Zurück zu Stichting Dwaze Vaders Nachricht hinterlassen
Nachrichte 152 zu 171 von 5431
Name yuri
Datum 27-01-2004 12:37:59

Hallo mijn naam is yuri en heb een zoontje van 4 jaar. Mijn probleem is dat mijn ex volledig gestoord is ze gebruikt mijn zoon geestelijk om dingen voor elkaar te krijgen wat zij wil. En dat krijgt ze ook nog voor elkaar en ik kan echt helemaal niks doen, want ik heb hem maar 1 keer in de 2 weken en kan hem ook niks leren. Ze stookt hem tegen mij en mijn vriendin op. Kan iemand mij misschien helpen of heeft iemand een advies!!!!!!! groetjes yuri

Name Elsbeth
Datum 27-01-2004 12:12:29

Ik ben dus een dochter uit een verbroken relatie waarvan de vader zich ook bij deze stichting heeft aangesloten. Echter, mijn vader heeft mij WEL mishandeld en ik ging uit eigen wil niet meer naar hem toe. Nu ben ik zelf gescheiden. Probeer mijn kinderen ruimte te geven om hun vader te zien, maar een ex die aan de deur staat te schreeuwen, intimideert enzovoorts is ook niet alles. Wat mij betreft, ben ik het dan toch eens met de 'Wijze moeders'. In ons huwelijk keek hij niet erg naar de kinderen om en nu wil hij ineens wel naar ze omkijken. Klinkt eerder als een pesterij aan mijn adres. Maar goed, ik wil dit toch even kwijt en weet dat ik daar een hoop 'dwaze vaders' (blijf ik een rare naam vinden) tegen de schenen schop. Sorry daarvoor.

Name Milko Kliemert
Datum 24-01-2004 00:11:33

Oja de kids kwamen al weken met onzinnige verhalen zoals Als jij met je vriendin gaat trouwen doe je dat alleen maar om onze voogdij te krijgen.
of Die TV die jij hebt is eigenlijk van mamma.
of Pap jij bent zo rijk waarom geef jij mamma niet genoeg geld zodat ze goed voor ons kan zorgen
Zo ging het de afgelopen bezoekjes, terwijl ik al jaren de enige ben die 4 keer per jaar met ze op vakantie ga en ze het leuk vonden om te komen. ze belde soms al dagen van tevoren op om af te spreken hoe laat ik ze op zou halen .Mijn oudste is 19 en die heeft meer moeite gehad met mijn nieuwe relatie maar zelfs dat gaat nu beter .Helaas is ze verslaafd aan drugs en ik wil daar niet aan mee betalen dus haar deel van de allimentatie gaat op de spaarrekening voor later als ze (hopelijk)weer bij zinnen is maar mijn ex eist nu alles op ??????????? Ik betaal voorlopig niets meer want dat is mijn enige stok maar ik heb inmiddels wel een deurwaarder aan de deur
SHIT kan ze dat allemaal gewoon doen???????

Name Milko Kliemert
Datum 23-01-2004 23:49:44

Ik ben in 2001 gescheiden en heb sinds 2 jaar zelf weer een vriendin mijn kids (14 en 12)komen en gaan zo het uitkomt want ze wonen in de buurt.Maar mijn ex gaat op ruim 180 km wonen en neemt de kinderen mee (omgekocht met eigen paard en meer zulke beloften)mijn kinderen is de keus gegeven of bij mij wonen of mee naar drenthe. Omdat ik daartegen in verweer ging (Kids kunnen niet kiezen tussen pa of moe)heeft ze de kids tegen mij opgezet en nu is het zo erg dat ze niet meer komen
Ik houdt vanaf dat moment de alimentatie achter . Nu heb ik een brief gehad van een instelling dat ik toch moet betalen WAT NU ???????

Name wim Bakker
Datum 21-01-2004 21:13:51

Vandaag een jaar geleden vertok mijn vrouw met onze baby van 6 maanden! In een kort geding besloot de rechter dat er 3 uur omgang moest plaatsvinden op de zondagen. Omdat ik ondertussen van de gekste dingen door haar wordt beticht moest dat onder begeleiding. Tsjee, wat was dat VERNEDEREND!In de volgende procedure werd de kinderbescherming op de zaak gezet en ik wacht op de uitslag. Ondertussen zou ik mijn dochter elke zondag mogen zien, maar mijn ex weigert om te komen! Over 4 weken is er weer een kort geding met hopelijk een dwangsom. Kan iemand mij adviseren wat te doen?

