Zurück zu Stichting Dwaze Vaders Nachricht hinterlassen
Nachrichte 1507 zu 1521 von 5481
Name Denise
Stadt Gelderland
Geschlecht Frau
Datum 23-11-2005 um 08:30:10

Hoi Maurice..
Jij zegt dat we de partner-allimentatie voorlopig maar moeten betalen maar dat kunnen wij niet.Het gaat om een bedrag van 500 euro in de maand.Onze advocaat snapt ook niet dat ze dit bedrag kunnen vragen en procedeert zich suf maar tot nu toe zonder resultaat.Dus gewoon betalen is geen optie omdat wij dan 750 euro per maand aan haar moeten betalen,dus inclusief 250 euro voor de kinderen.Dit is onmogelijk simpelweg omdat we dit niet eens overhouden per maand dus hoe moeten we dat betalen?
Ik kan niet geloven dat dit in Nederland gebeurt maar nu we er zelf middenin zitten zie ik hoe krom de Nederlandse wet is

Name Maurice
Stadt Bergen op Zoom
Geschlecht Mann
Datum 22-11-2005 um 18:04:01

Beste Denise,

Het enige wat je kunt doen om het loonbeslag af te wenden is toch partner alimentatie aan hen te betalen. Dat lijkt nu even de hoofdzaak. Vergeet even al het andere (hoe moeilijk ook). Jullie thuissituatie moet optimaal zijn voor wanneer jullie eventueel de kinderen krijgen toegewezen. Dus die strijd tegen het loonbeslag is de eerste en belangrijkste strijd op dit moment. Misschien kan je vriend ook met zijn baas praten om de hele situatie uit te leggen, zodat als er loonbeslag komt, hij niet per se zal worden ontslagen ? Probeer de strijden die je moet strijden een voor een te doen, je kunt niet honderd oorlogen te gelijk voeren.
Wat vindt je advocaat overigens van dit alles ?
Die zou je toch tegen zo'n loonbeslag moeten kunnen verdedigen ?

Name Denise
Stadt Gelderland
Geschlecht Frau
Datum 22-11-2005 um 16:40:18

Hoi Maurice
De procedure om de kinderen bij ons te krijgen is net pas opgestart.En we hebben aan onze advocaat al gezegd dat hun samenwonen maar de tegenpartij ontkent dit en wij moeten dus bewijzen dat ze wel samenwonen.We hebben ook al contact met een prive-detective maar die zegt zelf al dat dit hele lastige zaken zijn.Wij staan zeker sterk om de kinderen bij ons te krijgen maar er gebeurt nu zoveel dat we behoorlijk wanhopig zijn.Het loon-beslag gaan ze 1 dezer dagen leggen en als dat gebeurt dan raakt mijn vriend zijn baan kwijt en hoe moet het dan verder dat vragen wij ons af.Wij hebben die kinderen zoveel te bieden wat ze nu tekort komen maar het lijkt wel of alles tegen ons werkt.Het enige wat er steeds geroepen wordt is BEWIJS het maar,ja graag,maar hoe,de kinderen zeggen het zelf maar die mogen niet verhoord worden omdat ze pas 6 zijn..

Name Maurice
Stadt Bergen op Zoom
Geschlecht Mann
Datum 22-11-2005 um 16:32:10

Beste Dave,

Hou je sterk en probeer de emoties die je hebt tegenover je ex nooit te uiten en zeker niet met betrekking tot je kind, dan kan dat ook nooit tegen je worden gebruikt in een eventuele rechtzaak (waar ik nu bijna in zit...)
Het gaat je lukken en anders koop je gewoon een boksbal, plakt een foto van je ex erop en... nou ja je snapt wat ik bedoel

Sterkte !

Name Dave
Stadt leeuwarden
Geschlecht Mann
Datum 22-11-2005 um 16:14:19

Maurice, je hebt gelijk. Ik zal het doen.

Name Maurice
Stadt bergen op Zoom
Geschlecht Mann
Datum 22-11-2005 um 16:00:29

hmmm.
Tja nu ga ik even advocaat van de duivel spelen. 1. je krijgt de kans om je kinderen bij je te hebben 2. je zegt Nee, omdat JIJ je een oppas voelt. Nou en ? Nee zeggen omdat je niet kunt is iets anders dan Nee zeggen vanuit een "principe". Zoals ik eerder zei: je bent geen oppas, maar een vader. Het is goed dat je je niet laat misbruiken, maar realiseer je goed WAAROM je eigenlijk NEE zegt. Zij heeft namelijk gelijk dat er van beide kanten een bepaalde flexibiliteit zal moeten zijn, wil een omgangsregeling werken. Dus probeer flexibel te zijn, tenzij je simpelweg echt niet kunt. Je merkt dat als je je niet flexibel opstelt, je ex-partner dit ook niet zal doen. En zoiets kan snel escaleren tot discussie/ruzie en nogmaals: dan kunnen verhuisplannen weer naar boven komen. Walk the fine line....

