Zurück zu Stichting Dwaze Vaders Nachricht hinterlassen
Nachrichte 1516 zu 1530 von 5490
Name Inge
Stadt Gelderland
Geschlecht Frau
Datum 24-11-2005 um 12:34:52

De advokaatkosten worden berekend aan de hand van je inkomen.... is je inkomen onder de grens dan kun je een advokaat van onvermogen krijgen, dan betaal je 1 malig 89 euro, vraag het eens aan je advokaat. Iedere nederlander heeft recht op een advokaat!!!! ook al kun je het niet betalen. Sterkte verder!

Name Denise
Stadt Gelderland
Geschlecht Frau
Datum 24-11-2005 um 09:35:02

Hoi Petertje..

Wat jij zei over die 800 euro levensonderhoud dat heeft mijn vriend dus echt niet over,hij heeft ongeveer 500 euro vrij besteedbaar en dan moet hij dus 500 euro partner-allimentatie betalen dus houdt hij zelf niks over.De rechter heeft alle bewijsstukken ver zijn inkomsten en uitgaven dus wij hopen dat hij in hoger beroep ook gaat inzien dat dit onmogelijk is.Maar het belangrijkste punt is gewoon dat zij samenwoont al 2 jaar met haar vriend waardoor destijds mijn vriend en zijn ex uit elkaar zijn gegaan omdat zij dus gevoelens kreeg voor deze nieuwe vriend.Maar wij kunnen niks eraan doen lijkt het wel.

Name verdrietige partner
Stadt denhaag
Geschlecht Frau
Datum 24-11-2005 um 09:33:23

Hallo allemaal
jullie verhalen zijn zo herkenbaar. Wij zijn opgelicht door mijn vriend zijn ex. In april ben ik bevallen en ons zoontje is 3 dagen erna overleden. Ex heeft toen een plannetje bekookstooft.Wij hoefden geen alementatie meer voor haar te betalen maar ondertussen wilde zij geen handtekening zetten en wij hadden ons hoofd er niet bij. Nu wordt er gedreigd met deurwaarder en moeten betalen vanaf april. Zij lekker werken en zwart werken en samenwonen!!
Wij een dure begravenis!! Mijn vriend ziet vandaag voor het eerst zijn zoon weer na 6 weken!! Er wordt nu een berekening gemaakt wat wij nu in de toekomst moeten betalen aan haar. Wij houden in ieder geval geen 800 euro over!!
Vraag me af hoe jullie de advocaat kosten betalen????om de 2 weken ligt er een rekening van 1000 euro!! Wij zitten net als veel andere in de shit!!! en die ex wordt het hand boven haar hoofd gehouden!!

groetjes verdrietige partner

Name petertje
Stadt gelderland
Geschlecht Mann
Datum 23-11-2005 um 22:59:31

hoi denise in de alimentatie berekening wordt er vanuit gegaan dat je voor levensonderhoud plusminus 800 euro over mag houden de rest is alimentatie officieel dan, tenzij er huwelijkse schulden zijn die je meegenomen hebt dan wordt dat ook weer meegeteld, maar ja die moet je aan de bank terugebetalen dus lood om oud ijzer dit even ter informatie

Name sonja
Stadt zevenaar
Geschlecht Frau
Datum 23-11-2005 um 15:16:34

Hallo allemaal ,
ook mijn vriend mag zijn zoontje niet zien ,en het waarom is altijd weer een verrassing .Er zijn heel veel rapporten die aantonen dat het slecht gaat bij zijn moeder maar niemand doet iets.Zelfs de politie maakt zich grote zorgen omdat hij vaak wegloopt en laat op straat loopt.Maar er moet natuurlijk eerst iets ergs gebeuren voordat er iets gedaan word.In Den-Haag moeten ze is wakker gaan worden voordat het voor onze kids ook te laat is !!!!!!!!

