreemding.
Misschien niet verkeerd dat deze st. dwaze vaders gaat samenwerken en hier inderdaad artikels over gaat schrijven voor vaders maar ook voor moeders.

Name petry
Stadt groningen
Datum 24-08-2009 11:29:35

bedankt, voor de lieve reactie.

Inderdaad moet ik niet pushen, maar is das makkelijker gezegt als gedaan en elke keer als ik mijn zoon tegen kom, zie ik verdriet in zijn ogen.Laatst was ie sinds tijden bij oma(mijn kant) geweest, die zei, meid hij heeft een traan in zijn ogen, hij komt wel bij je als ie liefde wil, die krijgt ie immers niet van zijn vader, die koopt hem alleen maar met dure merkkleding.
Mijn vechten is net als tegen een muur vechten.... antwoord en reactie van instanties krijg je toch niet.
Ik moet zeggen dat ik soms hoop dat mijn man ff over de rooie gaat tegenover mijn zoon, in elkaar slaan hoeft niet, maar ff een tik, met blauwe plekken als gevolg....... dan heb ik iets om op te staan.... miss heel fout en heel gemeen, maar zo moet je je recht denk ik halen in deze maatschappij.
En al die goed bedoelde mensen, met hij komt wel bij je, sorry........kan er niks mee

dankje, petry

Name Stelling
Stadt Leiden
Datum 24-08-2009 00:52:08

Een kind onthouden van een vader of moeder uit wrok of haat tegenover een ex, is een gruwelijke vorm van psychische kindermishandeling, met alle gevolgen van dien.
Een kind nog niet eens toestaan schriftelijk te communiceren met zijn vader of moeder die het kind niet meer ziet is te erg voor woorden.
Gevolg: kind gaat verlatingsangst ontwikkelen, enzovoorts.
En dat kan (nog) allemaal in Nederland.
Ik verzoek iedere ouder die na jaren herenigd is met zijn of haar kind hun verhaal openbaar te maken, laten we met zijn allen deze stinkende beerput met dit rotbeleid opentrekken, maar vooral: kinderen mogen weten over dit grenzeloze onrecht, ook zij zullen deze site en dit gastenboek vroeg of laat gaan lezen, ze zijn met computers handiger dan volwassenen.

Name Felix
Stadt Rotterdam
Datum 23-08-2009 16:09:27

Beste ikkie-ook:
Eens zullen de kinderen te weten komen wat de gezaghouder hen ontnam: een vader of moeder in hun jeugdjaren, die zij nooit meer over kunnen doen.
Daarom: maak een dagboek, geef dat later aan je kinderen, blijf van je kinderen houden.
Eens zullen zij jouw onmacht begrijpen, en zich afkeren die misbruik maakte van zijn/haar machtspositie, en bovendien misbruik maakte van de onmacht van de kinderen hun pa of ma te zien, kinderen hebben geen keuze!
Ik heb al 4 jaar geen contact met mijn dochter van 7.

Name ikkie-ook
Stadt nederland
Datum 23-08-2009 15:50:12

Ik snap precies wat je bedoelt Lenie.
De machteloosheid van een machtsouder ipv een gezagsouder.
En inderdaad zien ze niet wat ze kinderen, die nog niet volwassen zijn (dus hun eigen mening nog moeten leren vormen), aan het aandoen zijn.
Daar ligt een stuk machteloosheid in bij vaders maar ook moeders, die die het beste voor hebben met de kinderen, maar de kinderen zien wegdrijven.
Hoop dat de kinderen ooit zullen inzien dat dit niet klopte is onze hoop waarop we kunnen verdergaan met hopen en doorvechten.

Een radeloze moeder

Name Lenie
Stadt Noorden
Datum 22-08-2009 22:00:01

Dank voor de reactie's van een ieder en dat geeft wer steun die je vaak hard nodig bent.Ja en zo heb je weer hoop en dan zakt die hoop weer weg.Stuur je kaartjes,een smsje maar hoor je weer weken niks en daar wordt je zo onzeker van,wat heb ik nu weer gedaan dat er geen contact meer is.Ja je betrekt alles op jezelf,weet dat de vader het contact niet verbied maar stimuleren is er ook niet bij,hoorde ik laatst van een gezamelijke vriend,die zelf al 14 jaren zijn zonen niet ziet en volwassen zijn,wat houd die jongens dan toch tegen denk ik dan,volwassen en dan nog geen contact met hun vader!!Ja weet het eigenlijk wel,hun moeder die al jaren strijd voert.Ja wat doe jij je kinderen dan wat aan! Ik zelf wil dat niet en weet dandat een kind van 14 jr niet kan over zien welke schade het hem later zou kunnen toebrengen,ja en dan de pubertijd van hem,moet ik ook rekening mee houden.Maar goed,ik blijf moed houden,probeer mijn eigen leven met mijn vriend in tevullen maar valt niet altijd mee,Lenie

Name ikkie-ook
Stadt Nederland
Datum 22-08-2009 17:09:00

Ik lees al een tijdje mee op deze website.
En alle respect voor Lenie, en hoe ze haar
strijd heeft gewonnen!

