Zurück zu Stichting Dwaze Vaders Nachricht hinterlassen
Nachrichte 1958 zu 1972 von 5497
Name gast
Stadt nederland
Geschlecht Frau
Datum 12-07-2006 um 11:14:44

Beste Peter,

in grote lijnen kan ik me vinden in jouw verhaal. Maar ieder geval is een op zich staand. Ik weet nml zeker dat als mijn ex de kinderen ooit zou krijgen ik ze tussen 6 plankjes terug krijg. ( is meerdere malen beloofd door hem en heeft een crimineel verleden) dus in zo n gevalzou hij de zeggenschap moeten krijgen over de kinderen om dat ik tegen ben..........OVER MIJN LIJK DUS.

Ik denk dat je nooit zwart dan wel wit moet denken, gewoon per geval bekijken

Name Peter Hoekstra
Stadt Apeldoorn
Geschlecht Mann
Datum 11-07-2006 um 21:47:39

Maar niemand vindt dat zijn probleem en iedereen loopt erom heen.

Mijn vraag aan u is om ook dit onrecht aan de kaak te stellen en te zorgen voor gelijke rechten en plichten voor de man en de vrouw in het grootbrengen van hun kinderen, ook na een scheiding. En als 1 van beiden strijd wil, zou dit moeten leiden tot het overdragen van zeggenschap van de kinderen aan de ander die het wel goed voor heeft met de kinderen.

Het is net zo onrechtvaardig als wat de kinderen gebeurt die zijn ontvoerd door hun Syrische vader. Een kind heeft het recht op een moeder en een vader en heeft er ook belang bij dat hij/zij van beiden vanuit hun kwaliteiten de goede dingen meekrijgt en zo langzaam zijn/haar eigen weg kan vinden.

......

Dit verhaal heb ik aan kranten verzonden in de hoop er aandacht voor te krijgen. Wellicht dat meerderen een soortgelijk bericht kunnen maken.

Samen staan we sterk

Name Peter Hoekstra
Stadt Apeldoorn
Geschlecht Mann
Datum 11-07-2006 um 21:44:51

Vanwege enerzijds het onrecht en anderzijds het belang van de kinderen, resteert mij als vader niets anders dan slikken en te compenseren om zo te proberen zoveel mogelijk stabiliteit en rust voor mijn zoons te creëren.

Dat mijn zoontje afgelopen vrijdag jarig was, wordt beloond met het feit dat ik hem pas 31 juli weer zal zien en echt kan feliciteren. Ondanks dat hij meerdere malen aan mama heeft aangegeven dat hij wil dat papa er ook is op zijn verjaardag, staat zij dat gewoon niet toe. En met mij en mijn zoons gebeurt dit talloze andere vaders en hun kinderen. Ik vraag mij af waarom het Syrische verhaal zo groot in de krant komt, terwijl het onrecht wat onze kinderen aangedaan wordt in ons eigen land, wat nog vele malen groter is, vrijwel onbesproken blijft in de media. Maar dit sluipende onrecht is wel een voedingsbodem waarin de kinderen hun onbezorgdheid verliezen en later grote negatieve gevolgen van kunnen ondervinden....

deel 3 volgt

Name Peter Hoekstra
Stadt Apeldoorn
Geschlecht Mann
Datum 11-07-2006 um 21:43:49

Groot in het nieuws komt het onrecht van de 2 kinderen die in Syrië door hun vader werden ontvoerd en nu in de ambassade zitten.

Het gevoel van onrecht wat de moeder heeft en het belang van de kinderen wat verdrukt wordt. Het is vreselijk dat dit gebeurt en erg onrechtvaardig.

Maar in Nederland gebeurt dit talloze malen. Iets subtieler misschien, maar niet minder hard voor de kinderen en voor de vaders. Zelf ben ik gescheiden. mijn kinderen zijn me alles. Maar na 1,5 jaar co ouderschap heeft mijn ex dit éénzijdig opgezegd. Hoe zeer het de ook kinderen doet, hoe onrechtvaardig ik het ook vind is voor de rechterlijke macht niet belangrijk. Als zij ruzie maakt en de kinderen geestelijk belast, constateert de rechterlijke macht droog dat er strijd is en dat de kinderen zodoende beter af zijn bij mama. In plaats van 50% opvoedrecht blijft er dan maar 1 weekend in de 2 weken over...

deel 2 volgt

Name Denise
Stadt Gelderland
Geschlecht Frau
Datum 11-07-2006 um 15:27:31

Babsie,

het is inderdaad een drama die exen die zo handelen.en je kunt er niks aan doen,wij hebben ook zoveel rechtzaken gehad maar we zijn er niks mee opgeschoten,ja een paar 100 euro armer.je mag zitten en toekijken hoe de kinderen steeds verder de vernieling in worden geholpen totdat je een telefoontje krijgt dat er een keer ernstige dingen gebeuren.ik heb zelf ook een dochter uit een eerdere relatie en mijn contact met me ex is uitstekend,zelfs met me nieuwe partner gaat mijn ex uitstekend om,zijn zelfs vrienden geworden dus het kan echt wel anders maar daar denken deze vrouwen niet aan,die willen 1 ding en dat is macht,geld en wraak.wij spelen het spel niet meer mee,hebben we 3 jaar gedaan en je gaat eraan kapot.we hopen op de dag dat de ex zichzelf een keer voor de trein gooit of zoiets pas dan zijn we verlost van alle pesterijen en zijn de kinderen veilig,eerder niet

