Zurück zu Stichting Dwaze Vaders Nachricht hinterlassen
Nachrichte 1523 zu 1537 von 5497
Name Maurice
Stadt Bergen op Zoom
Geschlecht Mann
Datum 25-11-2005 um 16:03:22

Die advocaat van jullie heeft het over mediation ? Het lijkt me dat gezien jullie huidige situatie (je vriend is officieel nog getrouwd), en alle emoties (wraak en haat etc.) die daarbij horen maken dat een rationeel overleg over en weer onmogelijk is. Het is goed dat je voor het uiterste gaat, maar probeer je niet tot haar (wellicht tijdelijke) niveau te verlagen en probeer je te realiseren dat de wonden, ook bij haar, erg vers zijn en dat ze daarom ook onproportionele uitspraken zal doen. Bewandel de weg die leidt tot het beste in het belang van de kinderen.
En op dit moment komt het erg over dat zij de kinderen geestelijk mishandeld. Nogmaals: waarschijnlijk is dat tijdelijk en daar moeten jullie ook rekening mee houden. Al bij al moet ik zeggen: hup naar een andere advocaat en schakel tevens hulptroepen in.

Name Maurice Bossers
Stadt Bergen op Zoom
Geschlecht Mann
Datum 25-11-2005 um 15:56:42

Beste Stief,

Wat je omschrijft is pure kindermishandeling en je moet er dan ook voor zorgen dat zo snel mogelijk instanties die daarover gaan (Buro Jeugdzorg, Raad voor de Kinderbescherming, politie) hierover worden ingelicht dat in ieder geval de komende tijd de kinderen bij de moeder uit huis geplaatst worden. Het kan goed zijn dat naar verloop van tijd de moeder weer wat rationeler wordt en dat het mogelijk is om over een omgangsregeling te spreken. Maar nu moeten jullie enkel zorgen dat die kinderen zo snel mogelijk het huis daar uit gaan. Die vrouw klinkt mij erg labiel.

Name Verdrietige stief...
Stadt Brabant
Geschlecht Frau
Datum 25-11-2005 um 15:51:23

normaal. Ik heb constant gedacht; het i hun moeder en die hebben ze ook nosig, maar ze wordt steeds gekker! Het enige waar ze over praat is over geld geld en nog eens geld, ik kan daar niet bij. Normaal met haar praten lukt niet. Moeten we nu voor die jongens vechten of moeten we ons er maar bij neer leggen. De advocaat die we hadden is voorstander van mediation maar dit hebben we nu dus al 10 maanden geprobeerd en het helpt niet. Zodoende willen wij nu via een andere advocaat tot het uiterste gaan. Soms denken we alleen wel eens: Heeft het zin en is dit niet schadelijk voor de kinderen? We weten het niet maar machteloos toekijken dat kunnen we toch ook niet? ik vind het vreselijk en vooral omdat de kinderen niet snappen waarom ze niet bij papa mogen zijn. papa huilt elke dag om zijn kinderen en zij zegt gewoon:geld betalen en dan krijg jij je kinderen pas weer! Iemand die mij advies kan geven????

Name Verdrietige stief...
Stadt brabant
Geschlecht Frau
Datum 25-11-2005 um 15:45:57

Hallo allemaal,

Voor mij is het allemaal nieuw, ben zo'n 10 maanden geleden verliefd geworden op een vader van 2 kindjes van 4 en 6 jaar. Vanaf het eerste moment dat ik zijn jongens zag klikte het zo goed dat ik nu 10 maanden verder zo veel van ze ben gaan houden dat ik alles voor ze doe. De ex van mijn vriend (officieel nog steeds zijn vrouw) wordt steeds gekker, ze schreeut tegen de kinderen de kinderen mogen niet over mij praten thuis. Ze slaat mijn vriend als hij de kinderen ophaalt en hij krijgt ze eens in de veertien dagen een weekend. De jongens worden thuis bij moeder huilend wakker en vragen dan naar papa maar ze mogen van mama papa niet bellen en als xze niet stoppen met zeuren worden ze achter de deur in de berging gezet. ik kan het niet langer aanzien dat de jongste van 4 niet naar huis wil in het weekend dat wij ze hebben! Ze vragen ons huilend of ze alsjeblieft bij ons mogen blijven (wonen) en de jongste zegt bijvoorbeeld: was mama maar dood! Dit is volgens mij niet