Name Wil Versluis
Datum 20-01-2004 00:47:04

Na dik twee jaar heb ik vanmiddag eindelijk mijn zoontje (12) gezien tijdens een gesprek op zijn school in Stellendam (Zuid Holland)zag ik mijn jongen voor 4 minuutjes onwennig reageerde die stakker. hij is helemaal tegen mij opgezet door zijn moeder en vooral zijn stiefvader.
Eerst wou hij mij niet zien ,maar door een leuke medewerking van zijn schooljuffrouw kwam hij toch even kijken en mij een handtje en zelfs kusje geven.
Moest je hem zien die stakker die sowieso een handicap heeft.
Heel onwennig stond hij daar te glunderen en aan zijn kleren te friemele ik heb hem nog cadeautjes meegegeven ook voor zijn zusje Laura (10) die ik ook niet zie.
Als hij er thuis nu maar geen problemen mee krijg ik kan de situatie van vandaag bijna niet meer uit mijn hoofd zetten.
Ene kant blij dat ik hem zag,andere kant het verdriet en medelijden met mijn kind ,ik kan helaas weinig doen,alleen maar dromen dat het ooit nog wel goed komt.
ik ben trots op mijn zoon dat hij mij toch wilde zien.

Name papa
Datum 17-01-2004 16:43:53

hallo allemaal.ik ben een vader van een dochtertje van 10 jaar.
ben sinds een paar jaar gescheiden en de omgangsregeling ging redelijk goed.maar nu word me dochterje al 2 maanden bij me weg gehouden!het is gewoon onvoorstelbaar dat zoiets maar zo kan in nederland.me dochtertje en ik hebben een hele goede band maar er word nu met alle macht(leugens en bedrog)geprobeerd om dat kapot te maken.nu is mijn vraag aan jullie lotgenoten na het lezen van veel berichtjes of het nog wel eens zin heeft om naar een advocaat te stappen want volgens mij helpt het allemaal niets omdat de meeste exen toch maar doen waar ze zin in hebben en de rechter in veel gevallen toch de moeder geloofd???
een lotgenoot...............

Name Arnoud Kaptijn
Datum 16-01-2004 12:21:23

ja waar zou ik beginnen, ik had er wel vertrouwen in dat een organisatie als de raad van "kinderbeschadiging" wel naar mijn verhaal zou luisteren, maar nee. oke hoe staat het er nu voor...sinds 14 november 2001 mijn dochter nog maar 15 uur gezien. Al beschuldigd van stalking van mijn ex gehad terwijl ik mijn dochter wilde zien of beter nog mijn dochter haar vader wilde laten zien, ik zou haar en mijn dochter bedreigd hebben en zo voort gehad.. Absoluut niets van waar, want ik weet toch echt wel dat dat averechts zou werken en dus de kleine zou duperen. En in deze kwestie wordt ze al erg genoeg gedupeerd.Bij de raad ook ongeloveloos min behandeld. en de hoofdgedupeerde partij is nog steeds Nicky!Een meid van inmideels al weer zeven. Wat ik eigenlijk zoek met dit gastenboek tekenen is een lotgenotencontact emaillijst waar ik lid van kan worden. Weet iemand dat toevallig. Als ik er bij nadenk dat ik mijn meid nog zo lang niet ga zien dan ga ik echt kapot en dat wil ik met lotgenoten delen

Name dennis
Datum 16-01-2004 01:08:10

Mede lotgenoten sinds 24 oktober heb ik mijn dierbaarste bezit niet meer gezien,gehoord of gesproken.
mijn exvriendin heeft oze relatie verbroken en heeft onze dochter (3,5 jaar) uit haar ouderlijk huis ontnomen.(tevens al haar spullen en die van onze dochter).
troosteloos geprobeert haar te benaderen om maar even me kleine schat aan de lijn te krijgen.niets van dat al 0 op mijn recest.
kaartjes sturen via een post adres nee dat is wat.
ontreddert met tegenzin een advocaat benadert.
tot op heden nog niet wetend waar zij verblijven.
ik leef met al mee die dit moeten ondergaan.
gegroet dennis

