Zurück zu Stichting Dwaze Vaders Nachricht hinterlassen
Nachrichte 1371 zu 1385 von 5345
Name jan
Stadt heerlen
Geschlecht Mann
E-mail
Datum 19-06-2005 um 22:47:54

Goedeavond Stormbringer,

In mijn geval is het convenant al door beide partijen getekend en bekrachtigd door de rectbank. Nu gaat ze verhuizen en de reiskosten worden nu hoger. Weet je soms hoe dit dan moet aanpakken. Convenant opnieuw aanvechten? Het gaat hier niet om 100 km maar om 20 km enkele reis. Is in een weekend ook bijna 80 km. Dat met deze benzineprijs.
Ben benieuwd of je hier een antwoord op heb.

Alvast bedankt

Name Stormbringer
Stadt Nederland
Geschlecht Mann
E-mail
Datum 19-06-2005 um 09:30:54

Anonieme Utrechtse

De rechter is BIJ WET VERPLICHT rekening te houden met reiskosten alvorens hij tot een convenant kan besluiten.Anders gezegd:hij moet het kostenplaatje(laat je advocaat dat berekenen via de computer)mee te nemen in de draagkrachtberekening.

SUCCES!!!

Name anoniem
Stadt Utrecht
Geschlecht Frau
E-mail
Datum 17-06-2005 um 17:47:31

Mijn man moet tegenwoordig meer dan 100 km rijden om zijn kind op te halen.Mijn vraag is: kunnen wij reiskosten vergoeding van de moeder eisen? Heeft iemand hier ervaring mee?

Name Jan
Stadt heerlen
Geschlecht Mann
E-mail
Datum 15-06-2005 um 20:04:05

Goedeavond mama,

Dank je wel voor je bericht. Als ik de verhalen lees van veel andere mannen die de kids helemaal niet mogen zien, heb ik toch wel een beetje geluk. Ik zie ze gelukkig wel nog. Voor mijn doen is het gewoon te weinig, daar je altijd voor ze klaar heb gestaan.
Het mooiste is dat je nu steeds vaker de mensen hoort wat ik allemaal met de kinderen na mijn werk ondernam. Fietsen, blokje om ijs- je eten en ga maar door. Maar deze worden hen je zo weinig maar doen je wel goed. Geeft alleen maar aan dat je voor de tijd die ze bij mijn geweest en zeker nu zijn het goed hebben. Zeker als de buitenwacht dit aangeeft.

Mama ik wens je een prettige avond.

wie weet tot de volgende keer.

Name klaas
Stadt eindhoven
Geschlecht Mann
E-mail
Datum 15-06-2005 um 11:15:27

Ik zou als ik jou was inderdaad je zoon niet meer naar zijn vader laten gaan als die persoon met drugs omgaat,op het moment dat hij wat doet gewoon aangifte doen en dan kan hij het helemaal vergeten.Het gaat om je kind en niet om hem.Nu is je kind opgegroeit met die drugs en wie weet hoe makkelijk hij er over een paar jaar mee in aanraking kan komen?
Meteen stoppen en je kind bij je houden zou ik zeggen!!!

Name mama Claudia
Stadt Lelystad
Geschlecht Frau
E-mail
Datum 14-06-2005 um 15:37:04

KORTOM:

Ga niet lopen verkondigen dat je een goede vader bent en het goed met je kind voor hebt wanneer je niet financieel wilt bijdragen aan je kind. Door mijn goedheid al die afgelopen jaren en mijn angst, ook om ons kind geen verdriet aan te doen heeft mijn ex zijn kind toch kunnen zien zonder een cent te betalen maar nu is het afgelopen!Ik heb geen angst meer... en mijn zoon? die komt er later zelf wel achter wie het echt goed voor met hem heeft of had

Ik heb hem laatst nog gevraagd waar hij het liefste zou willen wonen. Ik wilde een eerlijk antwoord ookal zou hij mij ermee pijn moeten doen) en hij zei zonder na te denken dat hij bij mij wilde blijven wonen omdat hij altijd al bij me woonde en hij het altijd goed heeft gehad! dit antwoord is me heel veel waard want daar gaat het toch om? Om wat je kind wil!

Zo, ik ben nu weer even mijn frustraties kwijt,

Groeten Claudia

Name mama Claudia
Stadt Lelystad
Geschlecht Frau
E-mail
Datum 14-06-2005 um 15:16:28

7)

Het woord alimentatie komt ook niet voor in het woordenboek van mijn "schoonmoeder" want ook toen ik daar een hele tijd terug over begon werd de kop in het zand gestoken. Al die jaren ondanks ik vorig jaar mijn huis ben uitgezet, ervoor en erna heb ik altijd perfect voor mijn zoon gezorgd en dat ik ook fouten heb gemaakt wil niet zeggen dat ik geen goede moeder ben maar ook maar een mens die niet helemaal perfect is. Mijn kind heeft nooit iets te kort gehad en altijd een veilige haven gehad,waar dan ook!