Name Denise
Stadt Gelderland
Geschlecht Frau
Datum 23-11-2005 um 14:48:23

Hoi Inge..
Dat klopt Inge dat het wordt berekend door middel van een loonstrookje maar ze nemen wel het bruto-jaarsalaris en je mag ook heel veel vaste lasten weer niet meenemen bij een allimentatieberekening dus het is allemaal zo krom als een hoepel.Wat hij bruto verdient krijgt hij natuurlijk nooit netto in zijn handjes maar zo is het wel berekend.Ik vind zowiezo die hele partner-allimentatie waardeloos,voor de kinderen is het prima en die betalen we ook altijd normaal maar waarom moet je in nederland betalen voor je ex-partner laat ze lekker zelf gaan werken dat doe ik ook,ik hoef geen geld van mijn ex-man ik verdien ze zelf wel.Maar sommige vrouwen vinden het wel makkelijk om het handje op te houden en ondertussen zwart werken zoals in ons geval,van mij mogen ze die hele regeling eraf halen die is uit de oertijd uitzonderingen daargelaten.

Name Denise
Stadt Gelderland
Geschlecht Frau
Datum 23-11-2005 um 14:42:52

Hoi Maurice..
De rechter heeft een uitspraak gedaan en die is dus 500 euro,we zijn nu in hoger beroep omdat destijds dit is uitgesproken zonder dat wij ons konden verweren omdat onze advocaat in het ziekenhuis lag en de tegenpartij geen uitstel van uitspraak wilde verlenen,zo krom is het dus.Maar doordat dit dus gebeurde is er een deurwaarder ingeschakeld door de tegenpartij vandaar dus al deze ellende.

Name Maurice
Stadt Bergen op Zoom
Geschlecht Mann
Datum 23-11-2005 um 08:48:05

Klopt Denise,

Maar zolang de zaak hangig is bij de rechter kunnen ze alimentatie eisen, zoveel ze willen, maar zolang er geen uitspraak is, kunnen ze nog geen aktie (loonbeslag) leggen, lijkt me.
Goed dat je een advocaat hebt ingeschakeld en afgezien van het feit dat hij het ook niet snapt, moet hij maar aktie ondernemen, lijkt me zo.

Name Inge
Stadt Gelderland
Geschlecht Frau
Datum 23-11-2005 um 08:47:39

Hoi Denise
Partner en kinderallimentatie wordt altijd berekend aan de hand van het loonstrookje. Jullie moeten zelf wat overhouden om van te leven zo niet dan moet er een nieuwe berekening worden gemaakt. Dit is de taak van de advokaat. Heel simpel dus, en als jullie advocaat zich suf procedeerd vraag ik me af of of je wel een goeie advokaat in handen hebt genomen. Partnerallimentatie hoef je niet te betalen als de expartner een baan heeft. Mijn alimentatie is ook opnieuw berekend aan de hand van loonstrookje van m'n ex.. aan de hand daarvan is de allimentatie (opnieuw) berekend.

Name Denise
Stadt Gelderland
Geschlecht Frau
Datum 23-11-2005 um 08:30:10

Hoi Maurice..
Jij zegt dat we de partner-allimentatie voorlopig maar moeten betalen maar dat kunnen wij niet.Het gaat om een bedrag van 500 euro in de maand.Onze advocaat snapt ook niet dat ze dit bedrag kunnen vragen en procedeert zich suf maar tot nu toe zonder resultaat.Dus gewoon betalen is geen optie omdat wij dan 750 euro per maand aan haar moeten betalen,dus inclusief 250 euro voor de kinderen.Dit is onmogelijk simpelweg omdat we dit niet eens overhouden per maand dus hoe moeten we dat betalen?
Ik kan niet geloven dat dit in Nederland gebeurt maar nu we er zelf middenin zitten zie ik hoe krom de Nederlandse wet is