Name Dave
Stadt Leeuwarden
Geschlecht Mann
Datum 22-11-2005 um 15:48:39

Hey Maurice,
Ik heb ook duidelijk tegen haar gezegd, dat ik me een oppas voel en dat ik haar een gunst verleen. Ik heb daarom ook eerst nee tegen haar gezegd en toen zei ze dus dat ze dat zal onthouden voor als ik de volgende keer de kinderen een dag extra wou hebben. Aan de ene kant is dat wel zo, maar aan de andere kant heb ik ze al niet zo vaak als ik zou willen. Wou dat ze de kinderen gewoon een keer extra aan me gaf, zonder dat er wat was. Daar komt meer waardering uit als nu. Je moet niet denken dat mijn ex-vrouw door en door slecht is. Ze heeft wel vaker rekening met me gehouden, als ik de kinderen wou. Maar mocht ze straks gaan samen wonen, hoop ik dat het dan nog zo is. Tijd zal het leren.

Name Maurice
Stadt bergen op Zoom
Geschlecht Mann
Datum 22-11-2005 um 15:24:42

Beste Denise,

Hoe ver ben je al in de procedure ?
Als ik alle feiten (en ik hoor natuurlijk maar een kant van het verhaal, maar goed) op een rijtje zet, met name het standpunt van Buro Jeugdzorg, de agressie en de aangifte daarvan, staan jullie toch behoorlijk sterk. Nogmaals: in de rechtzaal staat het je vrij om te stellen dat ze samenwonen en dat hoef je niet te bewijzen. Als zij dat ontkennen, plegen ze meineed. Misschien helpt het als je een privedetective in de arm neemt om wat surveillance te doen, om aan te tonen dat ze wel degelijk "bed en brood" delen. Maar nogmaals: in principe hoeven jullie dit de rechter niet te bewijzen, maar laat hen maar het tegendeel bewijzen.
Ik voel met je wanhoop mee, maar kan het tegelijkertijd moeilijk plaatsen. De feiten spreken namelijk erg in jullie voordeel, of is er iets wat nog meer meespeelt ?

Name Denise
Stadt Gelderland
Geschlecht Frau
Datum 22-11-2005 um 14:57:26

Hoi Maurice
We zijn inderdaad wanhopig aan het worden.De ex woont wel samen maar hij staat ingeschreven bij zijn ouders die aan de overkant wonen dus om het dan te bewijzen wordt een onmogelijke opgave lijkt het wel.We hebben al een procedure aangespannen zodat de kinderen bij ons komen wonen en hebben het verslag van de jeugdzorg waarin staat dat moeder niet in staat is om de kinderen op te vangen.Allemaal hele duidelijke feiten maar de rechtsgang in nederland is erg belabberd en kiezen nog steeds vaak moeders kant ondanks zulke duidelijke feiten.Kinderen hebben ook al eens in de crisis-opvang gezeten en als wij de kinderen niet krijgen weten wij zeker dat dit nog veel vaker zal gebeuren.Wij kunnen ze bieden wat ze nodig hebben maar zagen de instanties dat maar en hielden ze niet de moeder maar de hand boven het hoofd omdat ze zogenaamd zielig is omdat ze borderline heeft.Triest voor de kinderen is het om zo te moeten leven en dat er pas wordt ingegrepen als er iets ernstigs gebeurt.

Name Maurice
Stadt Bergen op Zoom
Geschlecht Mann
Datum 22-11-2005 um 14:47:24

Denise,

Je klinkt vrij wanhopig en terecht.
Als iemand samenwoont, dan hoef je dat niet te bewijzen, dan staat dat gewoon bij de burgerlijke stand zo ingeschreven. Maar ik vermoed dat ze dat niet hebben gedaan. Het enige wat jullie rest is een rechtzaak aanspannen, in het belang van de kinderen.
Als zij echt aan borderline lijdt, dan kan dit kwalijk zijn voor de kinderen, zeker als er sprake is van agressie, zoals je omschreef.
In een rechtzaal zal zij en haar vriend naar eer en geweten moeten antwoorden op vragen van de kamer(rechter en griffier) en doet hij/zij dit niet dan pleegt hij/zij meineed en dat is alleen al strafbaar. Begin dus sowiezo met het aanleggen van een dossier (alles wat je op schrift kunt krijgen, medische gegevens, aangiftes, notities, emails e.d.), bedenk wat je wil voor de kinderen en ga procedureren, (zeker als je rechtsbijstand hebt).
Ik mag aannemen dat degene die geweld tegen jou heeft gebruikt hiervoor vervolgd wordt ? Dat staat een opvoeder slecht..