Niet alleen moeders, maar ook vaders zijn verkeerd bezig.
Ik ben een moeder met een klein 5-jarig meisje hier.
Mijn ex-man besloot op 4 januari (zonder enig overleg) om haar broertje en mijn zoontje niet meer te laten terugkeren, geen overleg meer te willen want zo stelde hij: "hij wil ook iets aan onze huwelijksjaren overhouden!"

Enig overleg, wat ik probeerde, bleek hij zich steeds terug te trekken (emails vol met de meest belachelijke smoesjes richting mijn kant)
plots.
Vroeger was ik alles voor hem, en nu dus niets meer.
Zijn zusje en zijn moeder (ik dus) zijn vanaf begin januari opeens verstookt van enig contact
met een klein jochie.

Natuurlijk ben ik bezig met een advocaat en rechtszaken nu, want hé, dit kan niet hé zomaar
even zelf rechter gaan spelen uit pure wraak, frustatie etc.

Mannen/vrouwen, ze zien niet wat ze kleintjes aandoen uit pure wraak

Name denis
Stadt helmond
Datum 21-08-2009 16:25:51

kijk ook eens op wieowie.nl daar vind j veel terug als je iemand zoekt...
succes er mee en hoop dat je er wat aan hebt ..

grts denis

Name Stichting Dwaze V...
Stadt Bodegraven
Datum 20-08-2009 22:12:55

20 jaar stichting Dwaze Vaders.

Op zondag 20 september 2009 bent u van harte welkom op de receptie van de stichting in het Evertshuis te Bodegraven. Onder het genot van een drankje en een hapje kunt u met ons en anderen van gedachte wisselen en/of terugblikken op het 20 jarig bestaan van de stichting.

De receptie is van 14.30 tot 17.00 uur. Noteert u dit alvast in uw agenda.

Om een idee te krijgen hoeveel belangstellenden wij kunnen verwachten verzoeken wij u het aanmeldformulier op de website in te vullen.

Name Sjoerd
Stadt Groningen
Datum 20-08-2009 21:38:37

Leny en Petri:
Maak van alle verzonden kaartjes aan je kind een kopie, voor je eigen archief, dan kun je dat later aan je kind tonen,
moed houden, Sjoerd.

Name Leni
Stadt Noorden
Datum 20-08-2009 19:43:57

Dag Petri,veel herkenbare dingen in jouw berichtje,ben ook een dwaze moeder van nu een 14 jarige zoon.Tijd geleden schreef ik hier ook,wat te doen,help.Goede adviezen heb ik gekregen,doe rustig aan,ga niet trekken,stuur regelmatig een toepasselijk kaartje met je naam erop,heb af en toe wat geschreven in een dagboek.Ook mijn zoon, die bij zijn vader woont, draaide zijn hoofd om,verschrikkelijk is dat.Opeens op een avond belde hij,ruzie met zijn vader,heb toe tegen hem gezegd dat hij een vader en een moeder heeft en niet hoeft te kiezen,je mag ze alletwee hebben.Maar vader weer in verdriet,ik weer een tijd geen contact,af en toe weer wat en dan weer een tijd niks,om moede(r)loos van te worden.Maar iedereen zegt het komt wel weer heb geduld en ik denk dat dat mijn beloning gaat worden op den duur en ook voor jou,voel en leef met je mee want er zijn ook veel dwaze moeders in de wereld.Huisarts had ik niks aan,kind is 12 geweest en huisarts moet toestemming vragen aan hem.Hou moed,gr Leni

Name Toon
Stadt Haarlem
Datum 19-08-2009 16:32:36

Petry: stuur een aangetekende brief naar de raad van de kinderbescherming inzake klacht over handelswijze jeugdzorg.
Bespreek tevens je zorgen over je kinderen uit aan je huisarts.
sterkte, Toon.

Name petry
Stadt groningen
Datum 19-08-2009 14:44:31

Hoi, dit is de eerste keer dat ik hier schrijf. Ook ik ben moeder van 2 zoons, 19 en 15. De oudste woont bij mij, de jongste woont bij zijn vader, en die is mijn jongste aan het hersenspoelen, mijn zoon mag niet bij me komen, komt ie wel en vaders komt erachter, dan praat vaders op een gemene manier op zijn zoon in.Kom mijn zoon vaak tegen,draait hoofd voor mij om.Weet niet wat te doen, zit geestelijk aan de grond hierdoor, heb totaal geen grip meer op mijn jongste zoon.
dankje,
EEN KIND KIEST NIET BEWUST ZIJN MOEDER NIET TE ZIEN.... zo denk ik erover, en helemaal als ik vertel dat ik diegene was die hij altijd volledig in vertrouwen nam.
Jeugdzorg????? hij heeft geen blauwe plekken , dus geen reden om in te grijpen. Ach als ouder sta je gewoon met de rug tegen de muur.

