Zurück zu Stichting Dwaze Vaders Nachricht hinterlassen
Nachrichte 140 zu 159 von 5439
Name Annemarie Willemsen
Stadt Medewerkers Stichting Dwaze Vaders
Datum 14-01-2004 17:19:18

U kunt zich aanmelden bij een medewerker van de telefoondienst, te vinden onder de kolom “informatie” van onze site.
De planning voor de volgende maanden volgt nog, nu staat er nog 1 spreekuur gepland in Den Haag: 15 januari aanstaande. Te allen tijde is het “onder voorbehoud” van plaatsing op een spreekuur, dit is afhankelijk van het aantal inschrijvingen. Het is in de planning om ook in de plaatsen Leiden en Hengelo spreekuren te organiseren. Zodra er nieuwe data bekend zijn voor de aankomende maanden hoort u meer van ons.

Vriendelijke groet,
Annemarie Willemsen.

Name johan
Stadt Amerongen
Datum 14-01-2004 11:18:06

Hallo, ik ben nieuw hier en schrijf dit bericht voor mijn broer die zijn kind niet meer mag zien, volgens zijn ex zou z'n dochter er onder lijden en verder wordt er van alles uit de kast getrokken om hem de omgang te beletten. Hij lijdt hier natuurlijk verschrikkelijk onder en toen ik van deze site vernam leek het me wel wat voor hem. Kan iemand mij vertellen of er binnenkort nog avonden worden georganiseerd, het lijkt mij namelijk goed als hij eens met lotgenoten in contact zou komen! Ik hoor graag van jullie.

Name Hasan
Stadt Arnhem
Datum 13-01-2004 16:06:23

Mijn situatie is niet anders dan andere lotgenoten. Na een ondertoezichstelling is omgang nog niet van de grond. Het grote grap is dat eerst door de Raad voor de Kinderbescherming opdracht gegeven was dat omgang direct opgestart moest worden, maar dat durfde de voogdij instelling niet aan omdat zij vonden dat ik de 'mogelijkheid' had om mijn kind te ontvoeren. Na 6 jaar is het zo ver dat mijn ex de eenouder gezag heeft gekregen en de ondertoezichtstelling is komen te vervallen omdat mijn 'dreiging' is weggevallen.
Ik heb vele instanties en advocaten bezocht. Ik zit in de schulden vanwege alle kosten en nu kan ik ook niet meer de alimentatie betalen die aanvankelijk te hoog was, maar mijn advocaat afraadde om daar tegen in bezwaar te gaan. Ik weet het niet meer. Het ergste is ik kan het ook niet meer aan. Het heeft zelfs lichamelijke gevolgen.

Mijn ex beweerd ook steeds weer dat mijn zoon niet van mij is. Moet ik dan wel alimentatie betalen?

Name Annemarie Willemsen
Stadt medewerker Stichting Dwaze Vaders
Datum 12-01-2004 22:20:34

beste heer Heistek. zojuist uw bericht gelezen m.b.t. alimentatieberekeningen. ik heb een andere medewerker gevraagd of hij zich nog steeds met deze berekeningen bezig hield. ik heb hem verwezen naar het bericht en uw e-mailadres in ons gastenboek. ik hoop dat hij iets voor u kan betekenen en u bericht van hem ontvangt.
groet, Annemarie Willemsen

Name heistek
Stadt heerhugowaard
Datum 12-01-2004 21:34:56

wie o wie wil me daadwerkelijk helpen met een globale berekening van ouderschapsbijdrage voor mijn dochter. ik kom zelf niet uit de programmaas. ik kan evt de benodigde informatie aan je mailen mbt salaris, kosten etc. ik kom er echt niet uit. ook wil ik eens van mij lotgenoten weten wie net als ik ongetrouwd zijn geweest en die dus alleen kinderalimentatie betalen waar ik ong op moet rekenen. me dochter is 5 jaar oud. ik betaal op dit moment 100 euro, is dit nou veel of weinig??? moeder wil namelijk meer geld en dreigt natuurlijk met omgang..... hoop op wat reacties van lotgenoten.

