Zurück zu Stichting Dwaze Vaders Nachricht hinterlassen
Nachrichte 1914 zu 1928 von 5453
Name Marielle
Stadt noorden van het land
Geschlecht Frau
Datum 01-07-2006 um 00:11:04

Ben ik helemaal met je eens liefhebbende. Als ouders gezamenlijk gezag hebben is de regel dat ook de deeltijd ouder recht van spreken heeft bij het bepalen van een nieuwe school. Het feit is alleen dat scholen en exen zich hier niks van aan trekken. Ook hier zou een strengere regel voor moeten komen. Dat school dus bijvoorbeeld inderdaad handtekening van beide ouders nodig heeft. En dus ook inderdaad op de hoogte moet zijn van de gezinsituatie. In juist de directeur en de leraar moeten hier van op de hoogte zijn. Vooral als opgemerkt wordt dat er iets mis is met het kind zodat ze beter kunnen optreden als zich complicaties voor doen. Het ontbreekt nog wel eens aan juiste informatie op school.

Name een liefhebbende ...
Stadt een dorp
Geschlecht Mann
Datum 30-06-2006 um 23:53:12

Marrielle,
Wat betreft het meewerken van de school, het is inderdaad zo in hoevere willen de leraren en directie meewerken.
Maar wat het belangrijkste is de leraren moeten er ook tijd voor vrij willen maken.
Wat je zegd dat ze niet wisten dat er een papa was, is ook typisch.
Ik heb hierover diverse gesprekken gehad met de schooldirecteur, hij werkt wel mee en als ik kom en doet hij niet moeilijk.
Laatst zijn er nieuwe kinderen aangemeld met ongeveer de zelfde achtergrond.
Hij vertelde dat hij dieper doorgevraagd heeft hoe de gezinssituatie is.
Het zou eigenlijk zo moeten zijn : wettelijk gezien hebben in de meeste gevallen het ouderlijk gezag en zouden bij aanmelding op school beide ouders moeten tekenen, waardoor ze beiden ook in beeld zijn bij de school.
Want hoeveel kinderen zitten er niet in elke klas waarvan de ouders gescheiden zijn en dit worden er alleen maar meer.
Wat erg lastig is voor kinderen knutselen voor vader-en moederdag maar ze niet zien etc.

Name Marielle
Stadt noorden van het land
Geschlecht Frau
Datum 30-06-2006 um 23:33:51

Liefhebbende,
ik weet dat wij inderdaad veel geluk hebben met de school. Nu heeft school ook nooit geweten van het bestaan van pappa, denk dat dat de reden is dat ze er zo makkelijk in zijn, om het feit dat er nooit verteld is dat pappa in beeld is. Maar zowel scholen als huisartsen zijn verplicht mee te werken jullie vaders informatie te geven over jullie kinderen als de ex vrouw hier niet aan mee wil werken. Maar wat ik al zei in het begin wij hebben wel heel erg geluk gehad met deze school dat ze zelf zo makkelijk zijn. Zowel de juf als de directeur zeggen allebei dat vader net zoveel recht heeft als moeder. Zo zou iedere school moeten reageren ben ik van mening

Name babsie
Stadt zuid holland
Geschlecht Frau
Datum 30-06-2006 um 23:14:59

liefhebbende hartstikke bedankt

Name esther
Stadt nederland
Geschlecht Frau
Datum 30-06-2006 um 15:14:36

babsie, nee zijn (h)ex heeft aangifte bij politie gedaan en politie meldt het dan automatisch bij t AMK, doen dus ook geen moeite eerst zijn kant van t verhaal te horen, we hebben nog steeds nix van de politie gehoord! advocaat eindelijk gesproken en zij gaat nu alle stukken bij politie opvragen zodat mn vriend eindelijk eens te horen en te lezen krijgt waarvan ie wordt beschuldigd!
maar ik heb dat bericht over die handtekeningen niet zien staan, misschien als hij/zij dit leest wil hij/zij het er vast nog wel een keer opzetten. ik zal eens kijken op fathers for justice! maar je hebt gelijk, laten wij ons eerst maar even richten op de bevalling, vind het wel spannend hoor!

Name babsie
Stadt zuid holland
Geschlecht Frau
Datum 30-06-2006 um 14:01:07

Esther wat een loeder zeg die (h)ex en heeft ze die tip anoniem gedaan bij het amk? Want die figuren zijn over het algemeen niet zo vlug hoor. Niet te filmen.
Gisteren stond en een bericht hier van een liefhebbende over handtekeningen zetten maar ik kan m nergens meer terugvinden, er stond dat er 40.000 handtekeningen nodig waren, anders moeten we even kijken bij www.fathers4justice,misschien dat daar wat bij staat.
Ja en esther wij moeten het toch een beetje rustig aan doen gewoon even tot de kleine er is.