Name esther
Stadt nederland
Geschlecht Frau
Datum 11-07-2006 um 14:32:39

babsie,
we hebben ook al meerdere keren aangegeven dat we dat gezeul met die kleine niet goed vinden voor haar, maar wat zegt de raad: ja meneer, het beste wat u kunt doen is zorgen dat het weer een beetje goed komt met uw ex, verder kunnen wij niks voor u doen!!! (h)ex is ook veel aan het werk en dan wordt er dagelijks op de kleine gepast door anderen. wij hebben een oppas aan huis gevonden voor ons kleintje straks, dus daar kan zij ook gewoon bij hoor, veel beter voor dr, dan overal heengesleept worden!
duurt idd lang zeg, de uitspraak, zou toch na 14 dagen moeten zijn?
jenie, zo is er altijd wel een reden om de (h)ex vooral niet tegen de haren in te strijken, want ze zullen toch alles aangrijpen om zo mogelijk nog gefrustreeder te raken dan dat ze al zijn. soms moet je dat risico maar nemen en gewoon iets van aktie ondernemen, want met helemaal nix doen verandert er helemaal nix!! en zien wij de kleine de komende jaren helemaal niet meer met alle gevolgen van dien.

Name Jenie
Stadt Duiven
Geschlecht Frau
Datum 11-07-2006 um 12:00:58

Ik wil toch ook nog even reageren. Wij hebben toendertijd ook een kort geding aangespannen met een dwangsom en dat is door de rechtbank Arnhem toen ook toegewezen. Telkens als zij de kinderen niet bracht moest zij euro 50,-- per kind per dag betalen.

Let wel: na dit kortgeding is er daarna een uitspraak in hoger beroep geweest en toen was de uitspraak met de dwangsom niet meer rechtsgeldig. Dit impliceerde dat ze wederom de omgang aan haar laars lapte. Wel een kanttekening bij die dwangsom is dat als je al een gefrustreerde ex had je die na de dwangsom nog meer had. Het werkt eigenlijk alleen maar in je nadeel want ze wordt nog gefrustreerder en reageert het nog meer af op de kinderen in kwestie. Bij ons is het uiteindelijk gelukkig allemaal goed gekomen. Gelukkig maar. Iedereen succes en vooral veel wijsheid gewenst.
Jenie

Name babsie
Stadt zuid holland
Geschlecht Frau
Datum 10-07-2006 um 22:48:30

Esther waarom wordt er zo met dat kind gesjeuld dan? wordt er iedere dag op dat kleintje gepast?? is moeder dan aan het werk of op stap of wat???
Dat kan je toch ook aanvoeren dat datkind van hot naar her wordt gesleept.En zij is toch ook verplicht vader hiervan op de hoogte houden waar die kleine verblijft en waarom misschien kan hij opperen dat hij als vader beter op kan letten dan vreemden of oma.
Denise wat een ramp he die gekken met een borderline maar het is hier inderdaad slecht geregeld hoor, en ik vind die types een gevaar voor de kids.
Esther ik heb nog geen uitspraak duurt idioot lang en die rechter is op vakantie maar zodra ik iets hoor, dan hoor je dat gelijk. jij ook sterkte meissie

Name esther
Stadt nederland
Geschlecht Frau
Datum 10-07-2006 um 20:13:44

babsie,
ja dat af en toe peilen kan idd wel ja, maar ze is pas 3 en gaat dus nog niet naar school, zit ook niet op de peuterspeelzaal of kdv, oma en tante en god weet wie nog meer passen altijd op. ze wordt dus nogal afgeschermd en dat maakt het voor ons alleen maar moeilijker om de "gangen"na te gaan!
maar het kort geding is aangevraagd en zou volgens advocaat op korte termijn moeten kunnen, hebben jullie de uitspraak al van het kort geding betreft de dwangsom? ik duim erg voor jullie en daarmee ook voor ons, want posotieve uitspraak bij jullie geeft ons ook weer hoop, dat is namelijk ook waar ons kort geding o.a. over gaat. laat het dus weten als er nieuws is!
groetjes esther

Name Denise
Stadt Gelderland
Geschlecht Frau
Datum 10-07-2006 um 19:23:37

Hoi hoi allemaal...