Name Maurice
Stadt Bergen op Zoom
Geschlecht Mann
Datum 22-11-2005 um 14:36:17

Dave,

Je vraagt aan ons hoe jij je voelt ?
Allereerst wil ik je feliciteren met het -voorlopig- goede nieuws. Ik zeg voorlopig, omdat het je ex nog steeds vrij staat om te verhuizen als ze dat wenst. Nu gaat alles goed tussen jullie en zijn jullie er super uitgekomen, maar wat als er een tijd komt (en vaak komen er van die tijden, ook al kun je het je nu niet indenken), dat jullie even niet meer met elkaar overweg kunnen ? Misschien komen er dan weer verhuisplannen naar boven.
Ten tweede moet je heel duidelijk zijn in wanneer jij wel of niet de zorg voor de kinderen hebt en dat als je daarvan afwijkt (ten gunste van haar) dat je aan haar duidelijk maakt dat je haar hiermee een dienst verleend en dat je het natuurlijk fijn vindt om je kinderen bij je te hebben. Maar als je niet kunt, schroom niet en zeg dat dan ook gewoon. Je bent nooit een oppas. Je bent een vader. Straal dat ook naar haar uit.
Het getuigt niet van onwil als je simpelweg niet kunt.

Name Dave
Stadt Leeuwarden
Geschlecht Mann
Datum 22-11-2005 um 13:25:22

Hallo allemaal, hier ben ik weer. Heb gisteravond goed gesprek gehad met mijn ex-vrouw over eventueel verhuizen naar Hardewijk. Het zat me gisteren echt dwars, dus hebben we daar gisteren over gesproken. Zij zei dat haar nieuwe vriend bereid was om ooit als het zover is naar Leeuwarden te verhuizen, omdat hij niet wil dat de kinderen hun vader niet zo vaak kunnen zien. Dat de kinderen gewoon opgroeien in hun omgeving, dezelfde school, bij opa en oma in de buurt en natuurlijk hun lieve vader. Super !! Ik vond dat zo mooi om te horen. Dit betekent zoveel voor mij. Maar toch kwam er weer een vraag van haar kant : of ik volgende week vrijdagavond de kinderen kon hebben, omdat zij naar een bruiloft wou met haar nieuwe vriend. Tuurlijk wou ik de kinderen, maar aan de ene kant voelde ik me gebruikt als oppas. Is dat zo ?

Name Denise
Stadt Gelderland
Geschlecht Frau
Datum 22-11-2005 um 13:23:53

Wat kunnen wij nog doen???
Er wordt loonbeslag gelegd bij mijn vriend voor de partner-allimentatie,wij betalen die niet omdat de ex samenwoont met een nieuwe partner maar ja BEWIJS het maar eens...
De kinderen zijn nu aangemeld voor een pleeggezin na schooltijd tot en met het avondeten.Wij hebben een rechtzaak gestart voor wijziging verblijfplaats van de kinderen zodat ze bij ons kunnen komen wonen.Maar de JEUGDZORG werkt weer niet met de vader mee maar juist met de moeder.Zij is een borderline-patient en geeft zelf aan dat ze de kinderen niet aankan.Afgelopen vrijdag gingen wij de kinderen ophalen maar we waren 10 minuten later omdat het verkeer druk was.Die ex was razend en begon mij (nieuwe vriendin van vader) te schoppen,slaan,haren trekken..Ik heb me ingehouden voor de kinderen want die waren overstuur.Het is niet de eerste keer dat zij gewelddadig is.Ik heb aangifte gedaan bij de politie.Wij weten niet meer wat we moeten doen,iemand raad voor ons?
groetjes Denise

Name adri
Stadt bathmen
Geschlecht Mann
Datum 22-11-2005 um 13:21:02

Inge!!...vrouw naar mijn hart, zo hoort het te zijn Groet adri

Name Inge
Stadt gelderland
Geschlecht Frau
Datum 22-11-2005 um 06:12:18

Beste Vaders
Als alleenstaande moeder van 4 kleine kinderen weet ik hoe het voor een moeder voelt om je kids om het weekend naar hun vader te laten gaan, voorals als papa een vriendin heeft. Veronderstel vinden ze het bij papa leuker!..die gedachten alleen al, bang dat je gefaald hebt als moeder, dat steekt joh!.Toch heb ik altijd uit het oogpunt van de kids gekeken.. zij hebben tenslotte recht op beide ouders dus OOK DE VADER. Het is niet mijn recht om me kids van hun vader te houden. Mij valt niets te verwijten, en dat voelt verdomd goed!.. Blonde en blinde moeders.. Denk aan het kind en niet aan jullie zelf! Hoe zou het voelen als je kid opzoek gaat naar zijn/haar biologische vader en de waarheid komt boven tafel? (zoals het altijd komt) en het kid zegt.. mama je hebt gelogen en je hebt me van me vader afgehouden!.. dat zelfde rotgevoel heeft mama nu als papa toendertijd!!!.... en het kind heeft papa een tijd moeten missen. Moeders word een wakker en doe niet zo egoistisch!

Vorige mißbrauch - disclaimer - helpdesk - © write2me Folgende