Zurück zu Stichting Dwaze Vaders Nachricht hinterlassen
Nachrichte 1012 zu 1026 von 5481
Name miss ?
Stadt ja
Geschlecht Frau
Datum 17-01-2005 um 21:17:11

Hoi hoi, ik vraag me af of er lesbiennes/homo's zijn die na het verbreken van hun relatie hun kinderen niet meer mogen zien. Mijn ex is de biologische moeder van ONZE kinderen. Na een relatie van ruim 20 jaar, is het niet mogen zien van de kinderen, een verdrietig onrecht wat ze vooral de kinderen aandoet.
Weet iemand of er in mijn situatie iets mogelijk is, mijns inziens is hier wettelijk niets voor geregeld,EN GAAT OOK NIET GEBEUREN!!
Ik ken wel een situatie, waarin een kind die oud genoeg is om haar eigen woord te doen, met hulp van de RVK, door de rechter, bij de niet biologische ouder in huis is geplaatst, onder toeziend oog van jeugdzorg.
Ik weet ook dat zomer'04 in Belgie, van 2 vrouwen, de niet biologische moeder, een omgangsregeling voor haar tweeling heeft gekregen, via de rechter.
Alle info is welkom, ik ben inmiddels 4 jaar bezig, miss?

Kommentar von Stichting Dwaze Vaders

Veel hangt af van de situatie tijdens uw relatie. Was u b.v. gehuwd of had u een partnerovereenkomst, heeft u de kinderen erkend enz. enz. Hoe oud zijn de kinderen nu? Als u uw verhaal niet in dit gastenboek wilt zetten dan kan u mailen naar mail@dwazevaders.nl

Name petertje
Stadt onbekend
Geschlecht Mann
Datum 17-01-2005 um 19:02:15

Ron mijn ex heeft ook nog net een tweeling gekregen van haar nieuwe partner waarschijnlijk komt er dan van brommen niks terecht, hoop wel dat ik me vergis we zijn nu namelijk bezig om tot een schikking te komen waarbij ze akkoord gaat met een omgangsregeling.
alleen hoop ik dat ze zich eraan houdt als ik over mindering van de alimentatie begin en dat komt er zeker aan.

Name Ron
Stadt ettenleur
Geschlecht Mann
Datum 16-01-2005 um 20:24:56

Petertje, voor dat soort gevallen is er ook nog lijfsdwang. Dus als mevrouw niet wilt betalen, dan wordt het brommen geblazen.

Name n.v.t
Stadt aarde
Geschlecht Frau
Datum 16-01-2005 um 20:22:03

Stormbringer, daarom zei ik ook: DE RAAD?? Zelfs de naam is een leugen. Bedankt voor je lieve bericht. Laat je vrouwbeeld niet bepalen door je ervaringen met je ex. Er zijn inderdaad vrouwen die het wel helder zien en het belang van de kids voorop zetten. Liefs.

Name moeder
Stadt zuid holland
Geschlecht Frau
Datum 16-01-2005 um 19:44:11

Allereerst gefeliciteerd ron,geef mij ook weer moed,vecht ook al drie jaar en vier mnd!
En dank voor de steun in de rug die we van de stichting krijgen dat mijn vader(opa)een goede stap maakt om zijn kleinkind weer te mogen zien.Zal mij benieuwen,het kan allemaal zo makkelijk en waarom zo moeilijk,zie daar een vader die zijn dochter opgeeft,niet te geloven,tegen mij is ook gezegd wacht maar..hij komt echt wel,dadelijk is ie oud genoeg en komt hij op de fiets naar je toe....en al die verloren jaren?Maak iets leuks van je leven,zegt men dan,er is geen leuk leven zonder mijn zoon,weet niet of iemand herkent,zal wel,dat je hele leven in het teken staat van....zal ook weer graag eens lekker plezier willen maken.