Name esther
Stadt nederland
Geschlecht Frau
Datum 30-06-2006 um 12:32:38

vervolg:
volgende week afspraak, dan kan mn vriend zijn kant van t verhaal komen vertellen, maar mevr van AMK was er eigenlijk al vanuit gegaan dat t waar was, want ja meneer, de politie zal dat ook niet zomaar opschrijven!! wij weten op dit moment gewoon echt niet meer waar wij nu eens heen kunnen met ons verhaal, terug gaan gooien met modder willen we niet en zal ongetwijfeld ook alleen maar tegen ons gaan werken, maar wat kunnen we dan? advocaat van ons belt ook maar niet terug, gaat geen dag voorbij of we laten boodschappen achter, wordt alleen niet teruggebeld, dus nu maar persoonlijke afspraak gemaakt!
en zo komt er dus geen eind aan, dus gaan we maar gewoon door, net zolang tot die kleine weer lekker bij ons rondhuppelt!

Name esther
Stadt nederland
Geschlecht Frau
Datum 30-06-2006 um 12:19:37

babsie, ik snap je idee wel. maar ook mij lijkt het niet erg verstandig om dat openbaar te maken, is idd strafbaar. maar we geven niet op, ik ga me na mn bevalling er helemaal in verdiepen en zeker nu er nieuwe verkiezingen aan zitten te komen, ga ik alle fracties bestoken met mailtjes en vragen wat zij er in een evt volgend kabinet aan gaan veranderen, misschien kunnen meer mensen dit doen?? overal gewoon je verhaal naar mailen, samen hebben we misschien meer kans?
gisteren trouwens weer een behoorlijke klap in ons gezicht gekregen, brief op de deurmat van AMK, politie heeft bij hun een melding gedaan van huiselijk geweld binnen ons gezin!!!! na heel veel telefoontjes iemand aan de lijn gekregen die mn vriend wilde vertellen hoe en wat; hebben melding gehad van ernstig incident met SLAGERSMES!!! (h)ex blijkt hier achter te zitten, heeft angifte tegen mn vriend gedaan, we worden er zo langzamerhand echt moedeloos van, niet te geloven dat dit soort dingen gewoon maar kunnen!

Name denis
Stadt helmond
Geschlecht Mann
Datum 30-06-2006 um 07:00:57

mijn advo heeft het zelfde idee als mij en voor wat betrefd omgang is er nu een rechtzitting aangevraagd en moet gaan voorkomen.
tot die tijd moet ik geduld hebben.
voor wat betrefd verderen verdeling van de spullen heb ik laten weten dat ik eerst zekerheid wil hebben of we het huis moeten verkopen of dat ik haar kan uitkopen.
dit omdat er een verschil zit in de verdeling van de spullen als ik kan blijven wonen of dat ik ook een ander huis moet zoeken.
ik kan nu wel spullen mee geven maar als het straks blijkt dat ik niet kan blijven zitten heb ik haar5 mischien al te veel mee gegeven.
let wel ik heb haar genoeg mee gegeven om in de eerste levensbehoefte te voorzien .
bv pannen set bestek kleding speelgoed stofzuiger matras dekbed en overtrekken en hoeslakens enzz enzz zelfs heb ik ze de eerste week leefgeld gegeven om eten te kunnen kopen ze zou pas op het einde van de week salaris krijgen. ik heb er niets van terug gezien enof een bedankje voor gekregen.

Name babsie
Stadt zuid holland
Geschlecht Frau
Datum 29-06-2006 um 20:52:25

ja dennis zoiets dacht ik ook al,ik probeer gewoon een weg een ingang te vinden om er toch iets aan te kunnen veranderen maar het is echt verdomde moeilijk.
Maar wat je vertelt over informatieplicht e.d die ex van jou werkt zowieso al niet mee, en ik denk dat jij best wel aan de rechtbank mag laten zien dat je ook voor jezelf op kan komen want ze zijn toch ook niet achterlijk, ze zien nu dat je eigenlijk alles over je kant laat gaan om haar te sussen en je bereikt er ook nog es weinig of niks mee.
Wat zegt je advokaat ervan???? Jij en je kids hebben rechten hoor.
Hebben jullie wel het gezamenlijk gezag???

