Zurück zu Stichting Dwaze Vaders Nachricht hinterlassen
Nachrichte 1652 zu 1666 von 5296
Name anoniem
Stadt gelderland
Geschlecht Mann
E-mail
Datum 10-01-2006 um 23:10:45

Ik heb vandaag de sociale dienst gevraagt om alstublieft voor mij een bijnstandsuitkering te verstrekken maar dat wilden ze niet omdat ik een wao uitkering heb.
Eerst het TREMA-RAPPort moest ik opsturen en zoals zoveel vaders weten is dat netto inkomsten (incl vakantiegeld delen door twaalf)
En dat is dan je netto inkomsten per maand.
En zoals vele vaders weten wordt dit gedeeld door twaalf.
Met als gevolg wederom geen vakantie ,want met dit vakantiegeld dicht ik de gaten.
En toen kwam de zorgtoeslag met de vraag wat het belasbaar inkomen is.
Zonder er rekening mee te houden wat je aan alimentatie betaald.
Dus het gevolg is dat ik Alimentatie betaal en daarmee onder het bijstandsniveau zit voor een alleenstaande.
Dus het komt erop neer stel je verdiend b,v 40.000 euro gevolg geen zorgtoeslag maar wel dik Alimentatie betalen.
En dan kom je echt uit op een netto uitbetaling onder de bijstandsgrens.
het moet niet gekker worden.graag reaktie.

Name een liefhebbende ...
Stadt een dorp
Geschlecht Mann
E-mail
Datum 10-01-2006 um 21:36:38

Ze wouden mijn dochter toen ook meenemen, wat niet doorging, daar mijn dochter een ander verhaal is, de omgang is uitgesproken voor mijn dochter, toen 3,5 en mijn pleegzoon toen 10,5 liep daar in mee.
Sindsdien heb ik mijn pleegzoon niet meer gezien en na dat weekend mijn dochter een 1/2 jaar ook niet.
Na een zitting waarop de uitspraak was, dat er gelijk weer omgang moest komen (begeleid), heb k mijn dochter toen bijna een 1/2 jaar ongeveer een uur tot 2 uur per week gezien, waarbij dit haar allemaal veel en veel te snel ging.
Sinds afgelopen maart, zie ik haar weer om het anderste weekend, maar vakanties enzo blijft een drama om iets fatsoendelijks geregeld te krijgen, ze wil op geen enkele wijze normaal meewerken, zelfs mijn voorstel om dan om de beurt de 1e keus te hebben en dat de ander zich dan maar moet schikken is gewoon onbespreekbaar voor haar.
Iedere keer als ik haar terug breng wordt ze gewoon stiller en stiller en vlucht ze in slaap omdat het haar zoveel verdriet doet.

Name een liefhebbende ...
Stadt een dorp
Geschlecht Mann
E-mail
Datum 10-01-2006 um 21:24:51

Hoi Irme,

Ik hoop dat jullie veel succes zullen hebben bij de rechtbank 7 februari.

Het is zoals je zegd verdomd weinig 2 dagen per 14 dagen.
Het erge is dat dit mij tijdens de rechtszitting voor de voorlopige voorzieningen, me door mijn strot geduwd is, wel had ik toen om de anderste woensdagmiddag ook omgang met mijn dochter en pleegzoon, totdat ik weer werk had en er waren 2 belcontacten per week.
Er werd me toen door de raad van kinderbescherming letterlijk gezegd, dat ik al veel meer had dan dat normaal gesproken gebruikelijk was en werd er gezegd slikken of stikken.
Het bellen is bij elkaar ongeveer 2 maanden gebeurt en toen was dit afgelopen, door haar werd er gezegd dit was te belastend voor de kinderen, wat zij eenzijdig bepaalde.
Niks overleg.
Op een gegeven ogenblik is het uit de hand gelopen omdat zij volgens afspraak mijn pleegzoon bij mij op moest komen halen voor een evenement, wat ze niet deed.
Kwam ze de volgende dag met de politie de kinderen ophalen.