Name Albert van der Linde
Datum 15-01-2004 20:12:59

Ik heb geen omgang met mijn kinderen maar er is door de rechter wel beslist dat de moeder mij minstens 1 keer per jaar op de hoogte moet houden over de vorderingen van de kinderen.
Dat is iets wat ze dus niet doet heb mijn advocaat gebeld die heeft een brief terug gestuurd dat hij de zaak gesloten had en of ik dan maar even 150 euro per uur wilde betalen.
Ik zie het zelf meer als een vervolg op een nog niet afgewerkte echtscheiding wat is uw mening in deze.
Bij voorbaat dank Albert van der Linde

Name Martin
Datum 15-01-2004 02:16:12

Lieve mensen,

Ik ben vandaag voor het eerst naar een advocaat geweest. Ik hoop nog op een normaal proces en dus een omgangsregeling. Ik wilde graag dat mijn zoontje van 4 bij me komt wonen, maar de advocaat heeft me 0-1% kans gegeven. Ik heb mijn lieve kleine mannetje inmiddels een aantal weken niet mogen zien. En als ik het zo inschat zal mijn doorgedraaide aanstaande ex het me wel moeilijk gaan maken. Ik hoop dat ik over een tijdje niet hetzelfde verschrikkelijke verhaal over ons rechts systeem zal moeten zeggen als velen van jullie. Ik vertrouw nog en hoop nog, hopelijk komt er voor jullie ook een dag dat de hoop en het vetrouwen werkelijkheid wordt.

Vergeet niet dat je altijd de ouder van het kind blijft en dat er liefde is die nooit meer weg gaat. Geniet van die liefde die je te geven hebt ookal is het niet visueel te maken.

Heel veel sterkte en liefde toegewenst.

Een nog hoopvolle Martin

Name Annemarie Willemsen
Datum 14-01-2004 17:24:35

Beste lotgenoten,

Regelmatig zie ik in dit forum de problemen die u ondervind m.b.t. het verkrijgen van het omgangsrecht. Misschien handig om u van het volgende (nog eens) op de hoogte te brengen.
De Stichting organiseert 1 x per maand een advocatenspreekuur. Betalende donateurs van de Stichting kunnen éénmalig, gratis van dit spreekuur gebruik maken.
Als u (nog) geen lid bent van de Stichting en u wilt hiervan gebruik maken, dan dient u wel eerst voor minimaal 1 jaar donateur te worden. Dit kan, incl. de verhoging voor 2004, voor € 30,00 per jaar. U heeft dan recht op een half uur spreektijd met een advocaat die de doelstelling van de Stichting ondersteund.
Het is vervolgens aan u persoonlijk of u wel/niet met deze advocaat verder wil, of het wil houden bij een second opinion.

Name Annemarie Willemsen
Datum 14-01-2004 17:19:18

U kunt zich aanmelden bij een medewerker van de telefoondienst, te vinden onder de kolom “informatie” van onze site.
De planning voor de volgende maanden volgt nog, nu staat er nog 1 spreekuur gepland in Den Haag: 15 januari aanstaande. Te allen tijde is het “onder voorbehoud” van plaatsing op een spreekuur, dit is afhankelijk van het aantal inschrijvingen. Het is in de planning om ook in de plaatsen Leiden en Hengelo spreekuren te organiseren. Zodra er nieuwe data bekend zijn voor de aankomende maanden hoort u meer van ons.

Vriendelijke groet,
Annemarie Willemsen.

Name johan
Datum 14-01-2004 11:18:06

Hallo, ik ben nieuw hier en schrijf dit bericht voor mijn broer die zijn kind niet meer mag zien, volgens zijn ex zou z'n dochter er onder lijden en verder wordt er van alles uit de kast getrokken om hem de omgang te beletten. Hij lijdt hier natuurlijk verschrikkelijk onder en toen ik van deze site vernam leek het me wel wat voor hem. Kan iemand mij vertellen of er binnenkort nog avonden worden georganiseerd, het lijkt mij namelijk goed als hij eens met lotgenoten in contact zou komen! Ik hoor graag van jullie.

