Zurück zu Stichting Dwaze Vaders Nachricht hinterlassen
Nachrichte 1925 zu 1939 von 5464
Name esther
Stadt nederland
Geschlecht Frau
Datum 03-07-2006 um 21:58:47

babsie,
dat is inderdaad om moedeloos van te worden ja, dus het werkt bij jullie schijnbaar ook zo dat als de (h)ex roept dat ze er geen belang in ziet, het dus ook gewoon maar niet gebeurd?? wat had jullie advocaat daarop te zeggen, nog stappen die je kunt ondernemen of is het alleen afwachten op de uitspraak van de dwangsom?
weet jij eigenlijk hoe dat zit, als de (h)ex nou totaal geen geld heeft, hoe reeel is dan een dwangsom? van een kale kip kun je niet plukken!

Name babsie
Stadt zuid holland
Geschlecht Frau
Datum 03-07-2006 um 12:41:31

Ik word er zo moedeloos van, vandaag bericht gekregen van de advokaat de (h)ex heeft laten weten aan de advokaten dat zij het niet in het belang vindt van de kleine dat er nog bezoeken plaats gaan vinden, zij wilt weer een of ander onderzoek, die hebben we anderhalf jaar geleden ook al gehad bij de Raad en die adviseerde wel een bezoeksregeling.De rechter heeft al 2 keer een uitspraak gedaan voor de bezoekregelingen en zij heeft er gewoon maling aan.
Nu loopt er nog een kort geding waar wij om een dwangsom hebben verzocht de uitspraak is daar nog steeds niet van binnen.Hoe bedoel je laks??? We zijn nu al zo'n 2 en een half jaar bezig en worden er echt hopeloos van.We zien het er echt niet meer van komen zo.

Name jan
Stadt alkmaar
Geschlecht Mann
Datum 03-07-2006 um 00:04:39

..en als je slachtofferhulp aan de lijn hebt kun je o.a. ook vragen wat een "artikel 12" procedure is.

Name jan
Stadt alkmaar
Geschlecht Mann
Datum 02-07-2006 um 23:58:26

Esther,

Als de aangifte niet wordt opgenomen of al snel blijkt dat er niets mee gedaan kan worden, wordt de ander niet op de hoogte gebracht. Doordat je aangifte hebt gedaan ben jij dus slachtoffer. Probeer een gesprek aan te gaan met slachtofferhulp en vraag aan hen hoe het nu verder gaat.

Name esther
Stadt nederland
Geschlecht Frau
Datum 02-07-2006 um 22:14:05

jan,

bedankt voor je tips! wij dachten idd ook al dat 279 onder strafrecht viel, maar die enorm slimme agent was zo overrompelend en overtuigd van zn eigen gelijk dat wij het ook even niet meer wisten! uiteindelijk heeft ie de aangifte opgenomen, maar doet er dus echt nix mee, zelfs de tegenpartij (de ex) wordt niet op de hoogte gebracht dat er aangifte tegen haar gedaan is, nu is onze vraag: is het niet de plicht van de politie om iemand op de hoogte te brengen dat er aangifte tegen die persoon is gedaan? ik dacht namelijk van wel?

Name jan
Stadt alkmaar
Geschlecht Mann
Datum 02-07-2006 um 00:13:19

Esther,

Je kunt ook aangifte van smaad doen bij de politie. Je kan ermee bereiken dat de ander ophoudt met aangiftes doen. Misschien dat je eens bij nationale ombudsman kan checken of je hier klacht tegen AMK kan indienen. Ik weet niet of AMK overheidsorgaan is.

Name jan
Stadt alkmaar
Geschlecht Mann
Datum 02-07-2006 um 00:04:51

Babsie,

Ter informatie, 40.000 handtekeningen kun je inderdaad verzamelen om een bepaald onderwerp op de politieke agenda te krijgen. Maar dan moet je wel uitgaan van een goede en realistische eis want anders heb je voor niets verzameld. De wet van Luchtenveld die echt verandering wilde heeft het ook niet gehaald terwijl die zelfs heel goed was

Name jan
Stadt alkmaar
Geschlecht Mann
Datum 01-07-2006 um 23:55:28

Esther,

Artikel 279 (ontrekken aan ouderlijk gezag) is strafrecht en geen civiel recht. Dus die slimme politie agent moet je aangifte opnemen.Mocht je interesse hebben heb ik ook een uitspraak voor je waarin een man veroordeeld volgens artikel 279 (bracht z'n kinderen niet terug)

Name babsie
Stadt zuid holland
Geschlecht Frau
Datum 01-07-2006 um 14:34:36

Ik ken dat verhaal over die 2 handtekeningen, wij hebben dat toen opgelost om haar alleen een toestemming te geven voor een id kaart en niet voor een paspoort, maar eigenlijk raar hoor want ze kunnen die kinderen overal mee naartoe nemen als ze die pas eenmaal hebben, eigenlijk zou de andere ouder altijd toestemming moeten geven om zijn of haar kind naar het buitenland te laten gaan.
En dat uit de ouderlijke machtontzetten nou dat doen ze niet zomaar hoor, dan moet er echt wel wat heftigs aan de hand zijn volgens mij.
Wel als je aan kan tonen dat je al 5 jaar alleen voor de kleine zorgt en dat er geen bemoeienis is geweest of kontakt met de andere ouder.

