Zurück zu Stichting Dwaze Vaders Nachricht hinterlassen
Nachrichte 1059 zu 1073 von 5528
Name alain
Stadt ergens
Datum 31-01-2005 22:03:54

even over het betalen van onderhoudsgeld voor je kids,,,,,ik vind gewoon dat je als (niet verzorgende ouder)je bijdrage moet leveren,dat doe ik dan ook,,,,,,,alleen ,,als je dan nog door *de ex*het contact met je kids wordt geweigerd,omdat die een probleem heeft met zogenaamd(controleren),en je je kids niet meer aan de tel.krijgt,,,zouden de geleerde bureaucraten daar mss even naar moeten kijken,,,,mijn mening!!!!ik ben gescheiden van mijn*vrouw*en niet van mijn kids,,,,zo een omgangsregeling is gewoon een excuus voor het verwijderd houden van de ex-partner,,,al die bureaucratie!!!!!het slaat nergens op.
doe gewoon en normaal,,,dan is het al gek genoeg,,,toch?
veel personen nemen veel dingen anders dan ze werkelijk zijn!!!!

Name Michiel Bruintjes
Stadt Tabua,Portugal
Datum 31-01-2005 15:41:12

IK wil u ontzettend bedanken voor dit iniatief om een stichting te creeren voor Dwaze (maar niet gekke) vaders.

Ik ben hier erg blij mee want twee jaar geleden is mijn echtgenote (ex) op 19 december stiekem terwijl ik sliep met de kinderen terug gegaan naar nederland. Geld en de kinderen heeft ze meegenomen, en mij in het ongewisse achter latend. E.e. allemaal om religieuze redenen...

Ik voelde mij vreselijk (en nog) emotioneel is het vaak nog te veel om te ervaren...het gemis..ik was de verzorgende ouder....Nederland en Portugal hebben het europeesche verdag dd. 1980 ondertekend, maar de overheden doen er niets aan zewachten gewoon tot de scheiding is uitgesproken en over tot de orde van de dag...ach..wat maakt het uit ..

Drie levens zijn ontwricht twee kinderen en hun vader...ik heb ze nu in twee jaar pas 4 uur gezien...en ik ben gewoon mede verantwoordelijk en ouder...wat moet ik doen!

Succes met deze stichting
Mvrg michiel uit Portugal!

Name Ronald
Stadt dorpje
Datum 31-01-2005 11:11:07

Nu krijg ik weer het volgende naamsvernadering, waar ik binnen een week op moet reageren? Terwijl als je info zo leest een bureaucratische handeling is.

Naar de gevolgen voor kinderen wordt niet gekekwn, m.b.t identiteitscrisis en wat al niet meer.

Name Ronald
Stadt dorpje
Datum 31-01-2005 11:09:20

Hallo, ook ik mag mijn zoon niet meer zien, na een omgangsregeling via de rechtbank afgedwongen. Dat het zover moet komen is triest.
Op den duur

Meestal is de situatie voor een kind na 2-3 jaar tot "rust" gekomen.
Maar na 10 jaar heeft het kind nog steeds last van de scheiding.

Als ze zelf kinderen krijgen begint de boel weer op te spelen en op een leeftijd van ongeveer 35 jaar hebben zij vaak zelf psychische hulp nodig.

De schoolprestaties van kinderen na zijn scheiding zijn beduidend minder.

Gevangenisstraf als stok achter de deur geeft deze kinderen volgens de psychiater precies het excuus dat ze nodig hebben om het contact met hun vader te behouden of te herstellen. Dan kunnen ze immers, zonder de relatie met hun moeder op het spel te zetten, tegen haar zeggen: Ik heb de pest aan hem maar ik ga, want anders word jij opgesloten.

Er zou meer onderzoek gedaan moeten worden door het Justitie wat voor invloed het heeft op een kind in zo'n situatie.

Name Eliza
Stadt Rotterdam
Datum 30-01-2005 19:51:48

Beste Stormbringer,
Elke situatie is moeilijk afzonderlijk te beoordelen, jij schrijft over jouw persoonlijke kant van het verhaal, begrijpenlijk, maar dat is wat ik je probeer duidelijk te maken: je persoonlijke verhaal is niet iets waar een pasklare oplossing voor is. Ik denk in de termen van algemeenheid waar de mensen hier allemaal mee worden geconfronteerd, en de mogelijke oplossing ervan. Als donateur van de stichting ben ik op de hoogte van de doelstelling, en mijn reactie op de vraag hoe het dan wel zou moeten is dan ook gebaseerd op die doelstelling, en niet op een persoonlijke beleving van jou in dit geval. Maar daarmee ben ik er niet alleen, wellicht kun je eens een advocatenconsult van de stichting bezoeken? Zij bieden deze mogelijkheid ook zoals je kunt zien op de site. En zij kunnen ingaan op de persoonlijke mogelijkheden en onmogelijkheden.
Groet, Eliza

Name Stormbringer
Stadt Nederland
Datum 30-01-2005 18:41:00

Eliza

Omgang staat los van welk winstbejag dan ook zeg jij.

Leg jij mij eens uit waar ik een treinkaartje dan wel een auto van moet betalen als ik na alimentatie en vaste lasten betalen niks meer over heb. Ik mag mijn kids zien maar ik heb geen geld om ze te zien!!!!

Jij weet kennelijk de oplossing voor dit kromme probleem dat veroorzaakt wordt door de wet en en rechters en de raad van............

