Zurück zu Stichting Dwaze Vaders Nachricht hinterlassen
Nachrichte 4718 zu 4732 von 5482
Name Mams
Stadt Brabant
Geschlecht Frau
Datum 15-09-2012 um 16:02:15

@anoniem
Even een kritische vraag, hoe had jij het in gedachte die bijdrage? Hoe wil je een vader mee laten betalen die absoluut niet wil betalen voor zijn kind, maar wel eist dat hij omgang heeft?

Ik vind het in principe niet meer dan fair als ieder de helft betaalt, daar zul je mij niet over horen, maar helaas zijn er buiten de moeders die vinden dat vaders alles moeten dragen ook vaders die vinden dat moeders alles maar moeten dragen! En daar op dit moment alles voor over hebben om te zorgen dat ze niks betalen!
Vb. Mijn ex heeft ondanks de afspraken op papier al het gezamenlijke geld, (schadevergoeding tnv mij oa) weggesluisd naar zijn ouders, terwijl op papier staat dat het gedeeld moest worden! Daarbij heeft hij de afgelopen 2,5 jaar al wel 4,60 euro bijgedragen voor zijn kind tbv zijn idkaart, alle andere kosten zijn door mij betaald!
Ja ik heb op het moment belastingvoordeel, kinderbijslag en kindgebondenbudget, maar betaal dan ook wel alles alleen!

Name lindy
Stadt haren
Geschlecht Frau
Datum 15-09-2012 um 14:52:34

In 2008 ben ik getrouwd met een gescheiden man met 3 kinderen (inmiddels 15, 12 en 10 jaar oud). Mijn man betaald 1500 euro kinderallimentatie per maand. (hij betaald geen partnerallimentatie) Zijn ex zit momenteel in de ziektewet.
Zelf heb ik 2 kinderen waarvan de vader is overleden. Ik ontvang dus geen allimentatie.
Door omstandigheden komt mijn man vanaf 1 oktober a.s. in de WW en ontvangt netto per maand 1600 euro.
De kinderallimentatie kan hij dus niet meer betalen. Hij heeft een advocaat ingeschakeld om de kinderallimentatie te verlagen.
Dit proces gaat echter maanden duren.
Wettelijk schijnt het zo te zijn dat er dan ook gekeken wordt naar de financiele situatie van de nieuwe echtgenote.
De nieuwe echtgenote werkt dus voor de kinderallimentatie van haar huidige man? En hoe moet ik dan mijn eigen kinderen onderhouden?
Vraag: moeten wij dan maar gaan scheiden zodat mijn inkomen komt te verval

Name henk-jan
Stadt Groningen
Geschlecht Mann
Datum 13-09-2012 um 10:46:23

Verrekening is prima maar met een co-ouderschap week om week zijn er nog vaders -moeders die dan ook de volle pond moeten betalen dit moet ook veranderen anders krijg je nog dat de tegen partij achter over kan gaan leunen,en zich niet inspand op de arbeids markt.

Duidelijkheid voorkomt dat gefrustreerde mensen om de havenklap een advocaat van onvermogen inschakelen.
Heel sterk punt ook hier zijn veel vaders en moeders benadeeld door deze groep waaronder ik zelf te pas en te onpas procedures opstarten door deze aktie heb ik veel schulden gekregen,draaide op een gegeven moment overal alleen voor op en mevr kwam overal meeweg,genoeg over mezelf.
Nu nog de politiek zover krijgen dat ze instemmen met een wijziging in de wet ik hoop succes heel veel.

Name anoniem
Stadt anoniem
Geschlecht Frau
Datum 13-09-2012 um 08:04:07

Geachte stichting en lezers,

Bent u in staat om deze nieuwe draagkrachtberekening voor te stellen ?

Mijn voorstel is als twee mensen uit elkaar gaan dat men dan naar evenredigheid de alimentatie van hun kinderen betaald. Hier bedoel ik mee. Is de alimentatie Ä 700,00 en is men alle twee verantwoordelijk voor het inkomen. Dus ieders 50%. Dan dient ieder ouder Ä 350,00 te betalen aan de levensonderhoud van de kinderen. Gaat na de scheiding ťťn van de twee niet meer werken, dan blijft diegene verantwoordelijk voor zijn eigen bijdrage aan alimentatie. Dat geldt ook voor woonvesting, ieder heeft het recht om op zichzelf te wonen. Geen verrekening meer met nieuwe partner. Duidelijkheid voorkomt dat gefrustreerde mensen om de havenklap een advocaat van onvermogen inschakelen. De aftrek van levensonderhoud van de kinderen hoort bij diegene die geen kinderbijslag en kindgebondenbudget ontvangt.

Name henk-jan
Stadt groningen
Geschlecht Mann
Datum 13-09-2012 um 06:00:11

Zo verkiezingen zitten erop,nu eens zien wie er voor ons de nek uitsteekt.
Misschien een idee om een poule te houden wie er de meeste stemmen krijgt wordt door dwaze vaders (moeders)benaderd,om voor ons nogmaals kracht bij te zetten in de kamer voor versnelde procedure wet wijziging.

Name henk-jan
Stadt groningen
Geschlecht Mann
Datum 12-09-2012 um 09:20:48

Hallo Jan.
Mevr Pia Dijstra D,66 heeft ooit eens een grote mond gehad maar is ook weer stil rond haar persoon,heb ook ooit eens veel politieke partijen en politici persoonlijk aangeschreven,en tot op de dag van vandaag geen enkele reactie.
Dus conclusie het doet onze volksvertegenwoordigers helemaal niets een ander wets voorstel wijzigen gaat en kan snel als hun eigen idealen er mee gemoeid zijn maar anders gewoon de termijnen van wets voorstellen afwachten lang leve de politiek.
Veel succes ermee en hoop dat je geluk hebt dat ze reageren.