Ik wil nu gewoon waar ik RECHT op heb. Als je die schulden waarvoor mijn ex toendertijd voor zou opdragen aftrek van de alimentatie die ik nog van hem had moeten krijgen zou ik nog voor 7 jaar alimentatiegeld tegoed hebben en dan heb ik het nog berekend in het voordeel van mijn ex.

Name mama Claudia
Stadt Lelystad
Geschlecht Frau
E-mail
Datum 14-06-2005 um 15:03:35

6)

heen gingen. Dat heeft mij onwijs veel pijn gedaan. Niet eens voor mezelf maar voor mijn kind en nu spelen ze ineens wel de geweldige grootouders?terwijl ze toen niet eens benieuwd waren waar ik en mijn zoon heen gingen???

Het jammere van dit alles is dat de ouders van vader en vader ineens nu wel een innig contact met elkaar hebben en wanneer mijn kind daar is blijkbaar bij ieder gesprek wat over mij gaat daarbij aanwezig is. Mijn zoon verteld hier dingen die een kind niet eens zou mogen weten, dat is iets tussen volwassenen.

Nu ineens zijn ze wel begaan met hoe het met hun kleinkind gaat. Ik ben er nu uit en besef dat omgang met mijn zoon zijn grootouders ten nadele is voor mijn zoon. Het smerige van het hele verhaal is dat de grootouders nu via mail aan het proberen zijn mijn zoon tegen mij op te zetten (waar ze al langer mee bezig zijn)door de keuze aan mijn zoon,van 13 jaar over te laten dat hij via een rechter met hun een bezoekregeling wil treffen.

Name mama Claudia
Stadt Lelystad
Geschlecht Frau
E-mail
Datum 14-06-2005 um 14:52:58

5)

Nu, 10 jaar later heb ik geen angst meer voor hem en wil ik wel nu alimentatie voor ons kind, waar ik ook al die tijd recht op heb gehad en nog steeds heb. Dit is voor mij ook meer een principe kwestie. Ik heb er nu onwijs veel spijt van dat door mijn eigen goedheid tegenover vader er nu onwijs veel misbruik van wordt gemaakt. Ik heb vader zijn fouten altijd goed zitten praten tegenover ons kind en wat zijn vader hem beloofde dat kwam ik onze zoon altijd na omdat vader het weer ging verzaken.

Ik had ook altijd een enorme (dacht ik)goede band met de ouders van mijn ex maar deze mensen hebben mij en mijn kind ontzettend laten vallen toen ik vorig jaar mijn huis uit werd gezet en ik ze om hulp vroeg. Nu ging en gaat het mij er nog steeds niet om dat ze me niet financieel wilden helpen maar ze hebben hun kop in het zand gestoken en gezwegen en de avond voor ik mijn huis uit werd gezet samen met mijn zoon hebben ze niet eens gevraagd hoe het met mijn zoon en mij ging en waar we

Name mama Claudia
Stadt Lelystad
Geschlecht Frau
E-mail
Datum 14-06-2005 um 14:42:03

4)

Zelfs onze zoon vond en vindt dat wanneer het niet veilig is bij zijn vader dat hij er dan niet heen moest en moet gaan maar ook hij is nu nog steeds ontzettend bang voor wat zijn vader gaat doen wanneer onze zoon niet naar hem toe mag gaan. Ons kind heeft nu nog steeds angst daarvoor.

Ook op de lagere school toendertijd zeiden verschillende leerkrachten dat onze zoon rare verhalen over zijn vader vertelde en dit is de derde instantie die mij adviseerde dat het beter zou zijn dat onze zoon niet meer naar zijn vader zou moeten gaan.

Ik heb ook nog niet vermeld dat mijn ex nog nooit een cent alimentatie aan ons heeft betaald. Ik moet bekennen dat hij dat toen wij net uit elkaar waren ik geen alimentatie wilde omdat mijn ex de gezamelijke schuld die wij hadden op zijn schouders heeft genomen. Het lullige is dat hij die schuld bij de kredietbank(schuldsanering) nooit heeft betaald en hiervoor wordt hij nog steeds gezocht. Daarom woont hij al jaren in Belgie.

Name mama Claudia
Stadt Lelystad
Geschlecht Frau
E-mail
Datum 14-06-2005 um 14:29:21

dat mijn ex zou worden geluiqideerd, hij drugs zou verkopen aan derden op straat enzovoorts. Mijn "schoonvader" adviseerde me om onze zoon niet meer naar zijn vader toe te laten gaan. Maar toch, ik had geen enkel bewijs en heb ons kind toch altijd naar zijn vader laten gaan. Ook omdat ik bang was voor wat er weer ging komen, de bedreigingen, nare bezoekjes,telefoontjes etc plus dat ik ons kind zijn vader niet wilde ontnemen en dat ik onze zoon nooit verdriet heb willen aandoen.

