Zurück zu Stichting Dwaze Vaders Nachricht hinterlassen
Nachrichte 1075 zu 1089 von 5544
Name anoniem
Stadt gelderland
Datum 03-02-2005 18:29:01

Stormbinder ik heb vandaag mijn belasting papieren ingevuld.
Dat is als gescheiden ouder een feest (dus niet).
zelfs de Belastingtelefoon na 4 keer bellen wist er geen antwoord op.(gratis gelukkig)
En toen gewoon maar wat invullen naar eer en geweten
alimentatie moeder of t.b.v de kinderen ik weet het niet meer.
De site dwaze vaders heeft mij in ieder geval iets aan de hand gedaan.
Bewaar alle bonnetjes kwa uitgaven ,reiskosten enz t.b.v de kinderen .
De gescheiden ouders hoeven toch niet hun leven lang op een houtje te bijten.
groetjes van mij.

Name Stormbringer
Stadt Nederland
Datum 03-02-2005 11:26:01

Eliza

Nobel streven om met velen tegelijk te gaan demonsreren.Als ik de mogelijkheid heb dan meld ik me beslist aan.Maar zou het niet slimmer zijn ons in stilte te verenigen?Een ijzersterk waterdicht programma opte stellen en dan eens ZELF de politiek in te gaan?

Die slaapkoppen cq maffiozen moeten eens aangepakt worden!Immers als Willem Alexander zou scheiden dan zou hij beslist niet van die idiote absurde ellende meemaken die wij WEL meemaken!!!ZIJN WIJ DUS TE MIN?????????

Name Eliza
Stadt Rotterdam
Datum 03-02-2005 11:04:10

Beste M uit Tilburg,
In reactie op je vraag of het mogelijk is om met een groepje iets te gaan ondernemen het volgende: het willen inzetten om iets te gaan bereiken vind ik op zich een goed plan. Echter, tegenwoordig lijk je de politiek inderdaad alleen maar te kunnen bereiken als je dit met velen tegelijk doet.
Mijn idee is dan ook dat de vooruitstrevende mensen die initiatieven hebben en er daadwerkelijk tijd en energie in willen stoppen zich aanmelden als vrijwilliger bij de stichting. Er staat immers een oproep van de stichting op de site? En wie weet op welke manier we zo ons steentje kunnen bijdragen om een grotere groep mensen, zoals de politiek etc, te kunnen bereiken.
Ik ben voornemens om dat in ieder geval te doen.....
groet, Eliza

Name Boze vader
Stadt zwolle
Datum 03-02-2005 10:21:41

Ik heb al heel veel kamerleden geschreven en de antwoorden die je krijgt zijn meestal:het is wel erg wat er gebeurt is ja maar wij kunnen er niks aan doen! heel misschien kunnen we eens wat vragen stellen aan de minister. Meestal hoor ik er niks meer van,er zijn er maar enkele die eerlijk antwoord geven als je wat vraagd de meeste ontwijken je.
De enigste kans die je denk ik hebt is om persoonlijk een kamerlid te winnen voor onze zaak,liefst nog iemand die invloed heeft.Anders denk ik dat we niet echt verder komen hiermee,ze zeggen allemaal dat het zo niet langer kan maar niemand doet er wat aan helaas.Het gaat nu al jaren zo en al veel mensen hebben het geprobeerd maar blijkbaar geeft dit kabinet niet om de kinderen en hun vaders en moeders.

Name Stormbringer
Stadt Nederland
Datum 03-02-2005 07:27:56

Liefhebbende man

Laat jij even jou adres achter,dan probeer ik het van mijn kant ook eens.

Groetjes,
Stormbringer

Name Stormbringer
Stadt Nederland
Datum 03-02-2005 07:26:41

Beste M

Ik hoop dat ik ook mag toetreden in je groepje.Een week of wat zwengelde ik een discussie aan,en er kwam bij velen van alles los.Dit laat zien dat velen het niet eens zijn met de maffia praktijken in de kamer.Toch gaan ze vrolijk verder zonder dat er ook maar iemand wat doet.Dit beleid moet-net als het afbraakbeleid van BalkenELLENDE-grondig de kop worden ingedrukt!!!