Name heistek
Stadt heerhugowaard
Datum 08-01-2004 21:57:15

kan iemand mijn helpen aan een link om de alimentatie te berekenen die ik moet gaan betalen voor mijn dochter. ik kan geen gratis programma vinden die mij globaal een indicatie kan geven.
tips zijn van harte welkom

Name roger
Stadt simpelveld
Datum 06-01-2004 23:09:25

bij deze ben ik op zoek naar lot genoten welke mij ervaringen hebben met de "raad" te Maasticht zelf ben ik twee keer bij het BOR (beglijdeomgangsregeling) geweest en mag binnenkort alweer naar de rechtbank om dat het ook nu weer voor tijdig is afgebrooken door de moeder.

Name Annemarie Willemsen
Stadt Medewerker Stichting Dwaze Vaders
Datum 06-01-2004 22:53:06

Beste lotgenoten,
vanaf deze plaats wens ik jullie allen een voorspoedig, omgangrijk 2004.
Voor velen onder ons (helaas) is dit niet het geval, maar toch, als de hoop en verwachting er niet is dan is er helemaal niets meer!
Woede, onmacht, onbegrip en onrecht lees ik met regelmaat terug in de berichten op dit forum.
Een pasklare oplossing heb ik helaas niet. Was het maar waar!! Dan was o.a. dit forum niet nodig geweest. Op de advocatenspreekuren van de Stichting zie ik regelmatig lotgenoten die de emoties (helaas) laten overheersen.
Op zich goed emoties te hebben, het zou niet menselijk zijn als je ze niet hebt, maar ze zijn niet altijd even vruchtbaar. Vruchtbaar in de zin van het behalen van je doel. Het is een valkuil, niets meer en niets minder! Op het moment dat u zich ALLEEN laat leiden door dit gevoel, maakt DE ANDER (vul zelf maar een naam in) daar dapper misbruik van.

Name Annemarie Willemsen
Stadt medewerker Stichting Dwaze Vaders
Datum 06-01-2004 22:48:05

(vervolg1)
Hoe hard het ook klinkt, maar het verkrijgen van omgangsrecht met kind, kleinkind etc. is (vaak) keihard onderhandelen naar de tegenpartij (om het beestje een naam te geven).
Maar is het wel een tegenpartij???
Ook de moeder, om in de trend te blijven, denkt dat zij handelt in het kinds belang en beschouwd U dus als de TEGENPARTIJ.
Probeert u zich in deze *strijd* op te stellen als onderhandelaar, een keiharde desnoods. Maar wel een onderhandelaar die zich NIET ALLEEN laat leiden door die emoties.
De rechter, de raden, de advocaat van de duivel, kortom iedereen die het wil *mis*bruiken, pakken uw emoties dapper aan als leidraad om aan te tonen dat u niet functioneert als goede vader voor de kinderen.

Name Annemarie Willemsen
Stadt medewerker Stichting Dwaze Vaders
Datum 06-01-2004 22:43:00

(vervolg2)
In de wetsartikelen wordt immers ook niet over emoties gesproken, dus waarom moet *die ander* er dan iets mee??
En uw emoties dan?
Toelaten, vertrouw ze toe aan vellen vol papier, pen en papier kunnen uw beste vriend zijn, schrijf dit forum, bel de Stichting, praat met uw familie. ALLES BEHALVE dus de gewenste emoties tonen die de TEGENPARTIJ van u zo graag wil zien.

Ik hoop, op deze manier, deze valkuil wat minder diep gemaakt te hebben of in ieder geval zichtbaar.

En, nog steeds, wens ik u allen een omgangrijk en voorspoedig 2004!!

Annemarie Willemsen,
Medewerkster Stichting Dwaze Vaders.

Name Maxine
Stadt Noord Brabant
Datum 05-01-2004 11:36:15

vervolg...........
Het kind zou gaan zeggen dat hij niet meer naar zijn vader zou willen. HIJ IS NOG GEEN 3........
Het punt is dat ik zie dat er een hele goede band is tussen mijn vriend is en zijn kleintje en als hij opgehaald wordt met 2 opgeheven handjes naar zijn vader holt en geen oog meer heeft voor moeders.