Name petertje
Stadt onbekend
Geschlecht Mann
Datum 16-01-2005 um 14:43:33

een reactie op ron uit ettenleur.
stel je ex woont samen met een partner en er is een niet geregistreerd partnerschap dan kun je als het goed is mooi fluiten naar een kort geding over een dwangsom.
zeker als je ex geen inkomen heeft behalve dan de kinderbijslag en de alimentatie.
zoals men hier al zegt ''een kale kip kun je niet plukken'' dan houdt het dus wel op voor jou als vader.
ik heb het nog niet meegemaakt maar bij mij zou het zo kunnen gebeuren.

Name karin
Stadt drenthe
Geschlecht Frau
Datum 16-01-2005 um 09:10:11

Nou,hier is de bom gebarsten.Mijn ex man heeft de omgang nooit echt gebruikt,al mocht hij haar elke woensdag en om het weekend drie hele dagen zien.1,5 jaar heb ik me goed en verstandig gedragen omwille van ons dochtertje,de pijn vergetend die hij mij heeft aangedaan....of hij bracht haar na een uur terug of hij kwam niet.Nu is het al 4 maand geleden dat ik iets gehoord heb...gister geeft hij te kennen dat hij afstand van haar wil doen.Ik ben opgelucht en voel me kut tegelijk...Jullie hier vechten voor omgang,hij kan het krijgen en wil het niet....Wie heeft er voor mij een adres waar ik op internet vragen kan stellen aan een psycholoog hoe ik dit een kind van drie jaar kan vertellen?? Hoop dat jullie hoe dan ook doorvechten voor jullie kinderen,mijn kind zal later horen dat haar vader haar heeft afgestaan....zijn ouders blijven trouwens wel komen....

Kommentar von Stichting Dwaze Vaders

Hoe is het mogelijk. Duizenden vaders zouden graag een omgangsregeling hebben zoals u beschreven heeft. Gelukkig voor uw dochterje dat de oma en opa haar wel graag willen zien! Heel belangrijk!

Name Ron
Stadt ettenleur
Geschlecht Mann
Datum 15-01-2005 um 22:41:39

Ne een strijd van 3 jaar en een opbouwende omgangsregeling op straffe van een dwangsom, hoor ik vanaf vanavond weer een heerlijk ronkend geluidje uit de kinderkamer komen. Vaders vecht door, mij is het ook gelukt dus waarom jullie niet!

Kommentar von Stichting Dwaze Vaders

Dat is ook de mening van de stichting. Er worden te weinig kort geding procedures gevoerd. Blijf doorgaan al zal het niet altijd gemakkelijk zijn. Gefeliciteerd Ron en geniet er van!

Name dwaze moeder
Stadt zuid holland
Geschlecht Frau
Datum 14-01-2005 um 05:36:28

Lieve opa uit friesland,
Eerlijk bekennen dat je verhaal tranen bij mij bracht,ik ben moeder van een zoon van negen jaar,hij woont helaas nog bij mijn ex,mijn vader(opa),is al van het prille begin betrokken geweest bij daan,eerste kleinkind,laatste ook maar er was zo een geweldige band tussen die opa en daan,dat vader(VADER???)besloot om sinds juni dit jaar zijn kleinkind niet meer krijgt te zien.SCHANDE en het maakt mijn vader kapot,wellicht een heel klein lichtje aan de horizon is dat hij een advocate heeft en een verzoekschrift tot omgang via haar heeft ingediend.
Zal wel niks worden,gezaghebbende ouder maakt toch alles uit!niet waar?

Kommentar von Stichting Dwaze Vaders

Er zijn een aantal grootouders geweest die ook een proces hebben gevoerd en weer omgang hebben met hun kleinkind(eren). Heel goed dat ook uw vader dit doet!