Name Stormbringer
Stadt Nederland
Datum 03-02-2005 07:23:48

Eliza

Bedankt voor je mailtje.Misschien heb ik er inderdaad wat aan.Maar het is hoogste tijd dat de slapers in de kamer eens wakker worden en stoppen met hun maffia paraktijken jegens betalende ouders.Ze willen het één maar zorgen ervoor dat het ander gebeurt.Bij mij hebben ze het al voor elkaar.Ik heb mijn kids nu drie jaar niet kunnen zien dankzij de maffia praktijken.Nu heb ik zoiets prima,ik zie ze als ze18zijn of niet..................

Name M
Stadt Tilburg
Datum 02-02-2005 21:52:17

Eliza, Leon, Edwin en de liefhebbende man! Het lijkt er nu op dat we met zijn vijven zijn die opbouwend bezig zijn. Omgangregeling binnen het strafrecht trekken geeft veel voordelen, zoals het afdwingen van afspraken, en het lijkt geen nadelen te kennen of is er iemand die nadelen kan opnoemen? Alle vijf hebben we het beste voor met de kinderen, maar wat is het beste? Is dat van geval tot geval verschillend (qua omgangsregeling) en wie gaat dat bepalen? Laten we dat over aan de ouders, aan de kinderen, of aan een instantie? En welke criteria zou je hier voor moeten gebruiken? Ik zou erg graag een aantal uitgangspunten op papier willen gaan zetten met een aantal mensen, en eens kijken of we er mee verder kunnen komen?? Eliza, je lijkt juridisch geschoold of in ieder geval ervaren, interesse? Of is dit al eerder gedaan, en zo ja op wat voor manier, en waar is het papierwerk daarvan? Groetjes uit een regenachtig Tilburg, Maurice

Name een liefhebbende ...
Stadt een dorp
Datum 02-02-2005 21:29:33

Een advocaat moet je nu ook al waarschuwen voor eventuele gevolgen.
Wat betreft medeplichtigheid, nu zou een advocaat, als iemand niet meewerkt eigenlijk verplicht moeten zijn om de zaak neer te leggen (ook al uit eergevoel).
Dan moet zijn client maar op zoek naar een andere advocaat, echter zonder dat procedures hierdoor opgerekt zouden kunnen (moeten) worden.
Tevens zou de advocaat hiervan melding moeten maken.
Thans zal de advocaat hierover geen uitspraak doen, maar als je de goede vragen steld, weet je het ook, zonder dat hij iets gezegd heeft.
1+1=2 of was het toch 3

Name Eliza
Stadt Rotterdam
Datum 02-02-2005 19:21:55

Het preventieve zal dus niet alleen moeten gaan doordringen bij de "dwarsliggende ouder", maar ook bij de overige personen die te maken krijgen met inmenging in de uitvoering van een omgangsregeling.
En geloof me, bijv. een advocaat zal zich dan 2 keer bedenken om een dwarsliggende ouder te "helpen" om dat vol te houden. Het zou hem dan immers ook strafbaar maken.
En tja, dat is een hele cultuurshock in het nu zo stoffige familierecht op het gebied van de omgang, en die cultuurshock moet je maar wel aandurven. Immers, zolang je veilig en zonder al te veel kopzorgen je brood verdient, waarom dan de hele boel op zijn kop gooien? Gelukkig zijn er sommige advocaten en rechters, helaas nog te weinig, die dat ook aandurven.
Groet, Eliza

Name Eliza
Stadt Rotterdam
Datum 02-02-2005 19:17:28

Beste M uit Tilburg,
Je schrijft in je bericht dat het strafrecht binnen het omgangsrecht een goed uitgangspunt zou zijn, maar dat je je vraagtekens hebt op het moment dat de "moeder" de kinderen toch zou indoctrineren. Als het OR in het strafrecht geplaatst zou worden, strakken de sancties zich niet alleen tot de tegenwerkende "moeder". De verklaring daarvoor is simpel: een advocaat, rechter, bemiddelaar of wie dan ook dient ook de preventieve werking ervan naar de moeder duidelijk te maken....een voorbeeld: als een advocaat de moeder waarschuwt dat tegenwerking in zo'n geval schadelijk is omdat er sancties op staan, kun je al een hoop tegenwerking voorkomen. Doet een advocaat (of andere betrokkene) dit niet en stimuleert hij gedrag wat een negatieve invloed heeft op de Rechtsgang, dan is er binnen het strafrecht ook nog de term: Medeplichtigheid. Dit kan in de vorm zijn van nalatigheid, aanzetten tot....etc etc. (vervolg)