Nou zou ik graag reacties ontvangen over de volgende stellingen:
1) In de rechtzaal werd gezegd dat het jongetje van bijna 3 tegen zijn ma zegt: papa is boos op mama. Ik stel dat als hij dat al heeft gezegd het worden zijn van de moeder?!?!

2)De kinderbescherming stelt dus zo vast dat het jongetje al last heeft van loyaliteitsproblemen. Ik stel een kind van bijna 3 denkt toch helemaal niet in termen van als mij ouders 'boos' zijn op elkaar dan zal ik maar niet meer naar de andere ouder gaan!?!?
Heb ik gelijk of niet?

Wie kan mij bovendien tips geven over waar je terecht kunt bij 'professionals' om dit te bespreken?

Hartelijk dank en sterkte voor iedereen!!

Name Maxine
Stadt Noord Brabant
Datum 05-01-2004 11:18:38

Hallo allemaal,
Ben zelf gescheiden moeder en ik geloof dat ik beetje trots op mezelf kan zijn als ik de verhalen van iedereen lees. Ja tuurlijk heb ik ook zo mijn problemen met mijn ex maar de omgangsregeling die we hebben afgesproken gaat perfect, kids zijn nu pubers en geven zelf aan wat ze willen. En als het praktisch kan vind ik het best.
Maar goed.......
Inmiddels heb ik een hele leuk vriend(deze heeft ook een ex) die een zoontje heeft wat in mei04 3 jaar wordt.
Wat er tussen hun allemaal gebeurd en wat er gezegd wordt door haar advocaat, zij zelf en nu door de rechter daar gaan mijn tranen toch echt van rollen. Na veel gedoe( de meeste snappen denk ik wel wat dat gedoe is) wordt de conclusie gesteld dat er een beperkte omgangsregeling opgelegd is door de rechter(de eisen van ex zijn ingewilligd dus) met als argument dat de slechte communicatie ertoe leidt dat het jongetje nu al last heeft van loyaliteitsproblemen.

Name René
Stadt Leiden
Datum 04-01-2004 10:56:29

vervolg....
Het is in de afgelopen maanden al heel vaak voorgekomen dat de kinderen dingen beweren die er niet zijn of opgelegd zijn door mijn ex..
Voorlopig zien de kinderen en ik elkaar dus nog niet ...ze geeft gewoon geen thuis..
Maar de tijd gaat nu echt dringen voor de band tussen ons drietjes...hoe groot zal de schade al zijn...
Wat zouden jullie nu voor stappen ondernemen ??
Weer naar de rechter ....jajaja ...zou wel willen maar het geld raakt op..
Weten jullie de weg voor mij...

Name René
Stadt Leiden
Datum 04-01-2004 10:51:08

Ik wil beginnen met iedreen sterkte en veel succes te wensen in het nieuwe jaar !!
Wie kan mij helpen...heeft advies voor mij ?
Ook ik ben nu al 14 maanden aan het vechten voor mijn meisjes van 3 en 5 de omgang is nu al 4 maanden nul en in de periode daarvoor met veel problemen.
Via de rechter is de omgang nu al twee keer aangevochten en nu afgelopen december is mijn ex een dwangsom opgelegt als ze niet meewerkt.
Kort voor die laatste zitting kam ik er achter dat de kinderen mijn niet meer willen spreken en zien en ik beschuldigd ben van incest. enz.
Het is gebleken dat mijn oudste ook is onderzocht door de zeden politie en daar is niks uitgekomen.
Ik ben ook verhoord en de zaak is uiteraard geseponeerd.
Moeders blijft volhouden dat het wel zo is en beweert dat de kinderen heel veel kunnen vertellen....De rede dat ze nu nog steeds niet mee werkt...kan toch niet de kinderen mee geven aan zo'n vent...zij begint het gelul belast de kinderen er mee en wij drietjes zijn de dupe

Name ferrie
Stadt BLEISWIJK
Datum 04-01-2004 10:50:40

Goedemorgen,eindelijk heb kan ik me voor de rechter verdedigen,na konstant in een hoek gedrukt te worden door mijn ex wil ze me voor de rechter slepen,ik heb 20 min. om mezelf te verdedigen maar dat moet lukken,mits een rechter er zit voor de belangen van de kids,iemand die de communicatie laat verlopen tussen haar en mij via een kind van negen die zal toch een keer op haar plaats worden gezet lijkt me,of is dit ijdele hoop,de zitting is 27 feb.