Ik zelf zit ook in een situatie waarbij de ex van mijn partner ons het leven zuur maakt en dat alles over de rug van de kinderen.Ook wij hebben te maken met de jeugdzorg,kinderbeschermingetc..maar als je hoop hebt dat instanties achter de vader staan dan heb je het mis,ze staan achter moeders kant.Wij moeten toezien dat de kinderen naar de crisis-opvang gaan soms,dat ze in een pleeggezin zijn 1 keer in de week maar ze blijven achter moeder staan.Deze ex heeft het borderline-syndroom en geloof me het houdt NOOIT op,elke keer vindt ze wel weer iets om te treiteren naar ons toe en de kinderen worden steeds vaker de dupe hiervan maar dat zal de instanties een zorg zijn want 'moeder'is ziek.Ja aan me hoela,deze psychisch gestoorde mensen zijn 'ziek'wanneer het hun uitkomt of als ze hun zin niet krijgen.Helaas weten wij er alles van en als ik het hier zo lees dan schrik ik er toch van hoe vaak het toch fout gaat in Nederland.Erg triest

Name Marielle
Stadt noorden van het land
Geschlecht Frau
Datum 09-07-2006 um 21:56:01

Hey Babs,
het gaat mij echt aan het hart hoe egoistisch de (h) ex is. Hoe kan ze zo met hun zoon omgaan? Zo'n 'moeder' heeft geen recht op ouderlijk gezag echt niet. Als zij alleen maar jullie leven zuur wil maken en niet ziet dat ze haar eigen kind naar de verdommenis helpt mag ze zichzelf niet eens moeder noemen. Vergeet niet dat kinderen heel veel mee krijgen en hij zal op den duur inzien dat zijn 'moeder' het secreet is geweest. Dat zal voor jullie alleen maar positief uit pakken op den duur. Alleen is hij geestelijk al verknooid. Ik vind het echt heel erg vooral voor hem. Dat weer alles afgereageerd wordt op het kind...

Name babsie
Stadt zuid holland
Geschlecht Frau
Datum 09-07-2006 um 16:23:52

Het is te hopen dat die (h)ex ook een keer het licht gaat zien.Al zie ik dat somber in ze is altijd al een wraakzuchtig mens geweest.
Niet voor rede vatbaar.
En eerlijk ze denkt helemaal niet in het belang van het kind ze heeft zo het idee dat het bezit is en het heeft maar te doen wat zij zegt. Geen eigen inspraak mag het hij hebben, ze is alleen op zichzelf gericht.Voor die kleine behoorlijk hard hoor, je zal haar geen genegenheid zien tonen naar hem ze regeert met ijzeren hand.
Esther misschien weet de school wel welke huisarts de kleine heeft.
En als ze toch in de buurt woont kan je gewoon zo nu en dan stiekum peilen hoe het gaat met het ukkie

Name marielle
Stadt noorden van het land
Geschlecht Frau
Datum 09-07-2006 um 01:34:03

Ik begrijp heel goed waarom de nieuwe partner er zich juist mee gaat 'bemoeien'. Het is niet prettig om te zien hoe je partner het leven 'zuur' gemaakt wordt. Zich altijd maar alles maar over hem heen laat komen tijden lang. Juist dan voel je je als buitenstaande (tot zover je dat bent als nieuwe partner zijnde) min of meer geroepen om je er voor in te zetten dat je partner niet langer onrecht wordt aan gedaan. En tuurlijk werkt dat op de zenuwen van de ex, maar in meeste gevallen is dat ook eigen schuld ben ik van mening. Door niet te willen communiceren. Nu hebben wij geen klagen meer omdat de communicatie gelukkig inmiddels goed verloopt, maar ook wij hebben de problemen gehad dat mijn vriend tijden niet eens wilde communiceren tenzij het via advocaat ging omdat er niet redelijk te communiceren viel. Nu zijn mijn vriend en zijn ex allebei wel behoorlijk koppig is mij opgevallen, maar ja ook in dit geval ging het tenkoste van hun dochter.

Name esther
Stadt nederland
Geschlecht Frau
Datum 09-07-2006 um 00:01:48

jenie, ik sluit me eigenlijkbij babsie aan, heb zelf ook geen contact met hex, maar probeer de romslom eromheen te regelen, juist omdat ik er wat verder vanaf sta en het voor mijn vriend soms te moeilijk is!
babsie, hex woont in zelfde woonplaats, maar we weten niet wie de huisarts is bijvoorbeeld!! heeft hex nooit verteld.
en Denis: gefeliciteerd, toch nog beetje goed nieuws, fijn voor jullie!!

Name babsie
Stadt zuid holland
Geschlecht Frau
Datum 08-07-2006 um 10:17:14

oeps sorry jenie ik heb per ongeluk jouw naam bij naam gezet.bij het vorige bericht.
Esther woont die (h)ex niet bij jullie in de buurt dan?? Weet je wel wie de huisarts is?
In ieder geval succes met het bellen.
groetjes

Vorige mißbrauch - disclaimer - helpdesk - © write2me Folgende