Name petertje
Stadt gelderland
Geschlecht Mann
Datum 24-11-2005 um 23:48:18

en toch snap ik het niet als er inderdaad sprake is van een schuld uit het huwelijk aflossen.
Het gaat er natuurlijk wel om wat er per maand wordt betaald aan aflossingen en uiteraard wordt ook de huur die je betaald meegeteld als je samenwoont wordt het bedrag van de huur in tweeen gedeeld betekend dus dat er weer meer ruimte overblijft om de ex te kunnen betalen.
ik neem ook aan dat die ex werkt en anders zou ze een uitkering moeten hebben als ze dat niet heeft en ook niet werkt dan is het duidelijk dat ze samenwoont anders zou het cwi het geld wel komen halen bij jullie hoop dat er weer iets duidelijk is geworden

Name Denise
Stadt Arnhem
Geschlecht Frau
Datum 24-11-2005 um 23:08:29

Hoi Petertje...
Die berekening is gemaakt en toch komt er 500 euro uit dat waarschijnlijk na het hoger beroep 420 euro bedraagt.Ook dit is niet haalbaar.Hij betaalt ook een schuld van 8500 euro af die is onstaan binnen hun huwelijk en waar beide hun handtekening onder hebben gezet.Niemand snapt dat wij zoveel moeten betalen ( 250+500=750 euro) per maand,dat is meer als 1/3 van zijn loon,bijna de helft zelfs,dit is toch belachelijk.

Name petertje
Stadt gelderland
Geschlecht Mann
Datum 24-11-2005 um 19:02:13

denise, inderdaad dit kan dus niet dus moet je je advokaat een berekening laten maken als dat al niet gebeurd is alleen is het wel zo dat schulden die na de scheiding zijn gemaakt niet meetellen.
bij mij waren de huwelijkse schulden die ik meegenomen heb dusdanig hoog dat er voor partneralimentatie niks meer over bleef.
ik betaal nu ook alleen kinderalimentatie en mijn ex woont ook samen alleen hebben ze heel bijdehand niet een geregistreerd partnerschap.
maar om een lang verhaal kort te houden dus naar je advokaat om een berekening te laten maken en die moet ze dan hard maken in de rechtzaal,succes

Name Inge
Stadt Gelderland
Geschlecht Frau
Datum 24-11-2005 um 12:34:52

De advokaatkosten worden berekend aan de hand van je inkomen.... is je inkomen onder de grens dan kun je een advokaat van onvermogen krijgen, dan betaal je 1 malig 89 euro, vraag het eens aan je advokaat. Iedere nederlander heeft recht op een advokaat!!!! ook al kun je het niet betalen. Sterkte verder!

Name Denise
Stadt Gelderland
Geschlecht Frau
Datum 24-11-2005 um 09:35:02

Hoi Petertje..

Wat jij zei over die 800 euro levensonderhoud dat heeft mijn vriend dus echt niet over,hij heeft ongeveer 500 euro vrij besteedbaar en dan moet hij dus 500 euro partner-allimentatie betalen dus houdt hij zelf niks over.De rechter heeft alle bewijsstukken ver zijn inkomsten en uitgaven dus wij hopen dat hij in hoger beroep ook gaat inzien dat dit onmogelijk is.Maar het belangrijkste punt is gewoon dat zij samenwoont al 2 jaar met haar vriend waardoor destijds mijn vriend en zijn ex uit elkaar zijn gegaan omdat zij dus gevoelens kreeg voor deze nieuwe vriend.Maar wij kunnen niks eraan doen lijkt het wel.

