Zurück zu Stichting Dwaze Vaders Nachricht hinterlassen
Nachrichte 1920 zu 1934 von 5459
Name jan
Stadt alkmaar
Geschlecht Mann
Datum 02-07-2006 um 00:13:19

Esther,

Je kunt ook aangifte van smaad doen bij de politie. Je kan ermee bereiken dat de ander ophoudt met aangiftes doen. Misschien dat je eens bij nationale ombudsman kan checken of je hier klacht tegen AMK kan indienen. Ik weet niet of AMK overheidsorgaan is.

Name jan
Stadt alkmaar
Geschlecht Mann
Datum 02-07-2006 um 00:04:51

Babsie,

Ter informatie, 40.000 handtekeningen kun je inderdaad verzamelen om een bepaald onderwerp op de politieke agenda te krijgen. Maar dan moet je wel uitgaan van een goede en realistische eis want anders heb je voor niets verzameld. De wet van Luchtenveld die echt verandering wilde heeft het ook niet gehaald terwijl die zelfs heel goed was

Name jan
Stadt alkmaar
Geschlecht Mann
Datum 01-07-2006 um 23:55:28

Esther,

Artikel 279 (ontrekken aan ouderlijk gezag) is strafrecht en geen civiel recht. Dus die slimme politie agent moet je aangifte opnemen.Mocht je interesse hebben heb ik ook een uitspraak voor je waarin een man veroordeeld volgens artikel 279 (bracht z'n kinderen niet terug)

Name babsie
Stadt zuid holland
Geschlecht Frau
Datum 01-07-2006 um 14:34:36

Ik ken dat verhaal over die 2 handtekeningen, wij hebben dat toen opgelost om haar alleen een toestemming te geven voor een id kaart en niet voor een paspoort, maar eigenlijk raar hoor want ze kunnen die kinderen overal mee naartoe nemen als ze die pas eenmaal hebben, eigenlijk zou de andere ouder altijd toestemming moeten geven om zijn of haar kind naar het buitenland te laten gaan.
En dat uit de ouderlijke machtontzetten nou dat doen ze niet zomaar hoor, dan moet er echt wel wat heftigs aan de hand zijn volgens mij.
Wel als je aan kan tonen dat je al 5 jaar alleen voor de kleine zorgt en dat er geen bemoeienis is geweest of kontakt met de andere ouder.

Name een liefhebbende ...
Stadt een dorp
Geschlecht Mann
Datum 01-07-2006 um 13:17:28

Ik weet dat het moeilijk is wat betreft handtekeningen etc.
Ook ik heb het zelfde gehad voor het paspoort, ik heb toen uiteindelijk getekend tijdens de bemiddeling van de mediator.
Zei blij, want ze kon nu een paspoort halen, maar ik, ik heb niets, want als ik mijn dochter op ga halen voor de weekenden en vakanties, krijg ik het paspoort nooit.
Zodoende kan ik niet met haar de grens over en dit is erg lastig omdat ik dicht bij de grens woon.
En zei kan overal naar toe en dan is deze aardbol wel heel erg groot om mijn dochter te zoeken en laat staan vinden.
Wat ook speelt is, dat ik moet vertellen waar, wanneer en hoe ik ergens bereikbaar ben, maar andersom gaat dit mijn helemaal niets aan.

Name moeder
Stadt zuiden v/h land
Geschlecht Frau
Datum 01-07-2006 um 02:20:58

zo simpel ligt dat niet met die 2 verplichte handtekeningen. Ik had paspoort voor zoontje nodig (vakantie met hem al geboekt), maar papa kwam niet opdagen voor accordering en handtekening. Advies overheid: Moest ik zijn pa uit ouderlijke macht zetten, zodat ik voortaan alleenrecht/plicht heb, maar dat wil ik, ondanks alles (nog) niet. Bovendien: is gerechterlijke, dus langdurige, procedure, dus vakantie konden we sowieso dan vergeten.....ik schrok me kapót!!!Paps kijkt niet naar hem om, maar is en blijft zijn papa, waar hij wél van houdt. Moeilijk hoor.Uiteindelijk kwam ie op laatste nippertje, en ik heb er het zwijgen toe gedaan.Stel je voor dat ik zijn handtekening voor school nodig zou hebben: haha, waar is ie dan ....poes....poes...poes...?! Over enige jaren krijg ik dit probleem weer...voor studie, voor nieuw paspoort etc. dus, wat is wijsheid? Hij zet me met mijn rug tegen de muur.Dus:er zitten altijd meer kanten aan een verhaal,en dus moeilijk om daar 1 regel voor op te stellen