Name denis
Stadt helmond
Geschlecht Mann
Datum 29-06-2006 um 20:24:26

het lijkt me geen goed idee omdat het strafbaar is .
de wet op privaci laat dit niet toe en ik denk dat je alleen een proces aan je broek krijgt waar de ex weer gebruik van kan maken om je instabiel te laten verklaren en zo het bezoekrecht te verminderen.

grtss denis

neemt niet weg dat mijn gevoel soms andere dingen zeggen maar ik denk eerst tien keer erover na voordat ik iets doe.
ik vraag me elke keer af kan ze er iets mee in de rechtzaak.
het zelfde met aangifte doen van diverse dingen (verduistering van spullen) leverd een extra spanning op en kan tegen werken.
bij mij heeft mijn ex niet laten weten waar ze woont (adres opgave is verplicht) ik kan aangiften doen wegens ontvoering maar als ik dat doe zal het de rechtzaak niet vergemakelijken en zal ex alleen maar tegen werken..

grtss denis

Name babsie
Stadt zuid holland
Geschlecht Frau
Datum 29-06-2006 um 16:39:27

justitie en de regeringsfiguren zullen er waarschijnlijk niet blij van worden als een heleboel mensen dit zouden gaan doen en misschien dan toch reden te meer om die achterlijke wet hier eens aan te gaan passen als ze zulke escalaties willen voorkomen of tegengaan.
Nou wie heeft hier ook wel ideeen over ik ben benieuwd.

Name babsie
Stadt zuid holland
Geschlecht Frau
Datum 29-06-2006 um 16:37:15

Hallo allemaal, ik zat vandaag zo eens te denken dat wat er nu ook weer is gebeurd daar in Belgie verschrikkelijk met geen pen te beschrijven.En er waren gewoon weer allemaal instanties van op de hoogte maar niemand die er iets aan doet die kinderen te beschermen.
Ik kreeg een idee en het is nog een beetje rommelig in mn hoofd maar goed ik ga het toch proberen onder woorden te brengen.Eigenlijk moet je die namen van die (h)exen openbaar moeten kunnen maken, als die instanties dan helemaal niks doen dat er dan misschien andere mensen zijn die de (h)exen met de kinderen herkennen en toch extra op gaan letten.Zodat je misschien sneller geinformeerd word of dat er dan meer mensen aan de bel gaan trekken.
Maar ja dan krijg je natuurlijk aan de andere kant ook weer gedoe met dingen over de privacy van die (h)exen, in ieder geval het speelt wel in mn hoofd.
Moet alleen nog even bekijken of je daar daadwerkelijk iets mee zou kunnen.
Misschien flyers bij de buren in de bus doen,

Name denis
Stadt helmond
Geschlecht Mann
Datum 28-06-2006 um 19:19:47

wie kan me helpen.

ik krijg een brief van mijn ex haar advo met het verzoek deze te tekenen.
in deze brief staat dat ik verklaar dat de kids strak bij haar blijven (na de scheiding wel te verstaan.)
als rede geeft ze op dat ze dan urgentie krijgt voor een huis.
kan er meer achter zitten en zo ja wat ??
wie heeft hier al eens mee te maken gehad en kan me een antwoord geven.
e-mail : kutupc@hotmail.com

sorry voor het mailadres maar gebruik ff een allias.

Name babsie
Stadt zuid holland
Geschlecht Frau
Datum 27-06-2006 um 20:29:58

We mogen de hoop niet verliezen hoor hoe moedeloos we er af en toe ook van worden.Hoe dan ook moeten we door proberen te blijven vechten je moet weten dat er dalijk ook nog een tijd aan gaat komen dat je de kleintjes dan wel kunt laten zien dat je alles hebt gedaan wat er in je vermogen lag.
Zeker wil ik wel wat gaan organiseren en gedachten en plannen uitdenken en voeren alleen moet ik nu eerst mezelf voorbereiden op de aankomende bevalling.Wat in het vat zit verzuurt niet.
Esther kan je niet proberen die rechercheur zijn supervisor te kunnen spreken.Want sinds wanneer maakt hij de dienst en wetten uit.laat ie het maar zwart op wit zetten dat justitie er niks mee doet die eikel.
misschien is het een idee dat wij hem allemaal ff bellen.ja toch.
Dan kan ie straks naar zn streepjes fluiten vraag in ieder geval ff aan je advokaat wat voor praktijken dat zijn en wat je er eventueel mee of tegen kunt doen.

Vorige mißbrauch - disclaimer - helpdesk - © write2me Folgende