Zurück zu Stichting Dwaze Vaders Nachricht hinterlassen
Nachrichte 4708 zu 4722 von 5472
Name denis
Stadt helmond
Geschlecht Mann
Datum 09-09-2012 um 19:27:01

hoi ruud,

al een vergaan station ..
heb hem aangeschreven maar hij kan niets voor me betekennen omdat ik geen gezag had op het moment dat ze vertrok en het dus niet gaat om ontvoering.
een verhuizing zonder informatie verplichting naar het buitenland en of toestemming is niet strafbaar blijkbaar ..

grts denis edoch bedankt voor de tip

Name ruud
Stadt almelo
Geschlecht Mann
Datum 09-09-2012 um 10:19:37

Denis, bekijk deze site eens,

zappen.blog.nl/rtl-nederland/2012/03/21/john-van-den-heuvel-haalt-ontvoerde-kinderen-terug-op-tv ,

Ook een site met ervaringen,waar jij ook in zit.

gr ruud

Name denis
Stadt helmond
Geschlecht Mann
Datum 09-09-2012 um 06:56:10

nou die rechters in amsterdam beginnen het te begrijpen dan ..

way to go..
had al veel eerder moeten gebeuren

grts denis

Name ruud
Stadt almelo
Geschlecht Mann
Datum 07-09-2012 um 18:32:05

Bron de telegraaf
Het gerechtshof becijfert dat de vrouw in de periode van 1999 tot 2010 (de vrouw nam toen ontslag om voor haar moeder te zorgen) in totaal voor 50.785,76 euro te veel aan alimentatie heeft ontvangen. Als slotargument voert de vrouw dan aan dat zij niet over de financiŽle middelen beschikt om dit bedrag terug te betalen. Maar ook met dit argument maken de rechters in Amsterdam korte metten.
Nalatig

Volgens het gerechtshof moet een rechter in het algemeen weliswaar terughoudend zijn om met terugwerkende kracht eerder vastgestelde alimentatie te wijzigen, maar in dit geval ging het om bedragen die niet zijn uitgegeven voor het doel waarvoor ze bedoeld waren. Daarbij komt, zo stellen de rechters, dat de vrouw vanaf 1999 nalatig is geweest om te voldoen aan haar plicht om haar ex-man te informeren over haar substantiŽle inkomsten.

Het gerechthof concludeerde dan ook dat de vrouw de 50.000 euro moet terugbetalen en wel binnen veertien dagen.

Name ruud
Stadt almelo
Geschlecht Mann
Datum 07-09-2012 um 18:30:14

De man start vervolgens een gerechtelijke procedure en voert aan dat hij over de jaren 1999 (de vrouw begon toen te werken) tot 2010 te veel alimentatie betaald heeft terugbetalen. Allereerst voert de vrouw aan dat zij geen meldingsplicht heeft om haar ex-man te informeren. Volgens de rechters is dit echter niet juist. Op grond van de redelijkheid en billijkheid, die ook de verhouding tussen ex-echtelieden beheerst, was de vrouw gehouden de man op de hoogte te stellen van haar gewijzigde financiŽle situatie. Zij wist, althans behoorde te weten, dat het feit dat zij eigen inkomsten had, van invloed kon zijn op de hoogte van haar alimentatie.

Vervolgens voerde de vrouw aan dat de claim van de man verjaard zou zijn. Ook dit argument wordt door de rechters van tafel geveegd. Omdat de man pas in 2010 via het internet op de hoogte kwam van het feit dat zijn ex-echtgenote werkte, is de verjaringstermijn van vijf jaar ook pas in 2010 aangevangen, aldus het gerechtshof.

Name ruud
Stadt almelo
Geschlecht Mann
Datum 07-09-2012 um 18:27:40

Vrouw moet deel alimentatie terugbetalen
door mr. Margreet van Gelderen (Family Advocaten Utrecht)
AMSTERDAM - Dat aan het verzwijgen van eigen inkomsten een groot risico verbonden is, ondervond een vrouw die na haar echtscheiding verzweeg aan haar ex-man te melden dat zij was gaan werken. Gevolg: het gerechtshof in Amsterdam oordeelde onlangs dat de vrouw 50.000 euro aan te veel ontvangen alimentatie haar ex-man moest terugbetalen.

Dat meldt Scheidingsinformatie.nl.

De man en vrouw zijn in 1992 gescheiden en destijds werd de partneralimentatie vastgesteld op 885 euro per maand. Dit bedrag was gebaseerd op de situatie dat de vrouw geen werk en inkomen had.
Per toeval ontdekt de man in 2010 via het internet dat zijn ex-echtgenote als lerares op een basisschool werkzaam was. Hiervan had zij hem nooit op de hoogte gesteld.

Name Bulamu.org
Stadt Rotterdam
Geschlecht Mann
Datum 06-09-2012 um 08:53:48

Hoi vaders, kijk ook eens op onze sites voor bijstand aan wezen in oeganda
www.onsnieuwekamp.nl
www.facebook.com/bulamu.org
www.bulamu.org

Wees een steun, steun een wees

Like us on facebook

Name man
Stadt in de goot
Geschlecht Mann
Datum 26-08-2012 um 09:17:09

Bericht voor Thera uit Deventer.Thera de eerste stap naar vergeving zal nooit gezet worden door mij.En een poging naar mij zal nooit worden geaccepteerd!!!Eerst mij de kids afnemen en de kids hun vader afnemen,de kids dus psychisch martelen,mij financieel kapot maken en dan later "gewoon gezellig"doen alsof er niets is gebeurd???Dat geloof je zelf toch niet??