Name ruud
Stadt almelo
Datum 16-08-2009 17:18:54

daantje
blijf acties ondernemen om in het leven van je zoon te blijven.Doe je het niet kun je ook nog verwijten krijgen dat je te weinig moeite doet.
ook al kom je ze samen tegen gewoon je zoon blijven groeten , ongeacht wat de moeder daarvan vindt.Ook voor de moeite die je zelf onderneemt, bewaar ook die bewijzen,komt altijd een x te sprake. het mooiste was dat als er een goede vriendin of familie kon bemiddelen.
Je zoon moet ook weer naar school misschien kun je hem zo eens te spreken krijgen ,neem niet aan dat de moeder daar ook altijd bij is.
het is krom maar je moet tot het uiterste gaan, laat de moeder maar reageren, werkt alleen maar in je voordeeel.
gr en sterkte ruud

Name daantje
Stadt oosterhout nb
Datum 16-08-2009 13:25:37

hoi ruud wat je allemaal voorstelt hebben we dus allemaal gedaan maar geloof me de moeder spoort echt niet. het ventje zat op voetbal dat was zijn lust en zijn leven moeder heeft hem er van af gehaald. wand het kon zeker gebeuren dat wij gingen kijken en dat wilde ze niet. dus moest hij van voetbal af. (ben ja dan ziek) de mensen waar ze mee omgaat zijn er niet zoveel en geloof me daar heeft ze ons zo zwrt gemaakt dat we daar geen voet aan de grond krijgen. en verder is ze bijna altijd met hem samen, die keer dat ik hem tegen kwam was echt puur geluk. ze doet echt alles met hem samen. gisteren kwamen we hem weer tegen samen met tita toverheks en dan kruipt hij weer weg. op dit moment kunnen we alleen maar afwachten wat de rechtzaak doet in oktober. helaas bedankt voor jullie steun.

Name ruud
Stadt almelo
Datum 13-08-2009 18:42:42

daantje
het is positief dat je zoon normaal doet als de moeder er niet bij is.
is ook een teken dat hij zich niet laat beinvloeden door de moeder.Hij zal zeker wel jullie sms jes lezen als hij de telefoon aanzet.Als je hem weer tegenkomt vraag dan onder welke naam hij evt op internet zit.
Misschien bestaat de mogelijlheid dat jij als vader (of iemand anders)voor je zoon een site aanmaakt met code, als je hem dan tegenkomt geef je hem de code,zo kun je ook contact onderhouden.als je zoon op sport zit ga eens kijken naar hem, zowel tijdens training als wedstrijdt.

Name daantje
Stadt oosterhout nb
Datum 13-08-2009 15:04:17

alles wat jullie nu voorstellen doen we allemaal.we sturen elke week kaartjes, we sturen mailtjes, zelf heeft hij een gsm maar die staat altijd uit. we weten dus ook niet of hij onze smsjes leest, we weten ook niet of hij de kaartjes krygt. hij heeft geen msn, geen twitter, geen heyves, allemaal al geprobeerd, of hij moet er onder een andere naam op staan. we kunnen alleen naar haar bellen, als ze ziet dat het mijn nummer of dat van me man is (rene), neemt ze nietop, als we met een onbekend nummer bellen en ze hoort dat wij het zijn hangt ze op. of ze begint bij voorbaad al te gillen dat het jochie ons niet wil spreken. het is echt zo frursterend het brengt heel veel pijn en verdriet met zich mee. en vooral ook voor opa wand die heeft hem ook al die tijd niet gezien. hij woont vlak bij ons in de buurt, we komen hem bijna nooit tegen, komen we hem tegen en zij is erbij dan verstopt hij zijn eigen. laatst kwam ik hem tegen zonder moeder en dan praat hij gewoon.

Name Stefano
Stadt Rotterdam
Datum 13-08-2009 01:17:57

Daantje: geef de moed niet op!
Als het kind ongeveer 12 of 13 jaar is.....ze hebben allemaal een computer, twitter, mobieltjes enz.
Google regelmatig op zijn naam, misschien kun je dan via sma, of mail contact leggen met hem,als hij met jou een patatje in de mac donalds wil eten of zo (openbare ruimte) kan zij dat nooit tegenhouden!
Vak gaan kinderen vanzelf zoeken en kindere zijn zeer handig met de computer.
Onze dochter van 10 kan meer met de computer dan ik.

Name vader
Datum 12-08-2009 23:14:31

Daantje

Moeders winnen niet en ook vaders winnen niet.
Er zijn alleen verliezers en dat zijn de KINDEREN.
En ik kan mij niet voortsellen dat er ouders zijn die dat hun kinderen willen aandoen.
Maar jammer genoeg gebeurd dat nog steeds teveel.

Vorige mißbrauch - adverteren - gratis gastenboek Folgende