Zurück zu Stichting Dwaze Vaders Nachricht hinterlassen
Nachrichte 1068 zu 1082 von 5537
Name een liefhebbende ...
Stadt een dorp
Geschlecht Mann
Datum 02-02-2005 um 21:29:33

Een advocaat moet je nu ook al waarschuwen voor eventuele gevolgen.
Wat betreft medeplichtigheid, nu zou een advocaat, als iemand niet meewerkt eigenlijk verplicht moeten zijn om de zaak neer te leggen (ook al uit eergevoel).
Dan moet zijn client maar op zoek naar een andere advocaat, echter zonder dat procedures hierdoor opgerekt zouden kunnen (moeten) worden.
Tevens zou de advocaat hiervan melding moeten maken.
Thans zal de advocaat hierover geen uitspraak doen, maar als je de goede vragen steld, weet je het ook, zonder dat hij iets gezegd heeft.
1+1=2 of was het toch 3

Name Eliza
Stadt Rotterdam
Geschlecht Frau
Datum 02-02-2005 um 19:21:55

Het preventieve zal dus niet alleen moeten gaan doordringen bij de "dwarsliggende ouder", maar ook bij de overige personen die te maken krijgen met inmenging in de uitvoering van een omgangsregeling.
En geloof me, bijv. een advocaat zal zich dan 2 keer bedenken om een dwarsliggende ouder te "helpen" om dat vol te houden. Het zou hem dan immers ook strafbaar maken.
En tja, dat is een hele cultuurshock in het nu zo stoffige familierecht op het gebied van de omgang, en die cultuurshock moet je maar wel aandurven. Immers, zolang je veilig en zonder al te veel kopzorgen je brood verdient, waarom dan de hele boel op zijn kop gooien? Gelukkig zijn er sommige advocaten en rechters, helaas nog te weinig, die dat ook aandurven.
Groet, Eliza

Name Eliza
Stadt Rotterdam
Geschlecht Frau
Datum 02-02-2005 um 19:17:28

Beste M uit Tilburg,
Je schrijft in je bericht dat het strafrecht binnen het omgangsrecht een goed uitgangspunt zou zijn, maar dat je je vraagtekens hebt op het moment dat de "moeder" de kinderen toch zou indoctrineren. Als het OR in het strafrecht geplaatst zou worden, strakken de sancties zich niet alleen tot de tegenwerkende "moeder". De verklaring daarvoor is simpel: een advocaat, rechter, bemiddelaar of wie dan ook dient ook de preventieve werking ervan naar de moeder duidelijk te maken....een voorbeeld: als een advocaat de moeder waarschuwt dat tegenwerking in zo'n geval schadelijk is omdat er sancties op staan, kun je al een hoop tegenwerking voorkomen. Doet een advocaat (of andere betrokkene) dit niet en stimuleert hij gedrag wat een negatieve invloed heeft op de Rechtsgang, dan is er binnen het strafrecht ook nog de term: Medeplichtigheid. Dit kan in de vorm zijn van nalatigheid, aanzetten tot....etc etc. (vervolg)

Name edwin
Stadt haarlem
Geschlecht Mann
Datum 02-02-2005 um 11:29:03

hallo allemaal ik ben nu 4 jaar gescheiden van myn ex vrouw in het begin zag ik mn zoon om de 14 dagen tot mn dochter geboren werd dat is nu byna 3jaar geleden zins die tyd heb ik mn zoon niet meer gezien ben overal geweest rechtzaken jeugdzorg de rechter heeft zelf gezegt om de 14 dagen een weekend by zn vader maar zy verdomdt het gewoon en zegt als je zoon je wilt zien dat komt hy zelf naar je toe en dan die verhalen die ze tegen me zoon verteld dat ik in de gevangenis zit om dat ikzn moeder zou hebben geslagen wat echt nooit gebeurt is nu gaan we dan eindelyk om een dwangzom vragen want je wordt echt gek als je je kind niet tezien krygt betaal netjes mn kinderbydragen maar ja ik weet dat ik niet alleen ben met dit probleem en wil ik iedereen met dit probleem heel veel sterkte wensen en geef nooit op wat er komt een dag dat wy mannen een keer aan het langste eind zullen trekken