Name irme
Stadt brabant
Geschlecht Frau
E-mail
Datum 10-01-2006 um 15:06:41

Hetzelfde; de kinderen zijn de hele vrijdag vrij (eens in de twee weken)dus vader vraagt of hij de kinderen van vrijdag middag na school tot zondag mag hebben..Nee is het antwoord. Je haalt ze pas zaterdag morgen om 10 uur op! Vervolgens horen we dus op zaterdag van de kinderen dat mama vanaf vrijdag middag tot 's-nachts op stap is geweest en de oppas (een jongen van veertien jaar!!!) is de hele nacht bij hun gebleven! Dat is toch onbegrijpelijk??? Dus wel op stap gaan en niet de vader dan van zijn kinderen laten genieten? Gewoon pesten dat is het enige wat ze kan...Wij spelen het spelletje in ieder geval niet meer mee. Ik geloof nog steeds dat het recht zal zegevieren. De rechter zal op 7 februari hoelijk zien dat ze gemeen en gestoord is en dat de kinderen bij ons veel gelukkiger zijn. Ik hoop het en blijf hopen!!! x Irme

Name Irme
Stadt brabant
Geschlecht Frau
E-mail
Datum 10-01-2006 um 15:02:09

mama ons niet kan vinden? Of hoe lang nog papa voordat we weer terug moeten. Dan willen ze maar 1 ding lekker tegen ons aan hangen op de bank en knuffelen...kortom al met al heb je nog niets aan je weekend gehad, ze moeten na het eten weer direct terug naar huis, dag kindjes! Ik vind het afschuwelijk dat in een land als Nederland hier niets aan gedaan wordt. Waarom luistert er niemand naar de vaders en de kinderen? Kijk dat er vroeger alle kinderen bij hun moeder bleven omdat vaders moest werken ala, maar we leven niet meer in de middeleeuwen..Tegenwoordig kunnen vaders toch ook voor de kinderen zorgen? Mijn vriend is nu thuis, ik werk in de zaak. Als de kinderen moeten overblijven omdat moeders moet werken wat is er dan mis mee dat ze een boterham bij ons eten? Dat mag dus al niet van haar... nee, ze moeten overblijven en vader mag weer zijn kinderen niet zien!

Name Irme
Stadt Brabant
Geschlecht Frau
E-mail
Datum 10-01-2006 um 14:57:36

Beste liefhebbende,

Als je je dochter maar 2 dagen per veertien dagen hebt kun je ook niets beginnen. Dit is veelte weing! Wij zien de kinderen op dit moment ook veel te weing, dit is zo moeilijk. De eerste paar uur moeten ze wennen, dan ga je leuke dingen met ze doen of boodschappen. Vervolgens spelletjes met ze doen. Dan is het alweer avond. Ze leren de laatste tijd veel te veel dingen die wij niet op prijs stellen..Scheten laten, elkaar slaan, slechte praat, brutaal als iets niet mag. Kortom de eerste dag zijn we aan het corrigeren. Thuis mogen ze schijnbaar op dt moment alles, anders kan ze niets met ze beginnen. De tweede dag dat ze bij ons zijn gaan we eerst naar opa en oma, want tja die mogen ze natuurlijk ook niet meer zien van haar. Zodoende gaan wij als de kinderen bij ons zijn in het weekend naar opa en oma, deze hebben er zoveel verdriet van!Dan is het middag, en ja dan beginnen ze al verdrietig te wroden en zeggen ze bijvoorbeeld: papa kun je ons niet verstoppen dat

Name een liefhebbende ...
Stadt een dorp
Geschlecht Mann
E-mail
Datum 08-01-2006 um 17:21:35

Irme,
kort gezegd heeft ze 3,5 kind mijn pleegzoon van haar zus, mijn geadopteerde dochter, haar dochter van 1,5 en zijn dochter van 4 een paar dagen in de week.
Zij wil gewoon alles bepalen omdat er veel te veel verschillende partijen in het spel zijn.
Wat mijn dochter betreft ik ben er zeker altijd voor haar, maar het is moeilijk omdat ze hier bij mij geen vriendjes/vriendinnetjes heeft ben ik haar speelkameraadje.
Dit is op zich niet erg, maar zo bouwt ze in mijn omgeving weinig contacten op, welke ook zekler het gevolg is van het feit dat ze zo weinig bij mij is en als ze bij mij is wil ze me altijd dicht in de buurt hebben.