Name Marielle
Stadt noorden van het land
Geschlecht Frau
Datum 01-07-2006 um 00:11:04

Ben ik helemaal met je eens liefhebbende. Als ouders gezamenlijk gezag hebben is de regel dat ook de deeltijd ouder recht van spreken heeft bij het bepalen van een nieuwe school. Het feit is alleen dat scholen en exen zich hier niks van aan trekken. Ook hier zou een strengere regel voor moeten komen. Dat school dus bijvoorbeeld inderdaad handtekening van beide ouders nodig heeft. En dus ook inderdaad op de hoogte moet zijn van de gezinsituatie. In juist de directeur en de leraar moeten hier van op de hoogte zijn. Vooral als opgemerkt wordt dat er iets mis is met het kind zodat ze beter kunnen optreden als zich complicaties voor doen. Het ontbreekt nog wel eens aan juiste informatie op school.

Name een liefhebbende ...
Stadt een dorp
Geschlecht Mann
Datum 30-06-2006 um 23:53:12

Marrielle,
Wat betreft het meewerken van de school, het is inderdaad zo in hoevere willen de leraren en directie meewerken.
Maar wat het belangrijkste is de leraren moeten er ook tijd voor vrij willen maken.
Wat je zegd dat ze niet wisten dat er een papa was, is ook typisch.
Ik heb hierover diverse gesprekken gehad met de schooldirecteur, hij werkt wel mee en als ik kom en doet hij niet moeilijk.
Laatst zijn er nieuwe kinderen aangemeld met ongeveer de zelfde achtergrond.
Hij vertelde dat hij dieper doorgevraagd heeft hoe de gezinssituatie is.
Het zou eigenlijk zo moeten zijn : wettelijk gezien hebben in de meeste gevallen het ouderlijk gezag en zouden bij aanmelding op school beide ouders moeten tekenen, waardoor ze beiden ook in beeld zijn bij de school.
Want hoeveel kinderen zitten er niet in elke klas waarvan de ouders gescheiden zijn en dit worden er alleen maar meer.
Wat erg lastig is voor kinderen knutselen voor vader-en moederdag maar ze niet zien etc.

Name Marielle
Stadt noorden van het land
Geschlecht Frau
Datum 30-06-2006 um 23:33:51

Liefhebbende,
ik weet dat wij inderdaad veel geluk hebben met de school. Nu heeft school ook nooit geweten van het bestaan van pappa, denk dat dat de reden is dat ze er zo makkelijk in zijn, om het feit dat er nooit verteld is dat pappa in beeld is. Maar zowel scholen als huisartsen zijn verplicht mee te werken jullie vaders informatie te geven over jullie kinderen als de ex vrouw hier niet aan mee wil werken. Maar wat ik al zei in het begin wij hebben wel heel erg geluk gehad met deze school dat ze zelf zo makkelijk zijn. Zowel de juf als de directeur zeggen allebei dat vader net zoveel recht heeft als moeder. Zo zou iedere school moeten reageren ben ik van mening

Name babsie
Stadt zuid holland
Geschlecht Frau
Datum 30-06-2006 um 23:14:59

liefhebbende hartstikke bedankt

Name esther
Stadt nederland
Geschlecht Frau
Datum 30-06-2006 um 15:14:36

babsie, nee zijn (h)ex heeft aangifte bij politie gedaan en politie meldt het dan automatisch bij t AMK, doen dus ook geen moeite eerst zijn kant van t verhaal te horen, we hebben nog steeds nix van de politie gehoord! advocaat eindelijk gesproken en zij gaat nu alle stukken bij politie opvragen zodat mn vriend eindelijk eens te horen en te lezen krijgt waarvan ie wordt beschuldigd!
maar ik heb dat bericht over die handtekeningen niet zien staan, misschien als hij/zij dit leest wil hij/zij het er vast nog wel een keer opzetten. ik zal eens kijken op fathers for justice! maar je hebt gelijk, laten wij ons eerst maar even richten op de bevalling, vind het wel spannend hoor!