Name een liefhebbende ...
Stadt een dorp
Geschlecht Mann
Datum 01-07-2006 um 13:17:28

Ik weet dat het moeilijk is wat betreft handtekeningen etc.
Ook ik heb het zelfde gehad voor het paspoort, ik heb toen uiteindelijk getekend tijdens de bemiddeling van de mediator.
Zei blij, want ze kon nu een paspoort halen, maar ik, ik heb niets, want als ik mijn dochter op ga halen voor de weekenden en vakanties, krijg ik het paspoort nooit.
Zodoende kan ik niet met haar de grens over en dit is erg lastig omdat ik dicht bij de grens woon.
En zei kan overal naar toe en dan is deze aardbol wel heel erg groot om mijn dochter te zoeken en laat staan vinden.
Wat ook speelt is, dat ik moet vertellen waar, wanneer en hoe ik ergens bereikbaar ben, maar andersom gaat dit mijn helemaal niets aan.

Name moeder
Stadt zuiden v/h land
Geschlecht Frau
Datum 01-07-2006 um 02:20:58

zo simpel ligt dat niet met die 2 verplichte handtekeningen. Ik had paspoort voor zoontje nodig (vakantie met hem al geboekt), maar papa kwam niet opdagen voor accordering en handtekening. Advies overheid: Moest ik zijn pa uit ouderlijke macht zetten, zodat ik voortaan alleenrecht/plicht heb, maar dat wil ik, ondanks alles (nog) niet. Bovendien: is gerechterlijke, dus langdurige, procedure, dus vakantie konden we sowieso dan vergeten.....ik schrok me kapót!!!Paps kijkt niet naar hem om, maar is en blijft zijn papa, waar hij wél van houdt. Moeilijk hoor.Uiteindelijk kwam ie op laatste nippertje, en ik heb er het zwijgen toe gedaan.Stel je voor dat ik zijn handtekening voor school nodig zou hebben: haha, waar is ie dan ....poes....poes...poes...?! Over enige jaren krijg ik dit probleem weer...voor studie, voor nieuw paspoort etc. dus, wat is wijsheid? Hij zet me met mijn rug tegen de muur.Dus:er zitten altijd meer kanten aan een verhaal,en dus moeilijk om daar 1 regel voor op te stellen

Name Marielle
Stadt noorden van het land
Geschlecht Frau
Datum 01-07-2006 um 00:11:04

Ben ik helemaal met je eens liefhebbende. Als ouders gezamenlijk gezag hebben is de regel dat ook de deeltijd ouder recht van spreken heeft bij het bepalen van een nieuwe school. Het feit is alleen dat scholen en exen zich hier niks van aan trekken. Ook hier zou een strengere regel voor moeten komen. Dat school dus bijvoorbeeld inderdaad handtekening van beide ouders nodig heeft. En dus ook inderdaad op de hoogte moet zijn van de gezinsituatie. In juist de directeur en de leraar moeten hier van op de hoogte zijn. Vooral als opgemerkt wordt dat er iets mis is met het kind zodat ze beter kunnen optreden als zich complicaties voor doen. Het ontbreekt nog wel eens aan juiste informatie op school.

Name een liefhebbende ...
Stadt een dorp
Geschlecht Mann
Datum 30-06-2006 um 23:53:12

Marrielle,
Wat betreft het meewerken van de school, het is inderdaad zo in hoevere willen de leraren en directie meewerken.
Maar wat het belangrijkste is de leraren moeten er ook tijd voor vrij willen maken.
Wat je zegd dat ze niet wisten dat er een papa was, is ook typisch.
Ik heb hierover diverse gesprekken gehad met de schooldirecteur, hij werkt wel mee en als ik kom en doet hij niet moeilijk.
Laatst zijn er nieuwe kinderen aangemeld met ongeveer de zelfde achtergrond.
Hij vertelde dat hij dieper doorgevraagd heeft hoe de gezinssituatie is.
Het zou eigenlijk zo moeten zijn : wettelijk gezien hebben in de meeste gevallen het ouderlijk gezag en zouden bij aanmelding op school beide ouders moeten tekenen, waardoor ze beiden ook in beeld zijn bij de school.
Want hoeveel kinderen zitten er niet in elke klas waarvan de ouders gescheiden zijn en dit worden er alleen maar meer.
Wat erg lastig is voor kinderen knutselen voor vader-en moederdag maar ze niet zien etc.

Name Marielle
Stadt noorden van het land
Geschlecht Frau
Datum 30-06-2006 um 23:33:51

Liefhebbende,
ik weet dat wij inderdaad veel geluk hebben met de school. Nu heeft school ook nooit geweten van het bestaan van pappa, denk dat dat de reden is dat ze er zo makkelijk in zijn, om het feit dat er nooit verteld is dat pappa in beeld is. Maar zowel scholen als huisartsen zijn verplicht mee te werken jullie vaders informatie te geven over jullie kinderen als de ex vrouw hier niet aan mee wil werken. Maar wat ik al zei in het begin wij hebben wel heel erg geluk gehad met deze school dat ze zelf zo makkelijk zijn. Zowel de juf als de directeur zeggen allebei dat vader net zoveel recht heeft als moeder. Zo zou iedere school moeten reageren ben ik van mening

Name babsie
Stadt zuid holland
Geschlecht Frau
Datum 30-06-2006 um 23:14:59

liefhebbende hartstikke bedankt

Vorige mißbrauch - disclaimer - helpdesk - © write2me Folgende