Name Leon
Stadt Nieuwerkerk
Geschlecht Mann
Datum 02-02-2005 um 10:53:48

Het niet zien van 1 van je ouders kan allerlei gevolgen hebben voor kinderen. Dit kan zijn slechte schoolprestaties, met “verkeerde” vrienden omgaan, in criminaliteit verzeild raken, geen relatie aan kunnen, psychische problemen, drugs, enz. enz. Aan de indoctrinatie van kinderen door de verzorgende ouder doe je niets maar het is niet verstandig een stap terug te doen. Laat je zien waar dan ook, bij het schoolplein, ga naar ouderavonden, rij door de straat, stuur kaarten, zoek oog contact, en ook al willen ze jou zogenaamd niet zien, blijf dit doen. Het is o zo belangrijk! Ze kunnen nu nog zo op je schelden, later zullen ze zeggen “ je was (of stond) er toch altijd!. Doe het, in belang van je kind(eren)!

Name M
Stadt Tilburg
Geschlecht Mann
Datum 01-02-2005 um 23:18:15

een strijd die niet te bewijzen valt, tenzij je de kinderen laat getuigen tegen de verzorgende ouder. ongewenst lijkt me dat voor het kind (doe je dan bijna hetzelfde als de verzorgende ouder, het kind gelooft namelijk in de woorden van die ouder, en zal voor zijn/haar gevoel dus nog een ouder moeten afvallen??)
Is het dan verstandig een stap terug te zetten (hoe zeer het ook doet), of vecht je door?

benieuwd naar een reactie,

Maurice

Name M
Stadt Tilburg
Geschlecht Mann
Datum 01-02-2005 um 23:15:56

Discussiedeelnemers: ik ben het met sommige standpunten eens maar de discussie neemt een wending. Ik wil terug naar het uitgangspunt: het kind en de instanties die er zich mee bemoeien. Ik zou mijn laatste snee brood aan mijn kinderen geven, dus ik ga er heel even vanuit dat iedere ouder dat zou willen doen. Er lijkt onrecht aangedaan te worden aan kinderen door hun het natuurlijke recht op omgang met een van beide ouders te ontzeggen. Wat voor invloed heeft dat later op de kinderen (er zijn ook halfwezen die goed terecht komen). begrijp me goed, ik wil mijn kinderen ook meer zien, en niet alleen als het mij uitkomt! De praktische uitvoerbaarheid van een omgangsregeling binnen het strafrecht te brengen lijkt een goed uitgangspunt. Maar stel dat de verzorgende ouder de kinderen ophitst? Ze gek maakt met opmerkingen over de ex? Ze straft als ze het naar hun zin hebben gehad in het weekend? Dat is een strijd die juridisch gezien niet aan te vechten valt, ZIE TWEEDE BERICHT

Name een liefhebbende ...
Stadt een dorp
Geschlecht Mann
Datum 31-01-2005 um 23:03:55

Stormbringer, ik heb je diverse keren proberen
te mailen maar het lukt niet.
Kan ik op een andere manier in contact komen.

groetjes,
Een liefhebbende vader

Name alain
Stadt ergens
Geschlecht Mann
Datum 31-01-2005 um 22:03:54

even over het betalen van onderhoudsgeld voor je kids,,,,,ik vind gewoon dat je als (niet verzorgende ouder)je bijdrage moet leveren,dat doe ik dan ook,,,,,,,alleen ,,als je dan nog door *de ex*het contact met je kids wordt geweigerd,omdat die een probleem heeft met zogenaamd(controleren),en je je kids niet meer aan de tel.krijgt,,,zouden de geleerde bureaucraten daar mss even naar moeten kijken,,,,mijn mening!!!!ik ben gescheiden van mijn*vrouw*en niet van mijn kids,,,,zo een omgangsregeling is gewoon een excuus voor het verwijderd houden van de ex-partner,,,al die bureaucratie!!!!!het slaat nergens op.
doe gewoon en normaal,,,dan is het al gek genoeg,,,toch?
veel personen nemen veel dingen anders dan ze werkelijk zijn!!!!

Name Michiel Bruintjes
Stadt Tabua,Portugal
Geschlecht Mann
Datum 31-01-2005 um 15:41:12

IK wil u ontzettend bedanken voor dit iniatief om een stichting te creeren voor Dwaze (maar niet gekke) vaders.