Name Legalisa
Stadt orsmaal
Datum 03-01-2004 23:34:49

Niet dat je er voor moet betalen,kan ook gewoon op kabel of adsl!

Name Legalisa
Stadt orsmaal
Datum 03-01-2004 23:22:34

oproep!

Aan alle moeders,vaders die in het zelfde lot zitten als ik,je moet geen pc expert zijn om met elkaar te kunnen praten.Als je een beetje kan type en een pc hebt?Cam?Ik vraag waarschijnlijk te veel.

Maar daar gaat het me niet om.

Ik spreek zelf drie talen en kan ze ook type,pc gaat ook redelijk!

Om maar met de deur in huis te vallen!

Ben opzoek naar mannen en vrouwen die de strijd willen aan gaan!Hun eigen verhaal,gevoel kwijt willen!Als het aan mij licht een gesloten chatbox op internet!

Hebben jullie intresse om mee te werken?
Gewoon een telefoonlijn met meerdere gasten!Dan met alleen lotgenoten?

Name Wil
Stadt Veghel
Datum 01-01-2004 23:47:15

Buiten spel. Overgeleverd aan de wil van de "moeder" die onvoorwaardelijk gesteund wordt door het systeem. Begrippen als eerlijkheid en gelijkheid verliezen hier totaal hun waarde.
Beste vaders, opa / oma's ik deel jullie frustratie maar vooral jullie verdriet van betekenis te willen zijn voor je kind. Ook ik ben vader van twee prachtige kinderen waarvoor ik nauwelijks kan zorgen. Laat staan dat je enige invloed hebt op hun ontwikkeling. Ook ik wil het beste voor de kinderen. Ook ik wil een deel uitmaken van hun leven. Het wordt je totaal ontnomen. Geen schijn van kans !

Sterkte in dit nieuwe jaar voor iedereen die dit onrecht gedwongen moet dragen.

Name Joke
Stadt Spijkenisse
Datum 31-12-2003 11:49:25

Hier even iets voor alle dwaze vaders, moeders, opa's, oma's, ooms en tantes die het nieuwe jaar ingaan zonder hun kind, kleinkind neefje of nichtje:
Laten we hopen dat we met zijn allen volgend jaar om deze tijd wel een goed uiteinde en een goed begin kunnen hebben met de kinderen die vaak door leugens en bedrog weggehouden worden bij de mensen die van ze houden.
Namens mijn man en mij wil ik iedereen een goed 2004 toewensen.
Een dwaze opa en oma die kun kleindochter al bijna 10 maanden niet hebben gezien en haar vreselijk missen.

Name Marc
Stadt Deventer
Datum 29-12-2003 17:42:43

Lees dit vierdelig verhaal van onder naar boven

Tsja.... ik ben van goede willen, maar ja, mams niet....en de rechter keurt dit goed!!!

En de opa en oma van drie boys zijn afgedankt als grof vuil nadat ze in beter tijden wel goed genoeg waren voor de pure HEB!!!!

Dit alles is werkelijk te gek voor woorden

BAH BAH BAH BAH BAH BAH BAH BAH BAH BAH BAH

Nederlands rechtwezen: B E D A N K T!!!!!!!

Fijn dat wij mogen stemmen(????????) en genieten van een totaal verziekte en verpeste samenleving.

Rest mij een vraag: Hoe zou de rechter oordelen als het om bijvoorbeeld zijn eigen kind zou gaan of als het zou gaan om iemand als bijvoorbeeld Maxima???????

Ik schaam me dat ik een nederlander ben........

Vorige mißbrauch - adverteren - gratis gastenboek Folgende