Zurück zu Stichting Dwaze Vaders Nachricht hinterlassen
Nachrichte 1055 zu 1069 von 5524
Name Stormbringer
Stadt Nederland
Geschlecht Mann
Datum 30-01-2005 um 18:41:00

Eliza

Omgang staat los van welk winstbejag dan ook zeg jij.

Leg jij mij eens uit waar ik een treinkaartje dan wel een auto van moet betalen als ik na alimentatie en vaste lasten betalen niks meer over heb. Ik mag mijn kids zien maar ik heb geen geld om ze te zien!!!!

Jij weet kennelijk de oplossing voor dit kromme probleem dat veroorzaakt wordt door de wet en en rechters en de raad van............

Name Stormbringer
Stadt Nederland
Geschlecht Mann
Datum 30-01-2005 um 18:38:56

liefhebbende man stormbringerTMB@msn.com

Name een liefhebbende ...
Stadt een dorp
Geschlecht Mann
Datum 30-01-2005 um 16:50:28

Stormbringer, waarom vraag je geen herziening van alimentatie aan via de rechtbank en daar dus vermindering van alimentatie mee.
Dit moet je toch kunnen onderbouwen, met je financiele situatie en dat wat je minder betaald toch weer ten goede komt van je kinderen namelijk dat ze hun vader zien en daarmee de omgangsregeling uitgevoerd wordt.
Werk wel dmv een toevoeging advocaat, dit scheelt in de advocaats kosten.
Ps in welke regio woon je, en heb je telefoon cq. e-mail adres
Groetjes,
een liefhebbende vader

Name Eliza
Stadt Rotterdam
Geschlecht Frau
Datum 30-01-2005 um 16:33:05

Beste mensen,
Ik kan me goed voorstellen als je geen omgang hebt, om wat voor vaak onzinnige reden dan ook, dat je geneigd bent om te zeggen dat je wel moet betalen. Echter beste mensen, kinderen zijn nog steeds geen kijkgeld. Ik ben het er nog steeds mee eens dat er een boel onrecht bestaat, maar de omgang staat los van welk financieel winstbejag van wie dan ook. Het is immers het recht dat je kind heeft, en niet de ouders!!!!
Ik blijf bij mijn mening dat het omgangsrecht in het strafrecht, zonder alle werkverschaffende instanties als o.a. de Raad, nog steeds de preventieve werking heeft om alle insinuaties, financiele oorlogvoering en wat al niet meer, uit te sluiten, op voorhand dus....
Groet, Eliza

Name Stormbringer
Stadt Nederland
Geschlecht Mann
Datum 30-01-2005 um 14:23:59

Geen gekke reaktie.
Kijk,in BelgiŽ is het zo,dat als je de kids niet te zien krijgt,dan is het einde betaalplicht.BRILJANT!!!Maar het moet zo zijn,dat een rechter kijkt naar de lasten en die voor de volle100%meetelt en niet,zoals nu slechts voor een deel.Strengere straffen ok,maar ik zit in een situatie dat ik de kids wel MAG zien,maar door het gepluk KAN ik ze niet zien!!!Wie heeft DAAR een panklaar antwoord op?????????
Dus er moet flink gesnoeid gaan worden in een wet die stamt uit een tijd van ver,ja heel ver voor Astrix en Obelix!!!!!

Name een liefhebbende ...
Stadt een dorp
Geschlecht Mann
Datum 30-01-2005 um 13:19:11

Want als de ouders niet dicht bij elkaar wonen, is het al bijna niet uitvoerbaar zeker als de kinderen pas schoolgaand zijn.
Betreffende alimentatie, zou er gekeken moeten worden wat is er voor nodig om het kind zich te kunnen laten ontwikkelen en beide partijen zouden daarin even veel moeten betalen, zowel de lusten en lasten, dus ook kinderbijslag delen en alle andere regelingen die er zijn.
En iedere ouder is verantwoordelijk voor zijn deel, heeft dit tot consequentie dat een partij meer moet gaan werken, jammer dan zijn probleem.
Redelijk blijvend is de omgang met het kind stel 70-30 dan de bedragen ook in deze verhouding.

Name een liefhebbende ...
Stadt een dorp
Geschlecht Mann
Datum 30-01-2005 um 13:06:17

Bij gezamelijk ouderlijk gezag:
Belgisch wetsvoorstel min. van justitie, gedeeld verblijf bij vader en moeder 50-50 als standaard (art. De Gelderlander 29-1)
En strengere straffen als men er zich niet aan houd.
Nederland kan wat dat betreft een goed voorbeeld aan Belgie nemen.
Alleen is dat in veel gevallen Praktisch niet helemaal uitvoerbaar.

Name een liefhebbende ...
Stadt een dorp
Geschlecht Mann
Datum 30-01-2005 um 12:57:26

Uit eindelijk bij de rechtbank voor voorlopige voorzieningen, komt de Raad van ??? er bij kijken, daar wordt met je wensen om de kinderen te zien als de vaak moeder de kinderen heeft en niet echt mee wil werken al gouw gezegd niet te veel willen anders wordt het het minimum van 2 etmalen per 2 weken.
Kortom eigenlijk slikken of stikken.

Name een liefhebbende ...
Stadt een dorp
Geschlecht Mann
Datum 30-01-2005 um 12:52:15

Voor de discussie die aan het ontstaan is.
Om kosten te besparen 1 advocaat, is op zich goed, maar vaak is 1 partij totaal overdonderd door de situatie.
De advocaat echter moet onpartijdig zijn, maar ja als de andere partij alles al uitgewerkt heeft en maar doorwalst, zou de advocaat eigenlijk moeten zeggen, jullie praten niet op gelijkwaardigheid en moet de andere partij tijd krijgen om tot die gelijkwaardigheid te komen.
Dit gebeurt echter niet, dus kom je uiteindelijk tot je eigen advocaat.