Name Stormbringer
Stadt Nederland
Datum 30-01-2005 18:38:56

liefhebbende man stormbringerTMB@msn.com

Name een liefhebbende ...
Stadt een dorp
Datum 30-01-2005 16:50:28

Stormbringer, waarom vraag je geen herziening van alimentatie aan via de rechtbank en daar dus vermindering van alimentatie mee.
Dit moet je toch kunnen onderbouwen, met je financiele situatie en dat wat je minder betaald toch weer ten goede komt van je kinderen namelijk dat ze hun vader zien en daarmee de omgangsregeling uitgevoerd wordt.
Werk wel dmv een toevoeging advocaat, dit scheelt in de advocaats kosten.
Ps in welke regio woon je, en heb je telefoon cq. e-mail adres
Groetjes,
een liefhebbende vader

Name Eliza
Stadt Rotterdam
Datum 30-01-2005 16:33:05

Beste mensen,
Ik kan me goed voorstellen als je geen omgang hebt, om wat voor vaak onzinnige reden dan ook, dat je geneigd bent om te zeggen dat je wel moet betalen. Echter beste mensen, kinderen zijn nog steeds geen kijkgeld. Ik ben het er nog steeds mee eens dat er een boel onrecht bestaat, maar de omgang staat los van welk financieel winstbejag van wie dan ook. Het is immers het recht dat je kind heeft, en niet de ouders!!!!
Ik blijf bij mijn mening dat het omgangsrecht in het strafrecht, zonder alle werkverschaffende instanties als o.a. de Raad, nog steeds de preventieve werking heeft om alle insinuaties, financiele oorlogvoering en wat al niet meer, uit te sluiten, op voorhand dus....
Groet, Eliza

Name Stormbringer
Stadt Nederland
Datum 30-01-2005 14:23:59

Geen gekke reaktie.
Kijk,in BelgiŽ is het zo,dat als je de kids niet te zien krijgt,dan is het einde betaalplicht.BRILJANT!!!Maar het moet zo zijn,dat een rechter kijkt naar de lasten en die voor de volle100%meetelt en niet,zoals nu slechts voor een deel.Strengere straffen ok,maar ik zit in een situatie dat ik de kids wel MAG zien,maar door het gepluk KAN ik ze niet zien!!!Wie heeft DAAR een panklaar antwoord op?????????
Dus er moet flink gesnoeid gaan worden in een wet die stamt uit een tijd van ver,ja heel ver voor Astrix en Obelix!!!!!

Name een liefhebbende ...
Stadt een dorp
Datum 30-01-2005 13:19:11

Want als de ouders niet dicht bij elkaar wonen, is het al bijna niet uitvoerbaar zeker als de kinderen pas schoolgaand zijn.
Betreffende alimentatie, zou er gekeken moeten worden wat is er voor nodig om het kind zich te kunnen laten ontwikkelen en beide partijen zouden daarin even veel moeten betalen, zowel de lusten en lasten, dus ook kinderbijslag delen en alle andere regelingen die er zijn.
En iedere ouder is verantwoordelijk voor zijn deel, heeft dit tot consequentie dat een partij meer moet gaan werken, jammer dan zijn probleem.
Redelijk blijvend is de omgang met het kind stel 70-30 dan de bedragen ook in deze verhouding.

Name een liefhebbende ...
Stadt een dorp
Datum 30-01-2005 13:06:17

Bij gezamelijk ouderlijk gezag:
Belgisch wetsvoorstel min. van justitie, gedeeld verblijf bij vader en moeder 50-50 als standaard (art. De Gelderlander 29-1)
En strengere straffen als men er zich niet aan houd.
Nederland kan wat dat betreft een goed voorbeeld aan Belgie nemen.
Alleen is dat in veel gevallen Praktisch niet helemaal uitvoerbaar.

Name een liefhebbende ...
Stadt een dorp
Datum 30-01-2005 12:57:26

Uit eindelijk bij de rechtbank voor voorlopige voorzieningen, komt de Raad van ??? er bij kijken, daar wordt met je wensen om de kinderen te zien als de vaak moeder de kinderen heeft en niet echt mee wil werken al gouw gezegd niet te veel willen anders wordt het het minimum van 2 etmalen per 2 weken.
Kortom eigenlijk slikken of stikken.

Name een liefhebbende ...
Stadt een dorp
Datum 30-01-2005 12:52:15

Voor de discussie die aan het ontstaan is.
Om kosten te besparen 1 advocaat, is op zich goed, maar vaak is 1 partij totaal overdonderd door de situatie.
De advocaat echter moet onpartijdig zijn, maar ja als de andere partij alles al uitgewerkt heeft en maar doorwalst, zou de advocaat eigenlijk moeten zeggen, jullie praten niet op gelijkwaardigheid en moet de andere partij tijd krijgen om tot die gelijkwaardigheid te komen.
Dit gebeurt echter niet, dus kom je uiteindelijk tot je eigen advocaat.

Name Stormbringer
Stadt Nederland
Datum 30-01-2005 10:22:41

Anonieme vrouw

lees mijn aaneengeschakelde berichten goed door en trek de juiste konklusie!!!Het zijn vaak de vrouwen die hun ex man helemaal uitkleden op financieŽl gebied!Zij zijn dus de veroorzakers van dit leed!!!!!!!!
En vertel jij mij dan eens welk belang de kids er in vredesnaam bij hebben dat pappa het leven onmogelijk wordt gemaakt!!!!!!!!!!!!!!!!

Vorige miŖbrauch - adverteren - gratis gastenboek Folgende