Name babsie
Stadt zuid holland
Geschlecht Frau
Datum 30-06-2006 um 14:01:07

Esther wat een loeder zeg die (h)ex en heeft ze die tip anoniem gedaan bij het amk? Want die figuren zijn over het algemeen niet zo vlug hoor. Niet te filmen.
Gisteren stond en een bericht hier van een liefhebbende over handtekeningen zetten maar ik kan m nergens meer terugvinden, er stond dat er 40.000 handtekeningen nodig waren, anders moeten we even kijken bij www.fathers4justice,misschien dat daar wat bij staat.
Ja en esther wij moeten het toch een beetje rustig aan doen gewoon even tot de kleine er is.

Name esther
Stadt nederland
Geschlecht Frau
Datum 30-06-2006 um 12:32:38

vervolg:
volgende week afspraak, dan kan mn vriend zijn kant van t verhaal komen vertellen, maar mevr van AMK was er eigenlijk al vanuit gegaan dat t waar was, want ja meneer, de politie zal dat ook niet zomaar opschrijven!! wij weten op dit moment gewoon echt niet meer waar wij nu eens heen kunnen met ons verhaal, terug gaan gooien met modder willen we niet en zal ongetwijfeld ook alleen maar tegen ons gaan werken, maar wat kunnen we dan? advocaat van ons belt ook maar niet terug, gaat geen dag voorbij of we laten boodschappen achter, wordt alleen niet teruggebeld, dus nu maar persoonlijke afspraak gemaakt!
en zo komt er dus geen eind aan, dus gaan we maar gewoon door, net zolang tot die kleine weer lekker bij ons rondhuppelt!

Name esther
Stadt nederland
Geschlecht Frau
Datum 30-06-2006 um 12:19:37

babsie, ik snap je idee wel. maar ook mij lijkt het niet erg verstandig om dat openbaar te maken, is idd strafbaar. maar we geven niet op, ik ga me na mn bevalling er helemaal in verdiepen en zeker nu er nieuwe verkiezingen aan zitten te komen, ga ik alle fracties bestoken met mailtjes en vragen wat zij er in een evt volgend kabinet aan gaan veranderen, misschien kunnen meer mensen dit doen?? overal gewoon je verhaal naar mailen, samen hebben we misschien meer kans?
gisteren trouwens weer een behoorlijke klap in ons gezicht gekregen, brief op de deurmat van AMK, politie heeft bij hun een melding gedaan van huiselijk geweld binnen ons gezin!!!! na heel veel telefoontjes iemand aan de lijn gekregen die mn vriend wilde vertellen hoe en wat; hebben melding gehad van ernstig incident met SLAGERSMES!!! (h)ex blijkt hier achter te zitten, heeft angifte tegen mn vriend gedaan, we worden er zo langzamerhand echt moedeloos van, niet te geloven dat dit soort dingen gewoon maar kunnen!

Name denis
Stadt helmond
Geschlecht Mann
Datum 30-06-2006 um 07:00:57

mijn advo heeft het zelfde idee als mij en voor wat betrefd omgang is er nu een rechtzitting aangevraagd en moet gaan voorkomen.
tot die tijd moet ik geduld hebben.
voor wat betrefd verderen verdeling van de spullen heb ik laten weten dat ik eerst zekerheid wil hebben of we het huis moeten verkopen of dat ik haar kan uitkopen.
dit omdat er een verschil zit in de verdeling van de spullen als ik kan blijven wonen of dat ik ook een ander huis moet zoeken.
ik kan nu wel spullen mee geven maar als het straks blijkt dat ik niet kan blijven zitten heb ik haar5 mischien al te veel mee gegeven.
let wel ik heb haar genoeg mee gegeven om in de eerste levensbehoefte te voorzien .
bv pannen set bestek kleding speelgoed stofzuiger matras dekbed en overtrekken en hoeslakens enzz enzz zelfs heb ik ze de eerste week leefgeld gegeven om eten te kunnen kopen ze zou pas op het einde van de week salaris krijgen. ik heb er niets van terug gezien enof een bedankje voor gekregen.

Vorige mißbrauch - disclaimer - helpdesk - © write2me Folgende