Groetjes

Name Irme
Stadt brabant
Geschlecht Frau
E-mail
Datum 08-01-2006 um 15:10:45

als ze bij je is niet genoeg van de aandacht krijgen. Zorg ervoor dat het gezellig is en dat ze een band met jou opbouwd. Dit is erg belangrijk en zorg ervoor dat ze je gaat vertrouwen en dat ze als ze zich rot voelt of ongelukkig bij jou terecht kan. Dan ben je een goede vader en zal ze als ze wat ouder is hier heel veel waardering voor hebben. Ook is het belangrijk dat ze door jou als goede vader een goede persoonlijkheid gaat krijgen, dit is jouw verantwoording! Schijnbaar is ze dus toch ook wel gelukkig bij je ex..??? Dan moet je daar ook respect voor hebben en voor nu genoegen nemen met de momenten die je met haar hebt. Nogmaals, als het echt niet goed is voor haar bij haar moeder dan hoor je voor haar te vechten, maar als dit niet het geval is dan zul je het toch echt moeten accepteren en gewoon goed voor haar moeten zijn. Liefs Irme

Name Irme
Stadt brabant
Geschlecht Frau
E-mail
Datum 08-01-2006 um 15:06:54

Beste Karin, heel goed van jullie, ik weet dat het moeilijk is, zeker omdat je hem niet meer vertrouwd. Dadelijk gaat je kindje weer van hem houden en dan laat ie haar weer in de steek. Toch doe je er goed aan om hem nog een kans te geven, dit moet ook voor je kind! Anders zal ze het jullie altijd kwalijk nemen. Het is en blijft haar vader. Wel zou ik het goed in de gaten houden, hoe het met je kind gaat, op het moment dat er iets veranderd en ze gaat verkeerd reageren dan zou ik wel ingrijpen, maar vooralsnog hoort ook die kl...zk van een ex een tweede kans te krijgen, iedereen maakt fouten toch? Veel succes, ik hoop dat het goed gaat voor jullie. Voor liefhebbende, tjeetje, ze heeft dus drie kinderen van 3 verschillende vaders? Dat is in mijn ogen al een vreemde situatie, ik weet dat ik er niet over kan of mag oordelen maar toch. Ze is nu nog zo klein, dus zorg ervoor dat ze als ze groter wordt een fijn contact heeft met jou! Nu is dat nog veel te weing het contact en zodoende kan ze

Name karin
Stadt emmen
Geschlecht Frau
E-mail
Datum 08-01-2006 um 10:17:08

Hier toch een andere kant....ik heb hier wel vaker geschreven..Mijn ex wou zijn kindje niet meer,heeft haar officieel afgestaan,ik heb de hele voogdij.Een jaar lang heb ik gevochten om contact te houden,maar het wou niet...zij ging nog wel naar zijn ouders om de drie weken.
Nu is hij daar per ongeluk binnen gelopen,en mist haar dus,zij was ook blij hem te zien.Hij belde mij of ik erover na wou denken dat ze elkaar toch weer mochten zien.Hij heeft hulp gezocht en ziet nu in dat hij een kl***k is geweest,en dat hij fout was...Mijn vriend en ik willen het beste voor mijn kindje,maar we zijn bang geworden,hij is zo wispelturig,maar we gaan dan toch proberen contact te leggen in de weekenden dat ze bij zijn ouders is,dan kan hij haar daar leren kennen en weer een band opbouwen....Mijn kindje gaat voor,en ondanks dat ik zo ontzettend bang ben,gaan we ervoor.....