Name verdrietige partner
Stadt denhaag
Geschlecht Frau
Datum 24-11-2005 um 09:33:23

Hallo allemaal
jullie verhalen zijn zo herkenbaar. Wij zijn opgelicht door mijn vriend zijn ex. In april ben ik bevallen en ons zoontje is 3 dagen erna overleden. Ex heeft toen een plannetje bekookstooft.Wij hoefden geen alementatie meer voor haar te betalen maar ondertussen wilde zij geen handtekening zetten en wij hadden ons hoofd er niet bij. Nu wordt er gedreigd met deurwaarder en moeten betalen vanaf april. Zij lekker werken en zwart werken en samenwonen!!
Wij een dure begravenis!! Mijn vriend ziet vandaag voor het eerst zijn zoon weer na 6 weken!! Er wordt nu een berekening gemaakt wat wij nu in de toekomst moeten betalen aan haar. Wij houden in ieder geval geen 800 euro over!!
Vraag me af hoe jullie de advocaat kosten betalen????om de 2 weken ligt er een rekening van 1000 euro!! Wij zitten net als veel andere in de shit!!! en die ex wordt het hand boven haar hoofd gehouden!!

groetjes verdrietige partner

Name petertje
Stadt gelderland
Geschlecht Mann
Datum 23-11-2005 um 22:59:31

hoi denise in de alimentatie berekening wordt er vanuit gegaan dat je voor levensonderhoud plusminus 800 euro over mag houden de rest is alimentatie officieel dan, tenzij er huwelijkse schulden zijn die je meegenomen hebt dan wordt dat ook weer meegeteld, maar ja die moet je aan de bank terugebetalen dus lood om oud ijzer dit even ter informatie

Name sonja
Stadt zevenaar
Geschlecht Frau
Datum 23-11-2005 um 15:16:34

Hallo allemaal ,
ook mijn vriend mag zijn zoontje niet zien ,en het waarom is altijd weer een verrassing .Er zijn heel veel rapporten die aantonen dat het slecht gaat bij zijn moeder maar niemand doet iets.Zelfs de politie maakt zich grote zorgen omdat hij vaak wegloopt en laat op straat loopt.Maar er moet natuurlijk eerst iets ergs gebeuren voordat er iets gedaan word.In Den-Haag moeten ze is wakker gaan worden voordat het voor onze kids ook te laat is !!!!!!!!

Name Denise
Stadt Gelderland
Geschlecht Frau
Datum 23-11-2005 um 14:48:23

Hoi Inge..
Dat klopt Inge dat het wordt berekend door middel van een loonstrookje maar ze nemen wel het bruto-jaarsalaris en je mag ook heel veel vaste lasten weer niet meenemen bij een allimentatieberekening dus het is allemaal zo krom als een hoepel.Wat hij bruto verdient krijgt hij natuurlijk nooit netto in zijn handjes maar zo is het wel berekend.Ik vind zowiezo die hele partner-allimentatie waardeloos,voor de kinderen is het prima en die betalen we ook altijd normaal maar waarom moet je in nederland betalen voor je ex-partner laat ze lekker zelf gaan werken dat doe ik ook,ik hoef geen geld van mijn ex-man ik verdien ze zelf wel.Maar sommige vrouwen vinden het wel makkelijk om het handje op te houden en ondertussen zwart werken zoals in ons geval,van mij mogen ze die hele regeling eraf halen die is uit de oertijd uitzonderingen daargelaten.

Name Denise
Stadt Gelderland
Geschlecht Frau
Datum 23-11-2005 um 14:42:52

Hoi Maurice..
De rechter heeft een uitspraak gedaan en die is dus 500 euro,we zijn nu in hoger beroep omdat destijds dit is uitgesproken zonder dat wij ons konden verweren omdat onze advocaat in het ziekenhuis lag en de tegenpartij geen uitstel van uitspraak wilde verlenen,zo krom is het dus.Maar doordat dit dus gebeurde is er een deurwaarder ingeschakeld door de tegenpartij vandaar dus al deze ellende.

Name Maurice
Stadt Bergen op Zoom
Geschlecht Mann
Datum 23-11-2005 um 08:48:05

Klopt Denise,

Maar zolang de zaak hangig is bij de rechter kunnen ze alimentatie eisen, zoveel ze willen, maar zolang er geen uitspraak is, kunnen ze nog geen aktie (loonbeslag) leggen, lijkt me.
Goed dat je een advocaat hebt ingeschakeld en afgezien van het feit dat hij het ook niet snapt, moet hij maar aktie ondernemen, lijkt me zo.

Vorige mißbrauch - disclaimer - helpdesk - © write2me Folgende