Name anoniem
Stadt nederland
Geschlecht Mann
Datum 10-01-2005 um 23:51:55

Ik ben een vader die niets meer doet .
En ondanks dat alles komen er iedere keer beschuldigingen.
Vaders geef mij eens raadt wat doe je eraan.
Je ziet je kinderen niet.
Je hebt met niemand wat dat betreft kontakt.
Geen kontakt met een advokaat en al die instanties ik wil ze geeneens noemen.
En iedere keer verzinnen ze wel wat.
Dat is toch niet vol te houden en dan kun je wel zeggen wanneer jij niets verkeerds doet maak je daar jezelf niet druk om.
maar dat doe ik dan wel laat ze mij met rust laten.

Name anoniem
Stadt nederland
Geschlecht Mann
Datum 10-01-2005 um 23:36:55

Sorry arnoud ik bedoel LEON.

Name anoniem
Stadt nederland
Geschlecht Mann
Datum 10-01-2005 um 23:34:37

Beste Arnoud Kaptein.
Ieder situatie is anders.
Er zitten hier vaders die al jaren met van alles proberen om de kinderen te zien en niets lukt omdat moeder dit tegen houd.
Het zou niet best zijn als je iedere situatie weet.
Dus Arnoud er zitten hier vaders die al jaren lang hun kinderen willen zien en er niet meer toe in staat zijn om te vechten die zijn helemaal murv gemaakt denk daar naar eens aan.

Name Leon
Stadt Nieuwerkerk
Geschlecht Mann
Datum 10-01-2005 um 13:29:21

Arnoud Kaptijn

Steun kan je vinden bij de stichting Dwaze Vaders. Ik heb daar in ieder geval veel steun aan gehad. Ook de second opinion bij 1 van de advocaten was verhelderend. Verder zijn er de regiobijeenkomsten en de landelijke dag. Als je daar geen gebruik van maakt moet je ook niet zeuren.

Name Arnoud Kaptijn
Stadt Leeuwarden
Geschlecht Mann
Datum 10-01-2005 um 08:57:17

O ja mijn kun je contacten via mail( bundel11@yahoo.com ) Nee als voorbeeld, stel mijn dochter is snel en komt er achter dat alles wat moeder doet werkelijk van geen kanten klopt. Ik heb er gisteren nog een gesprek met iemand over gehad. En we kwamen tot de conclusie....als ze nu mocht bellen van "Papa, ik weet het niet meer, Mama liegt alles bij elkaar, wil je me komen op halen"? Weet je wat ik dan heb te antwoorden, anders en het is niet anders wordt het weer verkeerd uitgelegd. Nee, Sorry Nicky dat kan ik niet doen, want anders wordt het uitgelegd als ontvoering. Ons dochter is nu nog maar v8 jaar oud en alle verhalen zijn door mijn ex al zo uit hun voegen getrokken dat STALKING, BELAGING EN BEDREIGING NIET EENS te bewijzen, maar vooral wel gebruikte kreten zijn geworden. Dus alles zou negatief uitgelegd gaan worden, dus als ik voor ons dochter op haar nood kreet zou reageren, dan wordt dat geheid uitgelegd als ontvoering.
Maar oke...kijk eens op groups.msn.com/Gescheidenvader

Name Arnoud Kaptijn
Stadt Leeuwarden
Geschlecht Mann
Datum 10-01-2005 um 08:43:16

Weet je wat ik zie? Het is geen gastenboek meer he, en ik geef toe "ik heb het ook nooit zo gebruikt". Het is een steun-elkaar-klaagbox geworden. En weet uje waar de echte steun hem in zit. Daar voor elkaar zijn. Gewoon echt die steun kunnen bieden, raad kunnen geven aan elkaar in persoonlijk contact. Het is een soepzooi in Nederland qua dit soort kwesties. Maar de echte steun kun je pas aan elkaar geven in lotgenotencontact. En waarom niet, we kunnen elkaar zo veel bieden, het niet bieden is eigenlijk minder slim. En slim heb je te zijn, in dit soort kwesties! Effe checken of ik over mijn woorden heen ben hoor!

Vorige mißbrauch - disclaimer - helpdesk - © write2me Folgende