Ik ben hier erg blij mee want twee jaar geleden is mijn echtgenote (ex) op 19 december stiekem terwijl ik sliep met de kinderen terug gegaan naar nederland. Geld en de kinderen heeft ze meegenomen, en mij in het ongewisse achter latend. E.e. allemaal om religieuze redenen...

Ik voelde mij vreselijk (en nog) emotioneel is het vaak nog te veel om te ervaren...het gemis..ik was de verzorgende ouder....Nederland en Portugal hebben het europeesche verdag dd. 1980 ondertekend, maar de overheden doen er niets aan zewachten gewoon tot de scheiding is uitgesproken en over tot de orde van de dag...ach..wat maakt het uit ..

Drie levens zijn ontwricht twee kinderen en hun vader...ik heb ze nu in twee jaar pas 4 uur gezien...en ik ben gewoon mede verantwoordelijk en ouder...wat moet ik doen!

Succes met deze stichting
Mvrg michiel uit Portugal!

Name Ronald
Stadt dorpje
Geschlecht Mann
Datum 31-01-2005 um 11:11:07

Nu krijg ik weer het volgende naamsvernadering, waar ik binnen een week op moet reageren? Terwijl als je info zo leest een bureaucratische handeling is.

Naar de gevolgen voor kinderen wordt niet gekekwn, m.b.t identiteitscrisis en wat al niet meer.

Name Ronald
Stadt dorpje
Geschlecht Mann
Datum 31-01-2005 um 11:09:20

Hallo, ook ik mag mijn zoon niet meer zien, na een omgangsregeling via de rechtbank afgedwongen. Dat het zover moet komen is triest.
Op den duur

Meestal is de situatie voor een kind na 2-3 jaar tot "rust" gekomen.
Maar na 10 jaar heeft het kind nog steeds last van de scheiding.

Als ze zelf kinderen krijgen begint de boel weer op te spelen en op een leeftijd van ongeveer 35 jaar hebben zij vaak zelf psychische hulp nodig.

De schoolprestaties van kinderen na zijn scheiding zijn beduidend minder.

Gevangenisstraf als stok achter de deur geeft deze kinderen volgens de psychiater precies het excuus dat ze nodig hebben om het contact met hun vader te behouden of te herstellen. Dan kunnen ze immers, zonder de relatie met hun moeder op het spel te zetten, tegen haar zeggen: Ik heb de pest aan hem maar ik ga, want anders word jij opgesloten.

Er zou meer onderzoek gedaan moeten worden door het Justitie wat voor invloed het heeft op een kind in zo'n situatie.

Name Eliza
Stadt Rotterdam
Geschlecht Frau
Datum 30-01-2005 um 19:51:48

Beste Stormbringer,
Elke situatie is moeilijk afzonderlijk te beoordelen, jij schrijft over jouw persoonlijke kant van het verhaal, begrijpenlijk, maar dat is wat ik je probeer duidelijk te maken: je persoonlijke verhaal is niet iets waar een pasklare oplossing voor is. Ik denk in de termen van algemeenheid waar de mensen hier allemaal mee worden geconfronteerd, en de mogelijke oplossing ervan. Als donateur van de stichting ben ik op de hoogte van de doelstelling, en mijn reactie op de vraag hoe het dan wel zou moeten is dan ook gebaseerd op die doelstelling, en niet op een persoonlijke beleving van jou in dit geval. Maar daarmee ben ik er niet alleen, wellicht kun je eens een advocatenconsult van de stichting bezoeken? Zij bieden deze mogelijkheid ook zoals je kunt zien op de site. En zij kunnen ingaan op de persoonlijke mogelijkheden en onmogelijkheden.
Groet, Eliza

Name Stormbringer
Stadt Nederland
Geschlecht Mann
Datum 30-01-2005 um 18:41:00

Eliza

Omgang staat los van welk winstbejag dan ook zeg jij.

Leg jij mij eens uit waar ik een treinkaartje dan wel een auto van moet betalen als ik na alimentatie en vaste lasten betalen niks meer over heb. Ik mag mijn kids zien maar ik heb geen geld om ze te zien!!!!

Jij weet kennelijk de oplossing voor dit kromme probleem dat veroorzaakt wordt door de wet en en rechters en de raad van............

Name Stormbringer
Stadt Nederland
Geschlecht Mann
Datum 30-01-2005 um 18:38:56

liefhebbende man stormbringerTMB@msn.com

Vorige mißbrauch - disclaimer - helpdesk - © write2me Folgende