Name anoniem
Stadt gelderland
Geschlecht Mann
E-mail
Datum 07-01-2006 um 23:43:07

ik zal het duidelijker maken vaders willen graag hun kinderen zien en vaak heeft de rechter dat bepaald.
wat al niet nomaal is dat de rechter dat bepaald
Laat moeder dan gewoon zeggen dat je de kinderen niet meer mag zien,dan ben je eerlijk.
dus in het nieuwe jaar is het van hetzelfde wel betalen en de vader afzeiken .
ik vecht niet meer om mijn kinderen en heb hier dekbedden en bedjes genoeg.
moeder heeft weer een nieuw vriendje waar ik niet mee zit die de boel weer op de rit wil zetten gevolg,vriendje eruit schoppen en op naar het volgende vriendje,sdie met haar mee gaat.

Name anoniem
Stadt gelderland
Geschlecht Mann
E-mail
Datum 07-01-2006 um 23:05:14

beste lezers ik heb de afgelopen jaren er alles aan gedaan om eennormaal kontakt met mijn kinderen te krijgen ,zoals zoveel vaders betaal je netjes alimentatie en houd je aan de regels zoals uitspraken van de rechter.
en moeder frusteerd dat ,ik ben niet meer van plan om naar de rechter te stappen want dan krijg je als vader nul op rekest.
ik ben onderhand van mening dat de rechter geen oplossing biedt en dat je als ouders eruit moet zien te komen

Name een liefhebbende ...
Stadt een dorp
Geschlecht Mann
E-mail
Datum 07-01-2006 um 15:04:29

Het is extra moeilijk om haar te leren kennen en af te tasten hoe ze reageert in situaties,
Zeker omdat ze zo weinig bij mij is en ik toch veel dingen niet meekrijg.
Zo vertelde ze bij oma dat ze het veel te makkelijk had op school en dit al van het begin van dit schooljaar, ze is dit jaar 2e jaars kleuter.
Eind november kreeg ik van school te horen dat ze na de kerstvakantie een moeilijker aanbod gaat krijgen.
Zelf heb ik dit meerdere keren aan d'r gevraagd maar kreeg ik nooit antwoord.
Gelukkig heeft ze een hele sterke eigen wil wat ze erg duifelijk laat merken, ik denk dat dit haar later zeker van pas zal komen.

Name een liefhebbende ...
Stadt een dorp
Geschlecht Mann
E-mail
Datum 07-01-2006 um 14:42:25

Hoi Irme,
Ze is wel iedere keer blij als ze d'r moedere ziet, maar dat geldt ook naar mij toe.
Ze is 5,5 en als ze bij mij is wil ze niets anders dan thuis zijn bij mij en eigenlijk nergens naar toe gaan, want bij mij krijgt ze alle aandacht,wat bij haar niet het geval is want daar lopen nog meer kinderen rond, mijn pleegzoon van 12,5, mijn dochter van 5,5, zijn dochter van 4 uit een vorige relatie een paar dagen per week wat nu wel zal veranderen nu deze leerplichtig is en een halfzusje van nu 1,5.
Wat betreft mijn dochter is het extra moeilijk, daar ze mij pas kent vanaf toen ze bijna 2 was en het meer dan een half jaar geduurd heeft voordat ze bij ons tot rust gekomen was en een en al vrolijkheid was van sˇchtends tot slapen gaan.
Voor haar voelde het toch als zijnde ik heb haar in de steek gelaten.
Ze was net een paar maanden volgens nederlandsrecht bij ons toen zij vertelde dat ze een ander had.

Name pieter
Stadt gelderland
Geschlecht Mann
E-mail
Datum 05-01-2006 um 21:11:42

en het is ook zo jansen dat je zelf ook contact kunt opnemen als het om de school gaat. De scholen zijn verplicht om inlichtingen te verschaffen

Vorige mi▀brauch - disclaimer - helpdesk - © write2me Folgende