Name JCC
Stadt Zeeland
Geschlecht Mann
Datum 11-08-2012 um 05:34:04

Probeer zo veel mogelijk water bij de wijn te doen met je ex.

Waar iedereen recht hoort te hebben op de weg naar het recht val je daar als gescheiden vader gauw buiten. Je kan je alleen diep in de schulden steken om je recht proberen te halen, een soort bodemloze put zeg maar.

Strijden via advocaten ben je m.i. ook benadeeld. Je hoeft alleen maar on aantoonbaar gevaarlijk te zijn voor je kids, volgens je ex, en je krijgt al gauw 1 heel uur begeleide omgang per week aan je broek waar eerst een weekend heel normaal was.

Sorry voor de negatieve berichtgeving, Nederland is gewoon een beerput voor de niet verzorgende ouder op dit gebied.

Name Oefa
Stadt Volendam
Geschlecht Mann
Datum 10-08-2012 um 19:36:14

Jeroen, je ex is in overtreding en moet strafrechtelijk vervolgd worden kan ze misschien rekenen op een strafblad.
Ik werkte ooit bij de gemeente (voor een uitzendburo, heb dus veel ervaring), en nu loop ik tegen hetzelfde aan, ondanks al die ervaring.

Er is een slinkse flinke greep uit de kas nodig om dit via advocaten recht te krijgen, ofwel, het kost allemaal veel geld.
Je ex zou eigenlijk zonder meubels het huis uit gezet moeten worden door de hele schoonfamilie, ik begrijp je boosheid.
Deze rare sprookjes gebeuren zelfs in kabouterland niet, maar wel in Nederland.
Heel veel sterkte!

Name jeroen
Stadt vlaardingen
Geschlecht Mann
Datum 10-08-2012 um 16:06:59

ik heb mijn zoon erkend en aangegeven! ik heb het gezag over mijn zoon maar de omgangsregeling gaat zeer moeizaam, en met de moeder van mijn zoon kom ik er ook nie uit! heb niet de financiele mogelijkheden om een duren advocaat in handen te nemen, heeft iemand info over een advocaat die mij kan helpen?

Name henk-jan
Stadt groningen
Geschlecht Mann
Datum 08-08-2012 um 12:31:11

Kunt u mij aangeven wanneer de wetswijziging voor een verkorting van de partneralimentatie van kracht wordt? (Voor meer informatie zie de reacties)

Antwoord van de VVD (7/9, kamerlid van der Steur)
In de afgelopen jaren heeft de VVD veel brieven en e-mails van mensen gekregen over het alimentatiestelsel. De VVD vindt dat in veel gevallen de alimentatieverplichting te hoog is en de duur ervan te lang. De VVD wil daarom de wetgeving aanpassen om het alimentatiesysteem te wijzigen. Momenteel werkt de VVD samen met Kamerleden van andere partijen in de Tweede Kamer aan een initiatiefwetsvoorstel om het Nederlandse alimentatiestelsel te wijzigen. Doel van de wijziging o.m. de regeling te vereenvoudigen en de alimentatieduur te bekorten. Naar verwachting zullen de partijen na het reces een initiatiefnota aan de Kamer presenteren op basis waarvan een voorstel tot wetswijziging zal worden opgesteld. Het tijdstip van indiening is op dit moment nog niet bekend. De partijen streven er na zo sn

Name JCC
Stadt Zeeland
Geschlecht Mann
Datum 08-08-2012 um 06:56:22

In echtscheidingszaken, alimentatie en zaken over omgang wordt zelden tot nooit proceskostenveroordeling uitgesproken.

Name henk-jan
Stadt groningen
Geschlecht Mann
Datum 07-08-2012 um 11:59:58

Proceskostenmveroordeling in het familierecht.

Zoek maar eens op internet wellicht is er iemand die er iets aan heeft,die door zijn of haar partner onterecht op onkosten wordt gejaagd

Name Thera
Stadt Deventer
Geschlecht Frau
Datum 06-08-2012 um 15:02:33

Voor Ruud,

Je kent mij niet en uit je schrijven van 22-07 blijkt dat jij conclusie's trekt over mij die jij jezelf toedenkt en als een eigen waarheid ziet. Is het zo moeilijk om e.e.a. 'los' te zien van het daadwerkelijke dan alleen maar lasterlijke uitingen te geven over exen? Ik moet je teleurstellen want zelf heb ik e.e.a. ook meegemaakt en kan/kon mij wel verplaatsen in de ander. Door te filteren en woede niet toe te laten is mijn leven 'vrij' van haat en opruiende ongewenste taal. Probeer het eens Ruud, je zult ervaren dat het goede jezelf bevrijd. En ja, ik ben een vrouw, is dat het probleem? Ik wens je wijsheid toe en begin bij jezelf in deze. Thera

Vorige miŖbrauch - disclaimer - helpdesk - © write2me Folgende