Name jan
Stadt alkmaar
Geschlecht Mann
Datum 12-09-2012 um 08:19:15

Weet iemand of er nog een politieke partij is die optreedt tegen al die omgangstegenwerkende tantes en alimentatie graaiende golddiggers?

Name St. Dwaze Vaders
Stadt Bodegraven
Geschlecht Mann
Datum 11-09-2012 um 10:57:56

In de politiek is men bezig met een wetsvoorstel over de verkorting van de duur van partner alimentatie.
In het kader hiervan zoekt een TV programma mannen die al langer dan 10 jaar partner alimentatie betalen. Wilt u aan dit programma meewerken stuur dan een mail naar mail@dwazevaders.nl . Wij sturen uw email door naar de betreffende omroep.

Name mijnheer x
Stadt Nederland
Geschlecht Mann
Datum 10-09-2012 um 19:51:07

Ruud en Denis: een kind een vader onthouden is hoe dan ook een vorm van ontvoering en kidnapping.
Ik zie mijn zoon niet meer, omdat ik de jarenlange schulden van mijn ex niet kan oplossen.
Gesprekken met enkele schuldeisers uit haar omgeving en verleden deden een boekje voor me open trouwens.
Heb ook een gesprek ehad op het gemeentehuis waar ze ooit werkte, de koffie smakte prima, daar loop ik graag nog eens binnen!

Name ruud
Stadt almelo
Geschlecht Mann
Datum 09-09-2012 um 20:23:30

Dag denis,
Helaas het was een poging waart.
Heb ze een tijd geleden ook aangeschreven en de Nederlandse situatie onder de aandacht te brengen, helaas,is dat blijkbaar iets waar ze niet geÔnteresseerd,in zijn.
Het zal wel te weinig geld opbrengen.

Name denis
Stadt helmond
Geschlecht Mann
Datum 09-09-2012 um 19:27:01

hoi ruud,

al een vergaan station ..
heb hem aangeschreven maar hij kan niets voor me betekennen omdat ik geen gezag had op het moment dat ze vertrok en het dus niet gaat om ontvoering.
een verhuizing zonder informatie verplichting naar het buitenland en of toestemming is niet strafbaar blijkbaar ..

grts denis edoch bedankt voor de tip

Name ruud
Stadt almelo
Geschlecht Mann
Datum 09-09-2012 um 10:19:37

Denis, bekijk deze site eens,

zappen.blog.nl/rtl-nederland/2012/03/21/john-van-den-heuvel-haalt-ontvoerde-kinderen-terug-op-tv ,

Ook een site met ervaringen,waar jij ook in zit.

gr ruud

Name denis
Stadt helmond
Geschlecht Mann
Datum 09-09-2012 um 06:56:10

nou die rechters in amsterdam beginnen het te begrijpen dan ..

way to go..
had al veel eerder moeten gebeuren

grts denis

Name ruud
Stadt almelo
Geschlecht Mann
Datum 07-09-2012 um 18:32:05

Bron de telegraaf
Het gerechtshof becijfert dat de vrouw in de periode van 1999 tot 2010 (de vrouw nam toen ontslag om voor haar moeder te zorgen) in totaal voor 50.785,76 euro te veel aan alimentatie heeft ontvangen. Als slotargument voert de vrouw dan aan dat zij niet over de financiŽle middelen beschikt om dit bedrag terug te betalen. Maar ook met dit argument maken de rechters in Amsterdam korte metten.
Nalatig

Volgens het gerechtshof moet een rechter in het algemeen weliswaar terughoudend zijn om met terugwerkende kracht eerder vastgestelde alimentatie te wijzigen, maar in dit geval ging het om bedragen die niet zijn uitgegeven voor het doel waarvoor ze bedoeld waren. Daarbij komt, zo stellen de rechters, dat de vrouw vanaf 1999 nalatig is geweest om te voldoen aan haar plicht om haar ex-man te informeren over haar substantiŽle inkomsten.

Het gerechthof concludeerde dan ook dat de vrouw de 50.000 euro moet terugbetalen en wel binnen veertien dagen.

Name ruud
Stadt almelo
Geschlecht Mann
Datum 07-09-2012 um 18:30:14

De man start vervolgens een gerechtelijke procedure en voert aan dat hij over de jaren 1999 (de vrouw begon toen te werken) tot 2010 te veel alimentatie betaald heeft terugbetalen. Allereerst voert de vrouw aan dat zij geen meldingsplicht heeft om haar ex-man te informeren. Volgens de rechters is dit echter niet juist. Op grond van de redelijkheid en billijkheid, die ook de verhouding tussen ex-echtelieden beheerst, was de vrouw gehouden de man op de hoogte te stellen van haar gewijzigde financiŽle situatie. Zij wist, althans behoorde te weten, dat het feit dat zij eigen inkomsten had, van invloed kon zijn op de hoogte van haar alimentatie.

Vervolgens voerde de vrouw aan dat de claim van de man verjaard zou zijn. Ook dit argument wordt door de rechters van tafel geveegd. Omdat de man pas in 2010 via het internet op de hoogte kwam van het feit dat zijn ex-echtgenote werkte, is de verjaringstermijn van vijf jaar ook pas in 2010 aangevangen, aldus het gerechtshof.

Vorige miŖbrauch - disclaimer - helpdesk - © write2me Folgende