Name Maurice
Stadt Bergen op Zoom
Geschlecht Mann
Datum 22-11-2005 um 18:04:01

Beste Denise,

Het enige wat je kunt doen om het loonbeslag af te wenden is toch partner alimentatie aan hen te betalen. Dat lijkt nu even de hoofdzaak. Vergeet even al het andere (hoe moeilijk ook). Jullie thuissituatie moet optimaal zijn voor wanneer jullie eventueel de kinderen krijgen toegewezen. Dus die strijd tegen het loonbeslag is de eerste en belangrijkste strijd op dit moment. Misschien kan je vriend ook met zijn baas praten om de hele situatie uit te leggen, zodat als er loonbeslag komt, hij niet per se zal worden ontslagen ? Probeer de strijden die je moet strijden een voor een te doen, je kunt niet honderd oorlogen te gelijk voeren.
Wat vindt je advocaat overigens van dit alles ?
Die zou je toch tegen zo'n loonbeslag moeten kunnen verdedigen ?

Name Denise
Stadt Gelderland
Geschlecht Frau
Datum 22-11-2005 um 16:40:18

Hoi Maurice
De procedure om de kinderen bij ons te krijgen is net pas opgestart.En we hebben aan onze advocaat al gezegd dat hun samenwonen maar de tegenpartij ontkent dit en wij moeten dus bewijzen dat ze wel samenwonen.We hebben ook al contact met een prive-detective maar die zegt zelf al dat dit hele lastige zaken zijn.Wij staan zeker sterk om de kinderen bij ons te krijgen maar er gebeurt nu zoveel dat we behoorlijk wanhopig zijn.Het loon-beslag gaan ze 1 dezer dagen leggen en als dat gebeurt dan raakt mijn vriend zijn baan kwijt en hoe moet het dan verder dat vragen wij ons af.Wij hebben die kinderen zoveel te bieden wat ze nu tekort komen maar het lijkt wel of alles tegen ons werkt.Het enige wat er steeds geroepen wordt is BEWIJS het maar,ja graag,maar hoe,de kinderen zeggen het zelf maar die mogen niet verhoord worden omdat ze pas 6 zijn..

Name Maurice
Stadt Bergen op Zoom
Geschlecht Mann
Datum 22-11-2005 um 16:32:10

Beste Dave,

Hou je sterk en probeer de emoties die je hebt tegenover je ex nooit te uiten en zeker niet met betrekking tot je kind, dan kan dat ook nooit tegen je worden gebruikt in een eventuele rechtzaak (waar ik nu bijna in zit...)
Het gaat je lukken en anders koop je gewoon een boksbal, plakt een foto van je ex erop en... nou ja je snapt wat ik bedoel

Sterkte !

Name Dave
Stadt leeuwarden
Geschlecht Mann
Datum 22-11-2005 um 16:14:19

Maurice, je hebt gelijk. Ik zal het doen.

Name Maurice
Stadt bergen op Zoom
Geschlecht Mann
Datum 22-11-2005 um 16:00:29

hmmm.
Tja nu ga ik even advocaat van de duivel spelen. 1. je krijgt de kans om je kinderen bij je te hebben 2. je zegt Nee, omdat JIJ je een oppas voelt. Nou en ? Nee zeggen omdat je niet kunt is iets anders dan Nee zeggen vanuit een "principe". Zoals ik eerder zei: je bent geen oppas, maar een vader. Het is goed dat je je niet laat misbruiken, maar realiseer je goed WAAROM je eigenlijk NEE zegt. Zij heeft namelijk gelijk dat er van beide kanten een bepaalde flexibiliteit zal moeten zijn, wil een omgangsregeling werken. Dus probeer flexibel te zijn, tenzij je simpelweg echt niet kunt. Je merkt dat als je je niet flexibel opstelt, je ex-partner dit ook niet zal doen. En zoiets kan snel escaleren tot discussie/ruzie en nogmaals: dan kunnen verhuisplannen weer naar boven komen. Walk the fine line....

Vorige mißbrauch - disclaimer - helpdesk - © write2me Folgende