Name edwin
Stadt haarlem
Datum 02-02-2005 11:29:03

hallo allemaal ik ben nu 4 jaar gescheiden van myn ex vrouw in het begin zag ik mn zoon om de 14 dagen tot mn dochter geboren werd dat is nu byna 3jaar geleden zins die tyd heb ik mn zoon niet meer gezien ben overal geweest rechtzaken jeugdzorg de rechter heeft zelf gezegt om de 14 dagen een weekend by zn vader maar zy verdomdt het gewoon en zegt als je zoon je wilt zien dat komt hy zelf naar je toe en dan die verhalen die ze tegen me zoon verteld dat ik in de gevangenis zit om dat ikzn moeder zou hebben geslagen wat echt nooit gebeurt is nu gaan we dan eindelyk om een dwangzom vragen want je wordt echt gek als je je kind niet tezien krygt betaal netjes mn kinderbydragen maar ja ik weet dat ik niet alleen ben met dit probleem en wil ik iedereen met dit probleem heel veel sterkte wensen en geef nooit op wat er komt een dag dat wy mannen een keer aan het langste eind zullen trekken

Name Leon
Stadt Nieuwerkerk
Datum 02-02-2005 10:53:48

Het niet zien van 1 van je ouders kan allerlei gevolgen hebben voor kinderen. Dit kan zijn slechte schoolprestaties, met “verkeerde” vrienden omgaan, in criminaliteit verzeild raken, geen relatie aan kunnen, psychische problemen, drugs, enz. enz. Aan de indoctrinatie van kinderen door de verzorgende ouder doe je niets maar het is niet verstandig een stap terug te doen. Laat je zien waar dan ook, bij het schoolplein, ga naar ouderavonden, rij door de straat, stuur kaarten, zoek oog contact, en ook al willen ze jou zogenaamd niet zien, blijf dit doen. Het is o zo belangrijk! Ze kunnen nu nog zo op je schelden, later zullen ze zeggen “ je was (of stond) er toch altijd!. Doe het, in belang van je kind(eren)!

Name M
Stadt Tilburg
Datum 01-02-2005 23:18:15

een strijd die niet te bewijzen valt, tenzij je de kinderen laat getuigen tegen de verzorgende ouder. ongewenst lijkt me dat voor het kind (doe je dan bijna hetzelfde als de verzorgende ouder, het kind gelooft namelijk in de woorden van die ouder, en zal voor zijn/haar gevoel dus nog een ouder moeten afvallen??)
Is het dan verstandig een stap terug te zetten (hoe zeer het ook doet), of vecht je door?

benieuwd naar een reactie,

Maurice

Name M
Stadt Tilburg
Datum 01-02-2005 23:15:56

Discussiedeelnemers: ik ben het met sommige standpunten eens maar de discussie neemt een wending. Ik wil terug naar het uitgangspunt: het kind en de instanties die er zich mee bemoeien. Ik zou mijn laatste snee brood aan mijn kinderen geven, dus ik ga er heel even vanuit dat iedere ouder dat zou willen doen. Er lijkt onrecht aangedaan te worden aan kinderen door hun het natuurlijke recht op omgang met een van beide ouders te ontzeggen. Wat voor invloed heeft dat later op de kinderen (er zijn ook halfwezen die goed terecht komen). begrijp me goed, ik wil mijn kinderen ook meer zien, en niet alleen als het mij uitkomt! De praktische uitvoerbaarheid van een omgangsregeling binnen het strafrecht te brengen lijkt een goed uitgangspunt. Maar stel dat de verzorgende ouder de kinderen ophitst? Ze gek maakt met opmerkingen over de ex? Ze straft als ze het naar hun zin hebben gehad in het weekend? Dat is een strijd die juridisch gezien niet aan te vechten valt, ZIE TWEEDE BERICHT

Vorige mißbrauch - adverteren - gratis gastenboek Folgende