Name Stormbringer
Stadt Nederland
Geschlecht Mann
Datum 30-01-2005 um 10:22:41

Anonieme vrouw

lees mijn aaneengeschakelde berichten goed door en trek de juiste konklusie!!!Het zijn vaak de vrouwen die hun ex man helemaal uitkleden op financieŽl gebied!Zij zijn dus de veroorzakers van dit leed!!!!!!!!
En vertel jij mij dan eens welk belang de kids er in vredesnaam bij hebben dat pappa het leven onmogelijk wordt gemaakt!!!!!!!!!!!!!!!!

Name Stormbringer
Stadt Nederland
Geschlecht Mann
Datum 30-01-2005 um 10:20:22

Wat er dus nu gebeurt is dat de nieuwe relatie onder druk komt te staan.Of erger nog dat hij stuk loopt.Op financieŽl gebied.Maar is het niet in het belang van de kids dat ze ook bij pappa een nieuw thuis zullen vinden?Een misser van de wetgever en een grote!!!
Bovendien gaat in de huidige wetgeving de nieuwe vrouw van de man(dit in de meeste gevallen)meebetalen aan de kids van de man.Maar als de vrouw een nieuwe partner krijgt heeft ze als ze haar mond dichthoud extra geld!In mijn ogen heet zoiets pure OPLICHTING!Immers de kansberekening(lees draagkrachtberekening)klopt niet meer en is dus eigenlijk nietig.Kortom en Haag wordt wakker en doe wat er gedaan moet worden.Of liever wat allang gbeurd had moeten zijn!!!
Er zijn vast een hoop mensen die ook wat willen zeggen.

Mensen de discussie staat open!!

Name anoniem
Stadt n.v.t
Geschlecht Frau
Datum 30-01-2005 um 10:16:16

Ik moet toch eens een keer reageren!!! waar is deze site voor bedoelt.Ik dacht om elkaar te steunen en om je verhaal te doen.Maar in de meeste berichten lees ik alleen maar over hoeveel er betaald moet worden.Gaat het hier om de kids of over het geld.

Name Stormbringer
Stadt Nederland
Geschlecht Mann
Datum 30-01-2005 um 10:15:06

Maar er is meer:er wordt gekeken naar het inkomen van (meestal)de vader. Nu is het zo,dat aan de hand van dat inkomen een kansberekening wordt gemaakt.Vader zoekt het daarna maar verder uit.Even een paar opmerkingen en je snapt wat ik bedoel.
Toen ik een kind was.leerde ik op de basisschool geen Engels en computers waren er nog niet.Nu is dat anders.Zo ook met gescheiden ouders:er verandert wat:een ouder gaat weg en er zal minder geld zijn.Er zijn immers tegen vroeger TWEE huizen,TWEE auto's,TWEE inboedels nodig en ga zo maar door.Kinderen moeten op jonge leeftijd worden klaargestoomd voor de maatschappij die kijhard is.Dus moeten ze ook leren,dat er veranderingen zijn als pappa en mamma niet meer van elkaar houden.
Verder moet er naar mijn idee een wet komen die ouders naar elkaar verplicht om nieuwe partners te melden.Nu is het zo dat enkel de betalende ouder dit moet doen.De eerste vraag die men dan stelt:WAT IS HET INKOMEN VAN DIE NIEUWE PARTNER?

Name Stormbringer
Stadt Nederland
Geschlecht Mann
Datum 30-01-2005 um 10:05:09

Niet de schuld van de kostwinner.Voorbeeld:ik kwam in de WAO en ging van Ä 2.500,= naar Ä900,=.Mijn ex wilde dat ik het verplichte bedrag van Ä 750,=per maand bleef betalen.Welk belang hebben de kids hierbij?Vader heeft op die manier bepaald geen lang leven meer..........Voorbeeld2 Iedereen weet dat men langer moet werken.Langer in levensloop en langer per dag.Voor mij als trucker gelden hele andere normen.Vanaf eind maart mag ik bij wet nog maar48uur per week werken tegen nu60uur in de week.Gevolg:inkomensverlies van20%!!!Voor het die het niet geloven lees vakbladen en kranten!
Indien gescheiden ouders overeenkomen dat er MEER wordt betaald voor de kids in de toekomst dan is dat natuurlijk altijd ok!

Name Stormbringer
Stadt Nederland
Geschlecht Mann
Datum 30-01-2005 um 09:59:47

In ons huidige kabinet(ja ik ben het er ook niet helemaal mee eens maar dat is vers2)moet een IEDER werken.Komt men in de WAO dan kijkt men wat de WAOer WEL kan.Ouders kiezen BEIDEN voor kinderen, dus laat de moeder dan ook maar fulltime gaan werken!Tja, dat zij dan werkt voor de opvang is jammer.Het is niet in het belang van de kids om paps financieŽl uit te kleden.Toch gebeurt dit stelselmatig!Maar vergeet ťťn hot item niet vader en moeder kiezen SAMEN voor kinderen dus moeten ze SAMEN de gevolgen van scheiden ondervinden.Helaas is dat nu niet zo in veel gevallen.Daarbij moet, naar mijn idee een huwelijksprotocol ontstaan.Waarin OP VOORHAND wordt vastgelegd over hoe en wat bij scheiden.Dan zijn namelijk de toekomstige ouders lovers en dus zijn ze het dan samen eens en valt er dus te praten.Hierbij als voetnoot dat het overeengekomen geldbedrag per maand voor de kids in geval van scheiden enkel naar beneden kan worden bijgesteld door bijvoorbeeld vermindering in inkomen, .....

Vorige miŖbrauch - disclaimer - helpdesk - © write2me Folgende