Ik ben enige jaren geleden ook bij jeugdzorg en de kinderbescherming geweest en zij adviseerden mij ook onze zoon niet meer naar zijn vader te laten gaan. Vader was nog 2 maal uitgenodigd om zijn verhaal te doen bij jeugdzorg maar die kansen heeft hij beiden voorbij laten gaan en genegeerd.

En nog steeds liet ik onze zoon naar zijn vader gaan. Mijn angst voor mijn ex en wat de consequenties zouden zijn als ik onze zoon niet naar zijn vader zou laten gaan waren voor mij toen te groot.

Name mama Claudia
Stadt Lelystad
Geschlecht Frau
E-mail
Datum 14-06-2005 um 14:17:37

2)

Zo kwam ik er bij toeval achter via mijn zoon (hij was toen ongeveer 4 jaar) dat hij met papa vaak naar de "drugsboot" ging en hij dan altijd fristi kreeg en mocht tafelvoetballen.(we reden erlangs) Ook ben ik er toen achter gekomen dat vader met zijn zoon ook naar andere coffeeshops ging en dat papa en zijn vriendin altijd groene sjekkies rookte ipv bruine sjekkies die ik rookte. Ook terwijl onze zoon bij zijn vader was. Ik ben toen naar een advocaat gegaan en die adviseerde mij om onze zoon niet meer naar zijn vader te laten gaan totdat vader zijn verantwoordelijkheden tegenover zijn zoon op een goede manier kon nakomen. De bedreigingen, nare telefoontjes en bezoekjes volgden hierop. In die tijd was ik enorm bang voor mijn ex. Na enige tijd hebben we afspraken gemaakt via de advocaat mbt het softdrugsgebruik en mijn zoon kon weer naar zijn vader.

Zo zijn er nog meerdere onenigheden ontstaan in de loop der jaren zoals onder andere dat ik van mijn "schoonvader" te horen kreeg

Name mama Claudia
Stadt Lelystad
Geschlecht Frau
E-mail
Datum 14-06-2005 um 14:06:05

1)

Hallo allemaal,

Ik wilde hier ook even mijn frustraties uiten.
Ik vind het geweldig dat deze stichting bestaat want ook ik ben er vˇˇr dat een kind allebei zijn ouders zijn hele leven nodig heeft en zou moeten zien ookal zijn de ouders gescheiden en zijn ze het oneens met elkaar. Wel vind ik dat je als ouder je verantwoordelijkheden moet kennen en deze ook moet nakomen. Als een vader goed voor zijn kind zorgt wanneer het kind bij hem is en wanneer hij ook nog financieel een centje bijdraagt aan de opvoeding van het kind dan zul je je eigen frustraties jegens je expartner opzij moeten zetten en blij moeten zijn voor je kind dat hij of zij beiden ouders nog steeds kan blijven zien.

Mij stoort het nu dus dat mijn ex zich voordoet als een geweldige vader. Wij zijn inmiddels alweer ongeveer 10 jaar uit elkaar. Mijn ex heeft ons kind altijd mogen zien. Er zijn in het verleden wel een aantal ontevredenheden ontstaan m.b.t. het softdrugsgebruik van de vader.

Name Ikke
Stadt lutjebroek
Geschlecht Mann
E-mail
Datum 14-06-2005 um 08:52:09

Beste Roy,

Wat je kunt doen is een melding maken bij het AMK zodat je klachten geregistreerd staan.Als jullie al met jeugdzorg of de kinderbescherming in aanraking zijn geweest dan kun je hun ook weer inschakelen,of naar een advokaat gaan en vragen wat je mogelijkheden zijn.Het gaat er ook om wat jou verhaal verder is,nu geef je een kort verhaal en om goed te reageren zouden we meer moeten weten.

ikke
www.kinderwereld.punt.nl

Name Roy
Stadt Eindhoven
Geschlecht Mann
E-mail
Datum 13-06-2005 um 19:03:53

Hallo,

Ik ben een vader van 2 kinderen.
Ik en mijn 2 kinderen hebben een heel erg groot probleem.
Zij mogen mij niet zien van hun moeder en ik hun niet en toch proberen we met elkaar contact te zoeken via gsm en internet.Vandaag waren we dus ook aan het chatten en plotseling komt die moeder thuis en heeft alles gehoord en begon te gillen op mijn dochterje van 10 jaar.Ook belde ze mij op en zei dat haar kinderen naast haar staan mee te luisteren en dat ze weten dat ik een leugenaar zou zijn en ze was flink aan het schreeuwen en schelden waar hun bij waren.Dat vind ik niet meer normaal , want dat doet ze iedere keer en dan gebruikt ze de meest gruwelijkste worden die je maar kunt bedenken.Ze worden gewoon geestelijk mishandeld.
Ik kan het niet langer meer aanzien wat zij mijn kinderen aan doet.
Zo gaat dit al meer als 10 jaar lang alleen het lijkt nu nog wel erger te worden.
Ik weet niet meer waar ik moet zijn en waar ik hulp kan krijgen voor mijn kinderen.
Wie kan mij helpen?

Vorige mi▀brauch - disclaimer - helpdesk - © write2me Folgende