Name Hasan
Datum 13-01-2004 16:06:23

Mijn situatie is niet anders dan andere lotgenoten. Na een ondertoezichstelling is omgang nog niet van de grond. Het grote grap is dat eerst door de Raad voor de Kinderbescherming opdracht gegeven was dat omgang direct opgestart moest worden, maar dat durfde de voogdij instelling niet aan omdat zij vonden dat ik de 'mogelijkheid' had om mijn kind te ontvoeren. Na 6 jaar is het zo ver dat mijn ex de eenouder gezag heeft gekregen en de ondertoezichtstelling is komen te vervallen omdat mijn 'dreiging' is weggevallen.
Ik heb vele instanties en advocaten bezocht. Ik zit in de schulden vanwege alle kosten en nu kan ik ook niet meer de alimentatie betalen die aanvankelijk te hoog was, maar mijn advocaat afraadde om daar tegen in bezwaar te gaan. Ik weet het niet meer. Het ergste is ik kan het ook niet meer aan. Het heeft zelfs lichamelijke gevolgen.

Mijn ex beweerd ook steeds weer dat mijn zoon niet van mij is. Moet ik dan wel alimentatie betalen?

Name Annemarie Willemsen
Datum 12-01-2004 22:20:34

beste heer Heistek. zojuist uw bericht gelezen m.b.t. alimentatieberekeningen. ik heb een andere medewerker gevraagd of hij zich nog steeds met deze berekeningen bezig hield. ik heb hem verwezen naar het bericht en uw e-mailadres in ons gastenboek. ik hoop dat hij iets voor u kan betekenen en u bericht van hem ontvangt.
groet, Annemarie Willemsen

Name heistek
Datum 12-01-2004 21:34:56

wie o wie wil me daadwerkelijk helpen met een globale berekening van ouderschapsbijdrage voor mijn dochter. ik kom zelf niet uit de programmaas. ik kan evt de benodigde informatie aan je mailen mbt salaris, kosten etc. ik kom er echt niet uit. ook wil ik eens van mij lotgenoten weten wie net als ik ongetrouwd zijn geweest en die dus alleen kinderalimentatie betalen waar ik ong op moet rekenen. me dochter is 5 jaar oud. ik betaal op dit moment 100 euro, is dit nou veel of weinig??? moeder wil namelijk meer geld en dreigt natuurlijk met omgang..... hoop op wat reacties van lotgenoten.

Name heistek
Datum 08-01-2004 21:57:15

kan iemand mijn helpen aan een link om de alimentatie te berekenen die ik moet gaan betalen voor mijn dochter. ik kan geen gratis programma vinden die mij globaal een indicatie kan geven.
tips zijn van harte welkom

Name roger
Datum 06-01-2004 23:09:25

bij deze ben ik op zoek naar lot genoten welke mij ervaringen hebben met de "raad" te Maasticht zelf ben ik twee keer bij het BOR (beglijdeomgangsregeling) geweest en mag binnenkort alweer naar de rechtbank om dat het ook nu weer voor tijdig is afgebrooken door de moeder.

Name Annemarie Willemsen
Datum 06-01-2004 22:53:06

Beste lotgenoten,
vanaf deze plaats wens ik jullie allen een voorspoedig, omgangrijk 2004.
Voor velen onder ons (helaas) is dit niet het geval, maar toch, als de hoop en verwachting er niet is dan is er helemaal niets meer!
Woede, onmacht, onbegrip en onrecht lees ik met regelmaat terug in de berichten op dit forum.
Een pasklare oplossing heb ik helaas niet. Was het maar waar!! Dan was o.a. dit forum niet nodig geweest. Op de advocatenspreekuren van de Stichting zie ik regelmatig lotgenoten die de emoties (helaas) laten overheersen.
Op zich goed emoties te hebben, het zou niet menselijk zijn als je ze niet hebt, maar ze zijn niet altijd even vruchtbaar. Vruchtbaar in de zin van het behalen van je doel. Het is een valkuil, niets meer en niets minder! Op het moment dat u zich ALLEEN laat leiden door dit gevoel, maakt DE ANDER (vul zelf maar een naam in) daar dapper misbruik van.

Vorige mißbrauch - adverteren - gratis gastenboek Folgende